Latest Posts

Jacques Villeneuve susține că Lewis Hamilton nu este mai valoros decât Ayrton Senna și Michael Schumacher

Vizualizări: 11013

Lewis Hamilton este omul momentului în Formula 1. Britanicul a doborât toate recordurile posibile în Formula 1, cu excepția numărului de titluri mondiale, acolo unde este la egalitate cu Michael Schumacher, ambii piloți având câte șapte titluri mondiale.

Cu 96 de victorii, peste 160 de podiumuri și aproape 100 de pole-uri, Lewis Hamilton nu este doar cel mai titrat pilot din grila actuală, ci este cel mai titrat pilot din istoria Formulei 1. Chiar și așa, reușitele britanicului au fost îndelung contestate de criticii săi.

Cel mai recent nume din lista celor care susțin că valoarea lui Lewis Hamilton este discutabilă este Jacques Villeneuve. Canadianul, campion mondial în 1997, consideră că dominația lui Lewis Hamilton nu se poate cu victoriile aduse de Ayrton Senna și Michael Schumacher în monoposturi net inferioare.

“Nu știu ce să zic despre Lewis. Michael și Ayrton au câștigat grand prix-uri în mașini care nu ar fi trebuit să câștige curse, în situații foarte complicate și fără ajutorul echipei lor.” a declarat Jacques Villeneuve în cadrul unui interviu acordat pentru Corriere della Sera.

“Lewis a dominat întotdeauna când a avut cel mai bun monopost și sprijinul întregii sale echipe. Va trebui să-l vedem ce poate când nu va mai avea cele două lucruri menționate adineaori de mine.” a concluzionat campionul mondial în cadrul aceluiași interviu.

De-a lungul carierei sale, Jacques Villeneuve a câștigat un titlu mondial, în 1997, dar și 11 grand prix-uri, între 1996 și 1997. Canadianul a concurat de-a lungul carierei sale pentru Williams, BAR Honda, Sauber și BMW Sauber, între 1996 și 2006. De cealaltă parte, Lewis Hamilton și-a adjudecat șapte titluri mondiale, în 2008, 2014, 2015, 2017, 2018, 2019 și 2020.

Lewis Hamilton ocupă actualmente primul loc în clasamentul piloților, grație celor 25 de puncte acumulate datorită victorie din Bahrain, prima etapă a noului sezon de Formula 1. Următoarea întrecere în care îl vom vedea pe marele campion britanic va fi pe 18 aprilie, la Imola, în Italia.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Mai multe știri din Formula 1, AICI!

 

Sursa: Corriere della Sera
Photocredit: Mercedes
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Corriere della Sera

Latest Posts

Don't Miss