Latest Posts

În viitor, Formula 1 ar putea avea un sezon de 30 de etape.

Vizualizări: 19633

Formula 1 ar putea organiza un sezon de 30 de etape în viitorul apropiat, pe fondul unui interes extrem de mare din partea promotorilor și a diferitelor circuite.

Președintele și directorul executiv al Formulei 1, Stefano Domenicali, a confirmat că există un mare interes din partea mai multor locații pentru a găzdui evenimente de Formula 1 și că acest sport ar putea programa 30 de curse într-un sezon.

Formula 1
Circuitul Hanoi, Vietnam

22 de etape au fost programate pentru campionatul de Formula 1 din 2021, ceea ce face ca acesta să fie cel mai mare campionat de Formula 1 din toate timpurile, iar (dacă COVID permite), programul pentru sezonul următor ar trebui să cuprindă 23 de etape, în speranța că niciun alt Mare Premiu nu va trebui să fie anulat din cauza restricțiilor de călătorie.

În timp ce mulți fani sunt fericiți că se vor putea bucura de o mulțime de curse, acest calendar nu a fost pe placul tuturor celor din acest sport, având în vedere efortul depus de personalul echipelor, iar alții consideră că este deja prea aglomerat așa cum este.

Formula 1
Circuitul Las Vegas, SUA

Cu toate acestea, există încă multe dezbateri cu privire la noile curse, cum ar fi cea din Las Vegas, care este planificată să aibă loc în anii următori și, deși a declarat că nu se va întâmpla, Stefano Domenicali crede că un calendar cu 30 de curse ar putea fi alcătuit cu ușurință.

„Trăim un moment extraordinar pentru Formula 1, nu există nicio îndoială. În ceea ce privește intensitatea sportivă pe circuit, în ceea ce privește interesul din partea părților interesate, a publicului, un nou public care vine și un nou mod de a vorbi cu noile audiențe, și având o cale clară în regulamente pentru un viitor care este foarte relevant pentru ADN-ul nostru și pentru tehnologia viitoare și sustenabilitatea cu acest tip de combustibil și hibridizare.

Formula 1
Circuitul Kyalami, Africa de Sud

Și, prin urmare, este adevărat că există un mare interes pentru locuri noi – sau pentru locuri vechi! – să facă parte din calendarul nostru. Cred că, fără îndoială, fără niciun fel de limitare pe care este corect să o păstrăm, ar putea fi cu ușurință peste 30 de locuri cu care am putea face [un acord] mâine, dar nu putem merge în această direcție. Este o problemă bună pe care trebuie să o avem, să o gestionăm pe cea mai importantă din punct de vedere al strategiei,

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

În ceea ce privește afacerile, în ceea ce privește viitorul în care trebuie să ne îndreptăm. Este ceva ce înțelegem acum în ceea ce privește care sunt cele mai bune Grand Prix-uri pe care dorim să le păstrăm într-o bază stabilă, sau ne putem gândi pentru anumite locuri unde ar putea exista o rotație. Acestea sunt gânduri pe care le elaborăm”. – a explicat Stefano Domenicali.

Formula 1
Circuitul Sepang, Coreea de Sud

Locațiile care au fost introduse cel mai recent au fost diferite în mai multe feluri, Marele Premiu al Olandei marcând o revenire pe un circuit european clasic, la Zandvoort, în timp ce cursele din Arabia Saudită și Miami au loc/vor avea loc în prezent/vor avea loc pe circuite mult mai noi și mai puțin tradiționale. Fostul șef al Ferrari, Stefano Domenicali, este mulțumit, considerând că este “foarte important” ca calendarul să fie divers în ceea ce privește lucruri precum locațiile și configurația circuitelor, atâta timp cât toate locurile de desfășurare au o pasiune reală pentru a găzdui o cursă.” – a adăugat el.

“Este foarte important să vorbim despre diversitate. Fiecare are o caracteristică diferită, o abordare diferită. Singurul lucru care este comun este entuziasmul și dorința de a fi protagoniști în această nouă Formula 1. Uneori, în viață, când ai ceva nou, îți dă mai multă energie. Sunt atât de multe lucruri care evoluează, dar cred că toate acestea sunt elemente pozitive pentru creșterea Formulei 1.” – a conchis fostul șef al Ferrari.

Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: Express
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Express

Latest Posts

Don't Miss