Latest Posts

Imola, FP1: Ferrari în frunte cu update-ul, Verstappen nemulțumit

Vizualizări: 34581

Charles Leclerc stabilește cel mai bun timp în FP1 la Imola cu Ferrari-ul modificat puternic. Max Verstappen se luptă cu sectorul doi.

Cel mai bun timp în prima sesiune de antrenamente libere pentru GP Emilia Romagna 2024 îi aparține lui Charles Leclerc. Pilotul Ferrari a parcurs circuitul de pe Autodromo Enzo e Dino Ferrari din Imola cu monopostul său reactualizat în 1:16.990 minute. Campionul mondial Max Verstappen a primit, de asemenea, update-uri de la Red Bull, dar a avut probleme enorme în sectorul doi. Carlos Sainz a confirmat forma bună de început a celor de la Ferrari cu un loc trei. Pista dificilă a cauzat în continuare probleme piloților de Formula 1 în antrenamente.

Rezultatul: Charles Leclerc a fost cu o zecime de secundă mai rapid pe pneuri soft decât George Russell de la Mercedes. Carlos Sainz a fost la doar câteva miimi în urmă, pe locul trei. Sergio Perez a fost la puțin sub două zecimi și jumătate de locul patru. Coechipierul său de la Red Bull, Max Verstappen, a fost cu doar câteva miimi mai lent, pe locul cinci, dar a ratat cel mai bun timp absolut din cauza unor erori în sectorul doi.

1

Yuki Tsunoda s-a aliniat pe locul șase, în fața lui Lewis Hamilton. Lando Norris, Oscar Piastri și Fernando Alonso au completat top 10, în timp ce Nico Hülkenberg s-a concentrat pe pneurile hard în FP1 și a terminat pe ultimul loc.

Incidentele: După ceva mai puțin de 20 de minute, directorul de cursă Niels Wittich a fost nevoit să întrerupă pentru scurt timp sesiunea de antrenamente. Alexander Albon și-a parcat Williams-ul la ieșirea din Acque Minerali. Pilotul thailandez pierduse propulsia cu puțin timp înainte când a trecut peste o bordură și a fost nevoit să își parcheze monopostul pe marginea pistei. Sesiunea a fost repornită după cinci minute.

Cu aproximativ 20 de minute înainte de final, Lewis Hamilton a dat de furcă. Pilotul Mercedes a pierdut controlul bolidului său la ieșirea din Acque Minerali și s-a rotit pe interior. A reușit să evite un impact, dar setul de pneuri a fost distrus.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

1

Campionul mondial Verstappen a stabilit cei mai buni timpi în sectoarele unu și trei, dar a pierdut o cantitate disproporționată de timp în sectorul central. Verstappen s-a luptat în special la intrarea în Acque Minerali. El a făcut două greșeli în timp ce încerca să stăpânească sectorul central: o dată a mers drept în șicană și o dată a fost nevoit să treacă prin pietriș la ieșirea din Acque Minerali.

Toți piloții au fost nevoiți să facă față provocărilor celor 4,909 kilometri ai Autodromo Enzo e Dino Ferrari. Denivelările, bordurile agresive și paturile de pietriș parțial extinse fac din acest circuit o adevărată pistă pentru piloți. Piloții au fost scuturați bine pe denivelări, iar paturile de pietriș au fost frecventate în număr mare.

Tehnologia: Chiar la timp pentru deschiderea europeană, unele dintre echipe au avut cu ele pachete mari de actualizare. Ferrari, Aston Martin și Red Bull, în special, aveau inovații considerabile pentru mașinile lor. La Aston Martin, doar Alonso a avut noul pachet în prima sesiune de antrenamente, în timp ce ambii piloți au primit noile piese în a doua sesiune de antrenamente.

1

Pilotul de vineri: Pentru a doua oară în acest sezon, Oliver Bearman a fost pilotul de vineri. Britanicul l-a înlocuit pe Kevin Magnussen la Haas în prima sesiune de antrenamente și a obținut un onorabil loc 15. Alte cinci sesiuni de antrenamente sunt planificate pentru Bearman în acest sezon de Formula 1.

Vremea: După câteva zile ploioase, vremea a fost foarte frumoasă în ziua antrenamentelor. Tifosi au putut să se bucure de prima sesiune de antrenamente la temperaturi plăcute de 24 de grade și soare. Asfaltul s-a încălzit până la aproximativ 43 de grade Celsius. Condiții similare sunt așteptate pentru cea de-a doua sesiune de antrenamente de astăzi și pentru calificările de mâine, cu amenințare de ploaie în ziua de duminică a cursei.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss