GP24 Media

LATEST POSTS

Izabella Gavrilă- Nu vreau să am planuri mari, vreau să dau cât pot din mine, să „evoluez.”

Vizualizări: 26499

Se spune că… Motorsportul este acest loc de joaca destinat în totalitate bărbaților, însă, sezonul 2019 a venit cu un nou campionat sub egida FRAS.  După ce în anul 2018 conceptul Women Rally a avut doar etape pilot, în 2019, Lăură Savu-fondatoarea noului concept, a pus bazele unui nou campionat, așa a luat naștere Campionatul Național Women Rally. Sub aceasta denumire regăsim un model unic de eveniment, „un festival de racing, safety driving și experiențe de motorsport la nivel înalt.”

Izabella Gavrilă- Nu vreau să am planuri mari, vreau să dau cât pot din mine, să „evoluez.”

Trecând de la caucicurile arse și fumul din spatele mașinilor de drift, ne îndreptam atenția spre curajosul campionat Women Rally. Izabella Gavrilă, ocupanta locului I la finalul campionatului, a împărtășit cu noi câteva momente din debutul sau în motorsport, despre pasiunile sale dar și despre Promo Rally.

De ce Motorport?
Oficial conduc de aproape 14 ani, dar tata a fost cel care m-a învățat să conduc de când eram mica. De când mă știu sunt pasionata de mașini, am crescut cu 2 frați mai mari, de la care am putut învață multe. De ani particip la concursuri de schi pentru amatori, dar totuși e greu să țin pasul cu cei care vreodată au fost sportivi de performanta. Nu am satisfacția totala, fiind sezonul de iarna scurt și competiția mare, așa că am căutat alta alternativa pentru a îmi satisface spiritul competitiv. Un alt hobby este motocrossul, pe care îl practic doar din placere, nu cred că aș avea curajul necesar de a concura, îmi ajunge satisfacția aceea de libertate în natura combinata cu adrenalina.

Izabella Gavrilă- Nu vreau să am planuri mari, vreau să dau cât pot din mine, să „evoluez.”

Cum a început pasiunea ta pentru motorsport?
Este un vis devenit realitate. De mult îmi doresc să pot încercă o astfel de „aventura”. Întotdeauna priveam cu putina invidie concurenții care se pregăteau pentru curse și speram că într-o zi voi avea și eu șansă de a fi în postura aceea.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Cum reușești să te mobilizezi să dai tot ce poți în competiții?
Fiind cam perfecționistă în ceea ce fac, întotdeauna vreau să fiu cât mai buna și încerc să dau totul în competiții. Simt că evoluez de la cursa la cursa, devin din ce în ce mai curajoasa, chiar și după un eșec încerc să văd lucrurile pozitive.
Este un sport complex și nu întotdeauna îmi pot arata aptitudinea cât îmi doresc, fiind factori care mă pun la încercare cum ar fi: emoțiile, mașină, traseul, condițiile de vreme și mai ales „adversarii”.

Ce emoții te încearcă la linia de start?
Înaintea competițiilor am emoții foarte mari, dar la linia de start se transforma în adrenalina.

Izabella Gavrilă- Nu vreau să am planuri mari, vreau să dau cât pot din mine, să „evoluez.”

Se spune că Motorsportul este un loc de joaca al bărbaților. Cum reușești să treci peste stereotipuri?
Nu mă gândesc niciodată la aceste stereotipuri, merg cu încredere în „lupta”. Deoarece în majoritatea competițiilor nu exista categorii pentru femei, nu am alta varianta decât a concura împotrivă bărbaților. Cred că la început nimeni nu îmi acorda atenție, nu mă considera adversara, dar de când căștig primesc laude… (sincer de multe ori îmi pare rău când înfrâng băieții, dar văd că îi motivez și au mai multe motive să evolueze).

Ce ne poți spune despre Campionatul Național Women Rally?
În luna mai 2019 am debutat la prima mea cursa, prin înscrierea la Women Rally, organizat de familia Savu, un nou și unic format de competiție dedicat exclusiv femeilor, “un concept unic de eveniment, un festival de racing, safety driving și experiențe motorsport, pentru pasionați și „amatori” care în 2019 se transforma într-un Campionat National, organizat după normele și regulamentele Federației Romane de Automobilism Sportiv (FRAS).
Campionatul format din 3 etape a adunat zeci de femei curajoase la start, la fiecare etapa evoluând nivelul competiției.

Consideri că târguțul tău a fost atins în acest campionat?
De la etapa la etapa am evoluat și cu o prezentă echilibrata în fruntea clasamentului, la final am câștigat locul 1 la grupa înscrisă (+ 2000ccm) și locul 1 la general, devenind Campiona Națională la Women Rally, premiata la Gala Campionilor FRAS 2019 – Timișoara
Deși am devenit câștigătoarea acestui campionat, nu consider că am atins târguțul pentru că la nici o etapa nu am reușit să urc pe treapta cea mai înaltă a podiumului, șansă mea a fost că am acumulat cele mai multe puncte cu câștigurile mele constante.

Izabella Gavrilă- Nu vreau să am planuri mari, vreau să dau cât pot din mine, să „evoluez.”

Ești curajoasa și ambițioasă. Ce sfaturi poți da celor ce vor să evolueze în acest domeniu?
Am cunoscut foarte multe femei curajoase la aceste evenimente și le încurajez pe cele care încă nu au avut șansă de a participa. Toate pornim de la egal la egal, avem de învățat una de la alta și ne putem inspira.
Sfatul meu este să aibă curaj și încredere să încerce, să nu le fie teama de nicio circumstanță, indiferent de starea sociala sau cea materiala…
De multe ori nici nu îmi vine să cred că am ajuns pe acest drum, sper că pot continua și să pot evolua, mă adaptez noilor situații având în vedere faptul că sunt novice în acest domeniu.

Ce ți-ai propus din acest sezon Promo Rally?
Promo Rally este o noutate pentru mine. Mi-am propus că să particip la fiecare etapa din sezonul competițional din acest an.

Cu ce gânduri ai pornit în prima etapa de Promo Rally?
Știam că la Promo Rally competiția este la un nivel ridicat, înaintea primei etape m-am documentat, știam că v-a fi o lupta mare pentru a urca pe podium. Am reușit un loc 3 după o lupta strânsă, dar stiu că pe viitor băieții se vor ambiționă și mai tare, nu mă vor lasă să le iau trofeul.

Ce ne poți spune despre mașină ta de concurs?
Mașină de concurs este o mașină fabricata în 2000, un mic Peugeot 106 de strada, varianta GTI, 1600 cmc, în 16 valve ce dezvolta o putere de 116 cai.
Puterea mașinii mă ajuta la start și pe linii drepte, puterea mea fizica nu este îndeajuns împotrivă volanului rigid și a frânei de mana care tot îmi dau bătăi de cap.

Crezi că pasiunile tale se împletesc cu Motorsportul?
Am mai multe pasiuni, dar sportul este o parte importanta din viață mea. Spiritul competitiv mă ajuta și în viață de zi cu zi dar și în pasiunea mea fata de motorsport.

Ce te caracterizează?
Cel mai mult mă caracterizează ambiția, orice ar fi merg înainte!

Ce planuri ai pentru sezonul 2020?
Principalele obiective pentru 2020 sunt: menținerea titlului la campionatul Women Rally, top 3 la clasament final (clasa 1) la Promo Rally și participarea la cursa de 24 de ore – rally cross Nyirad (Ungaria) dar, cel mai important lucru este să pot continua acesta noua pasiune, nu vreau să am planuri mari, vreau să dau cât pot din mine, să evoluez. Mă las pe mana sortii.

Vreau să mulțumesc prietenului meu și familiei pentru susținere și că sunt alături de mine, fratelui meu Ștefan pentru că mașină este întotdeauna în stare perfecta pentru fiecare cursa, piloților Sandor Szilard și Bilibok Csongor pentru că mă ajuta necondiționat și am învățat enorm de la ei.

Sursa: GP24 Author, Ana Maria Florea
Photocredit: Arhiva personală Izabella Gavrilă
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES