Latest Posts

Imola primește un contract multianual cu F1 până în 2025.

Vizualizări: 19795

Imola și-a atins obiectivul de a încheia un contract multianual cu proprietarii de Formula 1, Liberty Media, menținându-l în calendar cel puțin până în 2025.

După cum a raportat „The Race” anul trecut, circuitul italian a strâns fondurile necesare pentru a asigura un acord pe termen mai lung după ce a revenit în mod șocant în calendar ca circuit de rezervă în timpul pandemiei de corona virus din 2020 și 2021. A rămas din nou în calendar pentru 2022, deoarece China a trebuit să renunțe la un slot planificat pentru luna aprilie din cauza restricțiilor persistente ale COVID-19.

Acum, Imola și Formula 1 au anunțat că au ajuns la un acord până în sezonul 2025 inclusiv.

Imola

Angelo Sticchi Damiani, președintele Automobile Club of Italy, a declarat: „Sunt foarte mulțumit de acordul încheiat cu Liberty Media. A fost un contract complicat, deoarece a fost încheiat de noi, care suntem un organism public, cu un organism privat precum Formula 1. Dar lucrul important este că am reușit să confirmăm GP-ul de la Imola până în 2025”.

Stefano Domenicali, CEO-ul F1, a salutat vestea prelungirii contractului de la Imola. “Sunt încântat că vom continua parteneriatul nostru excelent cu Imola pentru Marele Premiu din Emilia Romagna până în 2025”, a explicat el.

„Circuitul este iconic și a făcut parte din istoria sportului nostru, iar ei au făcut o treabă incredibilă găzduind două curse în timpul pandemiei. Este un moment de mândrie pentru fanii noștri italieni să găzduiască două curse și pentru toți fanii noștri din întreaga lume să vadă acest circuit fantastic în calendar pentru viitor”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

O coaliție de organisme a fost de acord să pună la dispoziție finanțarea necesară pentru a continua să găzduiască Marele Premiu din Emilia Romagna. Anul trecut, prim-ministrul italian Mario Draghi a însărcinat ACI, autoritatea italiană pentru sporturile cu motor, să elaboreze un acord cu F1 care să garanteze un fond de 20 de milioane de euro.

Imola

Se crede că cea mai mare parte a acestei sume este plătită de guvernul național, un sfert de regiunea Emilia Romagna (de la care și-au luat numele cursele recente), iar restul de consorțiul regional CON.MI și de ACI. Faptul că Imola și-a asigurat un loc în calendar pentru următorii ani este o evoluție interesantă, având în vedere programul încărcat de 23 de curse al Formulei 1 și promisiunea de a nu depăși acest număr record de Mari Premii.

Un factor care ar fi putut ajuta Imola este căderea Marelui Premiu al Rusiei. După ce inițial a eliminat doar cursa din 2022, F1 a anulat întregul contract al cursei în urma războiului președintelui rus Vladimir Putin împotriva Ucrainei. Totuși, chiar și fără Rusia, va trebui să se renunțe la alte curse dacă F1 vrea să evite extinderea la un program de 24 sau 25 de curse.

China ar trebui să revină anul viitor, Qatar va începe un contract pe termen lung, iar o altă cursă americană în Las Vegas a fost luată în discuție. Orice cursă care va fi eliminată în sezoanele viitoare ar putea să nu fie abandonată definitiv, deoarece o soluție pe care F1 a pus-o în discuție de mult timp este perspectiva “rotirii” marilor premii.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss