Latest Posts

Incidentul lui Russell din Marele Premiu al Sakhir-ului a condus la modificarea regulamentului

Vizualizări: 11265

FIA a modificat setul de reguli pentru a se conforma noilor condiții, în ceea ce privește utilizarea pneurilor, după incidentul fără precedent, care l-a implicat pe George Russell, în Marele Premiu al Sakhir-ului.

O problemă la sistemul radio al echipei, a condus la haos pe linia boxelor, mecanicii ajungând să pună pe monopostul lui Russell, penurile lui Valtteri Bottas. Săgețile Argintii au corectat această greșeală, chemandu-l pe britanic la boxe, din nou, în turul următor.

Un asemenea incident, putea duce la o posibilă descalificare, sub regula veche legată de utlizarea incorectă a pneurilor, dar datorită faptului că momentul a putut fi interpretat, comisarii au decis să nu-l penalizeze pe pilot, ci să amendeze echipa (Mercedes) cu 20.000€.

Cum acesta este primul incident de acest fel, din Formula 1, comisarii le-au cerut oficialilor FIA să îmbunătățească regulile și asta s-a întâmplat.

„Orice pilot care folosește un set de gume de specificații diferite, sau care nu i-au fost alocate lui, nu va avea permisiunea să treacă linia de sosire de mai mult de două ori, înainte să se întoarcă la boxe pentru un nou set de pneuri care aparțin aceleiași specificații”, spune noul regulament.

Piloții care nu respectă această regulă, vor primii o penalizare de 10 secunde stop-go. De asemenea, s-a confirmat faptul că Pirelli va continua să le aloce echipelor pneurile, în mod standardizat, nu după preferințele acestora – 8 seturi de gume soft, 3 seturi medii și 2 dure, per weekend, pentru fecare pilot.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

În final, s-a redus și timpul maxim alocat unei curse. Înainte, un Grand Prix, trebuia să țină maxim patru ore, incluzând întârzierile provocate de steagurile roșii, acum timpul a fost redus la trei ore.

Sursa: Formula 1 World Championship
Photocredit: Formula 1 World Championship
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Formula 1 World Championship

Latest Posts

Don't Miss