Latest Posts

În 2020, două Campionate noi sub egida FRAS

Vizualizări: 20981

Printre noutățile sezonului competițional 2020 din cadrul Federației Române de Automobilism Sportiv se numără introducerea în calendarul competițional a două competiții: Campionatul Național de Super Slalom și Campionatul Național de Karting Electric.

După ce, în 2019, Drag Racing și Klausenburg Retro Racing s-au alăturat FRAS, începând cu acest sezon Campionatul Național de Super Slalom și Campionatul Național de Karting Electric se vor desfășura sub egida federației.

Organizat de Asociația GT Auto Club Sportiv, al cărei președinte este Teodor Gheorghe, Campionatul Național de Super Slalom va avea un total de 7 etape, care se preconizează să aibă loc în București (2), Ploiești, Făgăraș, Domnești (Argeș), Râmnicu Vâlcea sau Galați.

Împărțita în 11 clase, noua competiție va testa îndemânarea sportivilor cu vârste începând de la 8 ani (cu instructor în dreapta și sub rezerva avizului obținut în prealabil de la organizator), aceștia fiind încadrați până la 14 ani în clasa Juniori 1.

Juniorii 2 vor fi sportivii licențiați cu vârste cuprinse între 14-18 ani, celelalte clase fiind Debutanți (1, 2), Avansați (1, 2, 3, 4, 5), Modificate și Femina, iar pe lângă ierarhiile fiecărei clase se va face un clasament Open și pe echipe, urmând să se premieze și cel mai bun timp al zilei și cel mai spectaculos concurent.

”Ne pregătim de un sezon extrem de interesant și așteptăm peste 60 de sportivi la fiecare etapă. Alături de karting, Campionatul Național de Super Slalom reprezintă baza formării debutanților care vor să facă primul pas în motorsport”, a precizat Teodor Gheorghe, al cărui club sărbătorește în 2020 un deceniu de când organizează astfel de evenimente.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Kartingul Electric revine după 3 ani  

Campionatul Național de Karting Electric revine sub egida FRAS după o pauză de 3 ani, promotorul Robert Drăgan și, totodată, președintele Asociației Clubul de Karting București, fiind convins că titlurile de campioni naționali vor crea o emulație deosebită în rândul celor aproape 100 de sportivi care se vor licenția în 2020.

În 2020, două Campionate noi sub egida FRAS

Campionatul va reuni, în fapt, două competiții distincte cu câte 4 etape, cea de karting electric, cu 6 clase, denumită ”eKarting FRAS,” și cea de slalom paralel și super slalom, care va purta denumirea de ”eKarting Slalom FRAS,” ambele urmând să se desfășoare pe circuitele de la Academia Titi Aur, Bacău, Tg. Secuiesc și Prejmer.

În paralel cu Campionatul Național de Karting Electric, FRAS și Clubul de Karting București vor demara împreună un amplu program național de inițiere în kartingul electric destinat copiilor din școli, denumit ”Generația Copiilor Electrici FRAS.”

”Practic, vom continua ceea ce am început în 2017. De această dată, proiectul comun cu FRAS are o viziune conturată pe mai mulți ani, astfel că strategia noastră comună se va dezvolta treptat. Primul pas va fi să organizăm un campionat puternic, cu vizibilitate, în care copiii și juniorii să fie implicați într-o competiție corectă, iar cei mai buni să câștige,” a declarat promotorul Robert Drăgan.

Calendarele complete ale celor două competiții noi organizate în 2020 sub egida FRAS, precum și Regulamentele Generale / Particulare vor fi publicate pe site-ul oficial al federației în perioada următoare.

Sursa: FRAS (Federația Română de Automobilism Sportiv)
Photocredit: FRAS (Federația Română de Automobilism Sportiv)
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

FRAS (Federația Română de Automobilism Sportiv)

Latest Posts

Don't Miss