More

  Latest Posts

  Horner va rămâne directorul echipei Red Bull F1 cel puțin până în 2026

  Christian Horner va rămâne directorul echipei Red Bull de Formula 1 până cel puțin în 2026, după ce a convenit asupra prelungirii contractului.

  Horner s-a alăturat echipei Red Bull în calitate de director de echipă în 2005, când gigantul băuturilor energizante s-a mutat în F1 cu propria echipă, supervizând cinci victorii în campionatul piloților și patru titluri de constructori.

  Cea mai recentă victorie în campionat a venit la începutul acestei luni, când Max Verstappen a câștigat titlul în ultimul tur al sezonului la Abu Dhabi, învingându-l pe Lewis Hamilton.

  După ce a câștigat cursa, Verstappen a spus că speră să rămână cu Red Bull pentru următorii 10 până la 15 ani, în timp ce consilierul echipei Helmut Marko a vrut să înceapă discuții cu privire la o prelungire timpurie a contractului cu pilotul olandez.

  Pe măsură ce Red Bull caută să-și mențină echipa de bază unită și angajată, acum a reieșit că Horner a semnat deja o prelungire a contractului, ceea ce înseamnă că va continua ca director de echipă până când va fi introdusă cel puțin următoarea generație de unități de putere în 2026.

  Vorbind într-un interviu comun alături de Verstappen, Marko a spus că parteneriatul pe care l-a încheiat cu Horner „funcționează foarte bine” și că Red Bull a decis să-și prelungească contractul chiar înainte de cel al lui Verstappen.

  „Christian este directorul echipei, el este în ochii publicului, iar eu sunt mai mult pe fundal”, a spus Marko.

  „Dar coordonăm lucrurile destul de bine, stabilim direcția echipei, dar și a staff-ului nostru. În problemele politice vorbim de obicei aceeași limbă și cred că succesul nostru ne dă dreptate.

  „Dietrich Mateschitz a spus: „Christian cine?” la început, Horner nu avea experiență în Formula 1. Dar îl cunoșteam deja din Formula 3000 și din alte categorii de juniori și știam despre ambițiile lui. Acum asta s-a transformat în ceva grozav.

  „Este un șef de echipă carismatic care, apropo, chiar înainte de Verstappen, era în proces de prelungire a contractului până în 2026.

  „În întreaga echipă, sau cel puțin în pozițiile de vârf, vrem să avem stabilitate pentru anii de tranziție care urmează, când vor intra noile reglementări pentru motor și când vor veni noile reglementări privind șasiul, astfel încât să avem o echipă solidă pentru asta.”

  Surse Red Bull au confirmat că prelungirea contractului lui Horner a fost deja semnată, angajându-l în echipă pe termen lung.

  Următorul contract major de reînnoit pentru Red Bull va fi al lui Verstappen, contractul său existent urmând să expire la sfârșitul sezonului 2023.

  Întrebat despre comentariul lui Verstappen despre dorința de a rămâne la Red Bull în următorii 10-15 ani, Marko a spus: „Cuvintele lui nu au ajuns încă la propria conducere. Discutăm despre asta în acest moment.”

  Verstappen a adăugat că a fost „foarte fericit unde sunt acum și sper să putem face asta împreună încă 10 sau 15 ani”.

  Verstappen a vorbit şi despre contractul lui Hamilton cu Mercedes, care expiră la sfârșitul anului 2023, spunând: „Nu-mi pasă cu adevărat ce se întâmplă de cealaltă parte”.

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss