More

  Latest Posts

  INFINITI se retrage din Formula 1 la finalul acestui an

  Divizia de vehicule de lux, a producătorului japonez Nissan, INFINITI, a anunțat că implicarea lor în Formula 1, se încheie după 10 ani de activitate, la finalul anului 2020. Brand-ul din Yokohama a intrat în F1 în 2011, ca sponsor pentru Red Bull Racing. După introducerea noilor sisteme hibrid, în 2014, INFINITI a luat un rol mai activ în sport.

  În 2016, a devenit partener Renault pe partea tehnică, ajutandu-i să dezvolte Energy Recovery System (ERS). Producătorul nipon și-a folosit toate cunoștințele despre sistemele hibride pentru F1.

  Ca partener al echipei Renault, INFINITI a luat parte la 100 de curse, a obținut 459 de puncte și 3 podiumuri. Acum compania a decis să își încheie parteneriatul după 10 ani de activitate, în clasa premier a motorsportului.

  „Suntem incredibil de mândrii de participarea noastră în Formula 1 și de succesul de care am avut parte”, a declarat Tommaso Volpe, directorul operațiunilor globale Nissan și INFINITI. „Implicarea noastră în sport a trecut de la bine la și mai bine în acești 10 ani și nu numai că ne-am făcut brand-ul mai cunoscut, dar ne-am dovedit și capacitățile tehnice.”

  „Acum este momentul potrivit pentru a prelua cunostiintele pe care le-am obținut în F1 și a le folosi în cercetarea și dezvoltarea unor noi tehnologii. Acest deceniu în Formula 1 a reprezentat o călătorie extrem de valoroasă pentru noi. Am avut privilegiul să colaborăm cu companii care ne împărtășesc viziunea și ieșim mai înțelepți și mai puternici după această experiență.”

  „Le mulțumim din toată inima partenerilor noștri și în mod special celor de la Renault DP World F1 Team, pentru munca fantastică pe care am realizat-o împreună în ultimii ani.”

  Cyril Abiteboul și-a exprimat opinia în urma anunțului făcut de INFINITI: „Faptul că INFINITI a fost partenerul nostru tehnic în ultimii 5 ani a constituit un avantaj impresionant pentru noi. Și-au adus experiența în domeniu, iar acesta a fost un element crucial în colaborarea noastră.”

  „În plus, faptul că facem parte din alianța Renault-Nissan-Mitsubishi, ne-a permis să lucrăm împreună pentru a inova întregul proces – INFINITI Project Black S, INFINITI Academy – iar asta nu ar fi fost posibil în alt context.”

  „Parteneriatul nostru a adus beneficii tuturor celor implicați; ne-am bucurat de fiecare minut și suntem foarte mândrii de ce am reușit să realizăm împreună. Le dorim celor de la INFINITI tot binele și rămânem deschiși și la alte colaborări cu ei în viitor”, spune Abiteboul.

  Sursa: Formula 1 World Championship
  Photocredit: Formula 1 World Championship

  Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

  Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

  Formula 1 World Championship

  Latest Posts

  Don't Miss