More

  Latest Posts

  Înţelegerea dintre VW şi F1 ar putea fi sigilată luna viitoare

  O reuniune a consiliului de administrație în Germania de luna viitoare ar putea aduce decizia asupra obiectivului Volkswagen de a se alătura F1 cu două mărci.

  Nu mai este un secret că Grupul Volkswagen încearcă să se alăture F1. Rapoartele Bild Germania de săptămâna trecută au sugerat cooperări Williams-Audi și McLaren-Porsche. Cele mai recente știri de la F1-Insider leagă acum Audi și Red Bull Racing pentru anticipatul pas al Grupului VW în F1.

  O reuniune a consiliului de supraveghere de la Wolfsburg în noiembrie urmărește să fie întâlnirea pentru încheierea înțelegerii. Semnăturile sunt încă remarcabile în acest moment, dar sunt șanse probabile ca şi consiliul să aprobe trecerea în F1 din 2026.

  Jocul de simulare al Grupului VG spune că Porsche ia în considerare o colaborare cu Red Bull și Audi ar putea intra într-un parteneriat cu McLaren. Grupul Volkswagen își propune să dezvolte un motor pentru ambele mărci, inclusiv în colaborare cu Red Bull Powertrains.

  F1

  Datele cheie pentru noile motoare: un V6 turbo de 1,6 litri cu o unitate motor-generator care recuperează energia de frânare și contribuie cu aproape 50 la sută din putere. Motorul termic complicat, care în prezent transformă căldura jetului de gaze de eșapament în energie și ardere turbo, trebuie să fie omis, iar alte părți urmează să fie standardizate.

  Asta face motorul mult mai ieftin. De asemenea, foarte important: motorul cu ardere ar trebui să funcționeze cu combustibil sintetic pentru a susține aspectul de sustenabilitate al Formulei 1.

  Noile reglementări ale motoarelor de Formula 1 vor intra în vigoare abia din 2026, dar în culise Audi este deja pregătit. Se spune că șeful Audi, Markus Duesmann, l-a angajat pe fostul inginer BMW Adam Baker cu titlul postului de „Manager pentru sarcini speciale”.

  Șeful echipei McLaren F1, Andreas Seidl, joacă, de asemenea, un rol important în jocurile de simulare. Din perioada petrecută la BMW, nu îi cunoaște foarte bine doar pe Duesmann și Baker, ci și structurile BMW și Volkswagen.

  La BMW a lucrat multă vreme ca inginer principal în Formula 1, cu Porsche a câștigat 24 de ore de la Le Mans ca manager de proiect, pentru a numi doar câteva. În 2019, a trecut la echipa de F1 din Woking, care și-a găsit din nou drumul spre succes sub conducerea sa.

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

  Sursa: Formula Nerds

  Photocredit: Formula Nerds


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss