GP24 Media

LATEST POSTS

INFINITI se retrage din Formula 1 la finalul acestui an

Vizualizări: 19243

Divizia de vehicule de lux, a producătorului japonez Nissan, INFINITI, a anunțat că implicarea lor în Formula 1, se încheie după 10 ani de activitate, la finalul anului 2020. Brand-ul din Yokohama a intrat în F1 în 2011, ca sponsor pentru Red Bull Racing. După introducerea noilor sisteme hibrid, în 2014, INFINITI a luat un rol mai activ în sport.

În 2016, a devenit partener Renault pe partea tehnică, ajutandu-i să dezvolte Energy Recovery System (ERS). Producătorul nipon și-a folosit toate cunoștințele despre sistemele hibride pentru F1.

Ca partener al echipei Renault, INFINITI a luat parte la 100 de curse, a obținut 459 de puncte și 3 podiumuri. Acum compania a decis să își încheie parteneriatul după 10 ani de activitate, în clasa premier a motorsportului.

„Suntem incredibil de mândrii de participarea noastră în Formula 1 și de succesul de care am avut parte”, a declarat Tommaso Volpe, directorul operațiunilor globale Nissan și INFINITI. „Implicarea noastră în sport a trecut de la bine la și mai bine în acești 10 ani și nu numai că ne-am făcut brand-ul mai cunoscut, dar ne-am dovedit și capacitățile tehnice.”

„Acum este momentul potrivit pentru a prelua cunostiintele pe care le-am obținut în F1 și a le folosi în cercetarea și dezvoltarea unor noi tehnologii. Acest deceniu în Formula 1 a reprezentat o călătorie extrem de valoroasă pentru noi. Am avut privilegiul să colaborăm cu companii care ne împărtășesc viziunea și ieșim mai înțelepți și mai puternici după această experiență.”

„Le mulțumim din toată inima partenerilor noștri și în mod special celor de la Renault DP World F1 Team, pentru munca fantastică pe care am realizat-o împreună în ultimii ani.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Cyril Abiteboul și-a exprimat opinia în urma anunțului făcut de INFINITI: „Faptul că INFINITI a fost partenerul nostru tehnic în ultimii 5 ani a constituit un avantaj impresionant pentru noi. Și-au adus experiența în domeniu, iar acesta a fost un element crucial în colaborarea noastră.”

„În plus, faptul că facem parte din alianța Renault-Nissan-Mitsubishi, ne-a permis să lucrăm împreună pentru a inova întregul proces – INFINITI Project Black S, INFINITI Academy – iar asta nu ar fi fost posibil în alt context.”

„Parteneriatul nostru a adus beneficii tuturor celor implicați; ne-am bucurat de fiecare minut și suntem foarte mândrii de ce am reușit să realizăm împreună. Le dorim celor de la INFINITI tot binele și rămânem deschiși și la alte colaborări cu ei în viitor”, spune Abiteboul.

Sursa: Formula 1 World Championship
Photocredit: Formula 1 World Championship
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES