More

  Latest Posts

  Incidentul lui Russell din Marele Premiu al Sakhir-ului a condus la modificarea regulamentului

  FIA a modificat setul de reguli pentru a se conforma noilor condiții, în ceea ce privește utilizarea pneurilor, după incidentul fără precedent, care l-a implicat pe George Russell, în Marele Premiu al Sakhir-ului.

  O problemă la sistemul radio al echipei, a condus la haos pe linia boxelor, mecanicii ajungând să pună pe monopostul lui Russell, penurile lui Valtteri Bottas. Săgețile Argintii au corectat această greșeală, chemandu-l pe britanic la boxe, din nou, în turul următor.

  Un asemenea incident, putea duce la o posibilă descalificare, sub regula veche legată de utlizarea incorectă a pneurilor, dar datorită faptului că momentul a putut fi interpretat, comisarii au decis să nu-l penalizeze pe pilot, ci să amendeze echipa (Mercedes) cu 20.000€.

  Cum acesta este primul incident de acest fel, din Formula 1, comisarii le-au cerut oficialilor FIA să îmbunătățească regulile și asta s-a întâmplat.

  „Orice pilot care folosește un set de gume de specificații diferite, sau care nu i-au fost alocate lui, nu va avea permisiunea să treacă linia de sosire de mai mult de două ori, înainte să se întoarcă la boxe pentru un nou set de pneuri care aparțin aceleiași specificații”, spune noul regulament.

  Piloții care nu respectă această regulă, vor primii o penalizare de 10 secunde stop-go. De asemenea, s-a confirmat faptul că Pirelli va continua să le aloce echipelor pneurile, în mod standardizat, nu după preferințele acestora – 8 seturi de gume soft, 3 seturi medii și 2 dure, per weekend, pentru fecare pilot.

  În final, s-a redus și timpul maxim alocat unei curse. Înainte, un Grand Prix, trebuia să țină maxim patru ore, incluzând întârzierile provocate de steagurile roșii, acum timpul a fost redus la trei ore.

  Sursa: Formula 1 World Championship

  Photocredit: Formula 1 World Championship


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss