Latest Posts

Înscrierile pentru sezonul 9 WEC și Le Mans 2021 sunt acum deschise

Vizualizări: 13680

Odată cu introducerea noii categorii Hypercar, dezvoltată în comun de FIA și ACO, înscrierile la FIA World Endurance Championship din 2021 s-au deschis vineri, 4 decembrie, și se vor închide joi, 14 ianuarie 2021. Această dată marchează, de asemenea, deschiderea înregistrărilor pentru Le Mans 24h.

Simplificarea reglementărilor sportive ale WEC a fost o țintă importantă, cu reglementări stabilite pentru a stimula creșterea campionatului, a crea echitate sportivă și pentru a se asigura că costurile rămân controlate în această perioadă economică dificilă.

Calificări mai simple și mai scurte.

Pentru 2021 va reveni un format de calificare mai simplu și mai transparent, cu cel mai rapid timp doar al unui pilot per mașină formând grila, în loc de timpul cumulat a doi piloți, sistem folosit în ultimii ani.

Vor fi două sesiuni distincte de 10 minute pentru un pilot al fiecărei mașini: una pentru Hypercar / LMP2 și cealaltă pentru LMGTE (un pilot cotat cu bronz va fi obligatoriu pentru calificarea în LMGTE Am). Cel mai rapid timp al mașinii va determina poziția sa pe grilă, dar dacă o mașină nu setează un timp de tur în timpul calificării, va începe din spatele grilei complete.

LMP2 – Noua clasificare Bronz

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

După mai multe discuții cu stakeholderii, s-a convenit că nu va exista nicio schimbare în distribuția piloților LMP2, cu cel puțin un pilot cotat cu Argint sau Bronz necesar în fiecare echipă. În schimb, va exista o clasificare nouă și specifică în categoria LMP2 pentru echipele care au piloți de bronz. Cel mai bun echipaj LMP2 Pro / Am (inclusiv un pilot cotat Bronz) va fi, de asemenea, inclus pe podiumul LMP2:

1. Clasificarea Trofeului FIA Endurance pentru echipe LMP2 Pro / Am
2. Clasificarea Trofeului FIA Endurance pentru piloți LMP2 Pro / Am

Pit lane, pit stops și intervenții asupra mașinii

Această zonă va fi raționalizată pentru sezonul 2021, siguranța generală rămânând o prioritate. Măsura de a clarifica și simplifica anumite arii ale reglementărilor, le va permite inspectorilor de pit și stewarzilor să înțeleagă mai bine încălcările.

Testarea

Deoarece sezonul 2021 va fi primul din ciclul de omologare de cinci ani din categoria Hypercar, vor exista mai multe teste pre și în sezon. Clasele LMP2 și LMGTE Am vor beneficia, de asemenea, de kilometraj suplimentar de testare, în timp ce LMGTE Pro va avea aceleași limitări ca în 2020. Declarația de testare va fi în continuare obligatorie.

Măsuri de economisire

Ca parte a eforturilor continue de implementare a măsurilor de economisire, concurenții din Hypercar vor fi limitați la 40 de angajați operaționali sau 43 la mașinile cu sisteme hibride (cu excepția celor 24 de ore de la Le Mans). Modificările introduse anterior, care fac participarea mai rentabilă, includ o utilizare exclusivă a transportului maritim pentru evenimente care au loc în străinătate, atunci când acest lucru este posibil. Pentru a lua în considerare actuala criză economică, acest sezon se va desfășura cu un număr redus de curse (șase) comparativ cu anii precedenți.

Numerele cursei și designul

Numerele cursei pot fi alese de concurenți (de la 1 la 999) înainte de sfârșitul înregistrării, pe sistemul „primul venit, primul servit”. Singura excepție de la acest proces de alocare va fi LMP Team World Champion, care va avea opțiunea de a folosi numărul 1 dacă dorește. Respectând anumite linii directoare, concurenții pot alege și designul numărului cursei. Cu toate acestea, pentru echipele care înscriu mai mult de o mașină în aceeași categorie, designul și culorile trebuie să fie aceleași.

24 de ore din Le Mans 

Având în vedere problemele economice și de sănătate actuale, evenimentul de 24 de ore de la Le Mans va fi redus la 10 zile de la două săptămâni. Examinările și verificările pre-cursă vor avea loc în vinerea și sâmbăta din săptămâna de dinaintea cursei și vor fi valabile atât pentru ziua testului din duminica dinaintea cursei, cât și pentru cele 24 de ore de la Le Mans. Sesiunile de antrenament și calificare au fost, de asemenea, revizuite ca răspuns la cerințele concurenților.

Un nou premiu pentru Le Mans 24h

Urmând lunga tradiție de inovație a Le Mans 24h și în conformitate cu rolul său de actor cheie în mobilitatea sustenabilă, în 2021 ACO va acorda un premiu care răsplătește angajamentul concurenților față de responsabilitatea socială corporativă și de mediu(CSR), în special progresele realizate de concurenți de la un an la altul. Informații mai detaliate despre termenii și condițiile premiului vor fi furnizate la o dată ulterioară. Concurenții, numai în mod voluntar, vor fi invitați să depună o cerere.

Sursa: World Endurance Championship
Photocredit: World Endurance Championship
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

World Endurance Championship

Latest Posts

Don't Miss