Latest Posts

Jani îl înlocuiește pe Christensen în distribuția Porsche 2021 WEC

Vizualizări: 17232

Neel Jani, câștigătorul Le Mans 24h, se va alătura asaltului lui Porsche asupra Campionatului Mondial de Anduranță din 2021, în locul lui Michael Christensen.

Câștigătorul Le Mans din 2016 trece la echipa GTE Pro a producătorului german, după ce a fost înlocuit în distribuția Formula E World Championship de către Pascal Wehrlein. El va conduce alături de Kevin Estre în echipa cu două mașini Porsche 911 RSR, rulate de echipa factory Manthey. Jani, care a făcut parte din campaniile Porsche LMP1 WEC în 2014-17, se alătură echipei GTE Pro, după ce a debutat într-un 911 RSR în finala Sebring 12 Hours IMSA SportsCar Championship, alături de Earl Bamber și Laurens Vanthoor. El va rămâne o rezervă nominalizată pentru echipa FE a lui Wehrlein și Andre Lotterer, alături de pilotul de testare Simona da Silvestro.

Christensen, care a câștigat titlul GTE Pro WEC în 2018/19 cu Estre, este unul dintre cei șase piloți care au părăsit lista factory a lui Porsche pentru 2021. Echipa redusă reflectă decizia mărcii de a nu concura în clasa IMSA GT Le Mans în 2021. Pe lângă Christensen și Nick Tandy, care pleacă de la Porsche pentru a se alătura echipei Corvette Racing IMSA, de două ori câștigătorul Le Mans, Bamber, campionul IMSA GTLM 2015 Patrick Pilet, Sven Muller și Dirk Werner nu vor mai fi piloți factory în sezonul viitor. Christensen și Bamber își vor păstra legăturile cu marca și au fost desemnați piloți pentru programele sale pentru clienți cu 911 GT3-R în GT World Challenge Europe, împreună cu piloții factory, Laurens Vanthoor și Frederic Makowiecki.

Jani îl înlocuiește pe Christensen în distribuția Porsche 2021 WEC

Thomas Preining a primit un contract de fabrică complet, fiind anterior numit de către Porsche un „tânăr profesionist”. Porsche are acum 14 piloți factory, pe lângă un tânăr profesionist și un junior. Gianmaria Bruni și Patrick Lietz își vor continua parteneriatul în WEC pentru al treilea sezon consecutiv. Vanthoor și Patrick Long vor concura cu Porsche în clasa GT Daytona din seria IMSA.

Programele detaliate pentru toți cei 16 piloți încă nu au fost dezvăluite, dar Porsche a afirmat că „aproape toți piloții din întreaga echipă” vor disputa Nurburbring 24 de ore în iunie anul viitor în mașini GT3. Declarația Porsche a făcut referire la schimbarea regulilor DTM la GT3 pentru 2021, dar a spus că nu a fost încă stabilit dacă echipele de clienți vor reprezenta marca din serie.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

DISTRIBUȚIA FACTORY PORSCHE 2021
Gianmaria Bruni (I)
Matt Campbell (AUS)
Romain Dumas (F)
Kevin Estre (F)
Mathieu Jaminet (F)
Neel Jani (CH)
Richard Lietz (A)
Patrick Long (SUA)
Andre Lotterer (D)
Frederic Makowiecki (F)
Thomas Preining (F)
Simona din Silvestro (CH)
Laurens Vanthoor (B)
Pascal Wehrlein (D)
Julien Andlauer – tânăr profesionist (D)
Ayhancan Guven – pilot junior (TR)

Sursa: Autosport.com
Photocredit: Autosport.com
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Autosport.com

Latest Posts

Don't Miss