More

  Latest Posts

  Înţelegerea dintre VW şi F1 ar putea fi sigilată luna viitoare

  O reuniune a consiliului de administrație în Germania de luna viitoare ar putea aduce decizia asupra obiectivului Volkswagen de a se alătura F1 cu două mărci.

  Nu mai este un secret că Grupul Volkswagen încearcă să se alăture F1. Rapoartele Bild Germania de săptămâna trecută au sugerat cooperări Williams-Audi și McLaren-Porsche. Cele mai recente știri de la F1-Insider leagă acum Audi și Red Bull Racing pentru anticipatul pas al Grupului VW în F1.

  O reuniune a consiliului de supraveghere de la Wolfsburg în noiembrie urmărește să fie întâlnirea pentru încheierea înțelegerii. Semnăturile sunt încă remarcabile în acest moment, dar sunt șanse probabile ca şi consiliul să aprobe trecerea în F1 din 2026.

  Jocul de simulare al Grupului VG spune că Porsche ia în considerare o colaborare cu Red Bull și Audi ar putea intra într-un parteneriat cu McLaren. Grupul Volkswagen își propune să dezvolte un motor pentru ambele mărci, inclusiv în colaborare cu Red Bull Powertrains.

  F1

  Datele cheie pentru noile motoare: un V6 turbo de 1,6 litri cu o unitate motor-generator care recuperează energia de frânare și contribuie cu aproape 50 la sută din putere. Motorul termic complicat, care în prezent transformă căldura jetului de gaze de eșapament în energie și ardere turbo, trebuie să fie omis, iar alte părți urmează să fie standardizate.

  Asta face motorul mult mai ieftin. De asemenea, foarte important: motorul cu ardere ar trebui să funcționeze cu combustibil sintetic pentru a susține aspectul de sustenabilitate al Formulei 1.

  Noile reglementări ale motoarelor de Formula 1 vor intra în vigoare abia din 2026, dar în culise Audi este deja pregătit. Se spune că șeful Audi, Markus Duesmann, l-a angajat pe fostul inginer BMW Adam Baker cu titlul postului de „Manager pentru sarcini speciale”.

  Șeful echipei McLaren F1, Andreas Seidl, joacă, de asemenea, un rol important în jocurile de simulare. Din perioada petrecută la BMW, nu îi cunoaște foarte bine doar pe Duesmann și Baker, ci și structurile BMW și Volkswagen.

  La BMW a lucrat multă vreme ca inginer principal în Formula 1, cu Porsche a câștigat 24 de ore de la Le Mans ca manager de proiect, pentru a numi doar câteva. În 2019, a trecut la echipa de F1 din Woking, care și-a găsit din nou drumul spre succes sub conducerea sa.

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

  Sursa: Formula Nerds
  Photocredit: Formula Nerds

  Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

  Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

  Formula Nerds

  Latest Posts

  Don't Miss