Latest Posts

Jani semnează din nou pentru Porsche, nu va face parte din echipa sa WEC GTE Pro

Vizualizări: 15774

Câștigătorul cursei de 24 de ore de Le Mans, Neel Jani, și-a reînnoit contractul cu Porsche, dar nu va face parte din echipa de clasă GTE Pro FIA World Endurance Championship în 2022.

Elvețianul, care a câștigat titlurile Le Mans și WEC în 2016, a fost anunțat ca parte a listei de piloți de uzină Porsche pentru anul viitor și va continua ca una dintre rezervele nominalizate pentru echipa de Formula E a constructorului german.

Jani a recunoscut luna trecută că vorbea cu alți producători într-un moment în care încă nu a încheiat un nou acord cu angajatorul său din 2013, când s-a alăturat programului 919 Hybrid LMP1.

Niciun alt program nu a fost anunțat pentru Jani când Porsche și-a încheiat activitățile din 2022 la tradiționala decernare a premiilor Noaptea Campionilor de sâmbătă seara, care pentru al doilea an consecutiv a avut loc virtual.

Jani semnează din nou pentru Porsche, nu va face parte din echipa sa WEC GTE Pro

El nu a ascuns dorința sa de a fi implicat în proiectul prototip LMDh al Porsche, care va aduce marca înapoi în cursele de top din WEC și în campionatul IMSA WeatherTech SportsCar în 2023.

Jani, care a concurat în FE pentru Porsche în 2019/20, a fost listat ca rezervă pentru echipa de Formula E alături de Simona de Silvestro pentru al doilea an consecutiv.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Andre Lotterer și Pascal Wehrlein au fost şi ei confirmați ca piloți de curse FE ai Porsche pentru sezonul următor.

Scaunul pe care Jani l-a ocupat în WEC din acest an în Porsche 911 RSR numărul 92 alături de Kevin Estre a fost luat de Michael Christensen, pilotul pe care l-a înlocuit în mașină pentru 2021.

Christensen, care lipsea din lista fabricii Porsche de această dată anul trecut, a revenit în gama GTE Pro pentru a concura cu Estre și Jani la Portimao în iunie și apoi la Le Mans și la finala din Bahrain.

Laurens Vanthoor se întoarce în echipa WEC anul viitor pentru cursele lungi, în timp ce Porsche reface formația cu Estre și Christensen, care au câștigat onorurile GTE Pro la Le Mans în 2018.

Gianmaria Bruni și Richard Lietz vor rămâne în pereche în înscrierea #91 pentru întregul WEC, Frederic Makowiecki li se alătură din nou pentru cursele lungi, inclusiv Le Mans.

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Anduranţă găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss