Latest Posts

Interdicția privind păturile electrice a fost anulată: Încălzitoarele de anvelope rămân

Vizualizări: 14642

Interdicția privind păturile electrice pentru sezonul 2024 al Formulei 1 a fost anulată. Majoritatea echipelor doresc să păstreze încălzitoarele de pneuri. O nouă încercare în 2025.

Comisia de Formula 1 a anulat interdicția privind păturile electrice prevăzută pentru 2024. Vineri dimineață, comisia s-a reunit la Spa Francorchamps și a discutat diverse subiecte – inclusiv interdicția privind păturile electrice, care era de fapt deja ancorată în regulamentul pentru sezonul următor. Cu toate acestea, majoritatea echipelor s-au pronunțat în favoarea amânării interdicției cel puțin până în 2025.

După ce criticile piloților față de interdicția planificată au fost mari, s-a convenit în prealabil să se aștepte mai multe teste de pilotaj și apoi să se voteze printr-o procedură simplificată. Cel mai recent, Pirelli a testat pneuri fără pături încălzite după Marele Premiu al Marii Britanii de la Silverstone. Ulterior, un raport de testare detaliat a fost trimis tuturor echipelor.

Interdictia, Anulat

Formula 1 a dorit de fapt să renunțe la păturile electrice pentru a economisi electricitate și a reduce astfel amprenta de CO2. Cu toate acestea, piloții și-au exprimat îngrijorarea cu privire la siguranță. Pe de o parte, ei se tem să nu poată aduce pneurile la temperatură în condiții deosebit de reci. Pe de altă parte, există pericolul ca, după opririle la boxe, diferența mare de viteză să ducă la scene periculoase.

Pirelli a lucrat succesiv la interzicerea anvelopelor încălzite. De la Monaco, se folosesc pneuri de ploaie care pot renunța deja la tratamentul termic. Între timp, italienii au dezvoltat și pneuri intermediare care se pot lipsi de păturile încălzite – însă o introducere în sezonul 2023 a eșuat din cauza aprobării echipelor.

În cazul slick-urilor, temperaturile și timpii de încălzire au fost reduși de ani de zile pentru a reduce necesarul de energie. Cu toate acestea, renunțarea completă la încălzitoarele electrice este un pas mare din punct de vedere tehnic. Pe lângă faza de încălzire, presiunea pneurilor reprezintă o provocare majoră, deoarece, odată cu creșterea temperaturii, crește și presiunea. Pentru a evita deteriorarea structurală a anvelopei la temperaturi scăzute, presiunea de pornire trebuie să fie corespunzător de mare. Cu toate acestea, dacă anvelopa se află în fereastra de lucru, presiunea este corespunzător de mare.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Interdictia, Anulat

De fapt, renunțarea la interzicerea păturilor electrice în acest moment al anului ar fi necesitat o așa-numită super majoritate cu 28 din 30 de voturi. Dar, pentru că au vrut să aștepte testele, au convenit în prealabil că în acest caz particular este nevoie doar de o majoritate normală de 25 de voturi.

FIA și Formula 1 au fost în favoarea interzicerii păturilor electrice, ambele având câte zece voturi. Cele zece voturi rămase aparțin celor zece echipe, dintre care majoritatea au ascultat, se pare, de piloții lor. În mod oficial, însă, decizia mai trebuie să fie aprobată de Consiliul Mondial al Sporturilor cu Motor (WMSC). În mod normal, însă, acest lucru nu ar trebui să reprezinte o problemă din punctul de vedere al echipelor. Ce s-a mai auzit de la comisie, am rezumat în faptele noastre cheie.

Faptele cheie ale Comisiei de Formula 1 de la Spa:

  • Interdicția privind păturile electrice pentru 2024 a fost anulată
  • FIA confirmă: Motorul Renault este prea slab – măsuri în discuție
  • Safety car-ul nu este necesar pentru un restart de pe grila
  • Regulamentul șasiurilor din 2026 este încă în lucru
  • Nu s-a ajuns la un acord privind cheltuielile pentru infrastructură
  • Testele de iarnă din 2024 în Bahrain între 21 și 23 februarie

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Interdictia, Anulat
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss