GP24 Media

LATEST POSTS

Horner va rămâne directorul echipei Red Bull F1 cel puțin până în 2026

Horner
Vizualizări: 10832

Christian Horner va rămâne directorul echipei Red Bull de Formula 1 până cel puțin în 2026, după ce a convenit asupra prelungirii contractului.

Horner s-a alăturat echipei Red Bull în calitate de director de echipă în 2005, când gigantul băuturilor energizante s-a mutat în F1 cu propria echipă, supervizând cinci victorii în campionatul piloților și patru titluri de constructori.

Cea mai recentă victorie în campionat a venit la începutul acestei luni, când Max Verstappen a câștigat titlul în ultimul tur al sezonului la Abu Dhabi, învingându-l pe Lewis Hamilton.

După ce a câștigat cursa, Verstappen a spus că speră să rămână cu Red Bull pentru următorii 10 până la 15 ani, în timp ce consilierul echipei Helmut Marko a vrut să înceapă discuții cu privire la o prelungire timpurie a contractului cu pilotul olandez.

Pe măsură ce Red Bull caută să-și mențină echipa de bază unită și angajată, acum a reieșit că Horner a semnat deja o prelungire a contractului, ceea ce înseamnă că va continua ca director de echipă până când va fi introdusă cel puțin următoarea generație de unități de putere în 2026.

Vorbind într-un interviu comun alături de Verstappen, Marko a spus că parteneriatul pe care l-a încheiat cu Horner „funcționează foarte bine” și că Red Bull a decis să-și prelungească contractul chiar înainte de cel al lui Verstappen.

„Christian este directorul echipei, el este în ochii publicului, iar eu sunt mai mult pe fundal”, a spus Marko.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

„Dar coordonăm lucrurile destul de bine, stabilim direcția echipei, dar și a staff-ului nostru. În problemele politice vorbim de obicei aceeași limbă și cred că succesul nostru ne dă dreptate.

„Dietrich Mateschitz a spus: „Christian cine?” la început, Horner nu avea experiență în Formula 1. Dar îl cunoșteam deja din Formula 3000 și din alte categorii de juniori și știam despre ambițiile lui. Acum asta s-a transformat în ceva grozav.

„Este un șef de echipă carismatic care, apropo, chiar înainte de Verstappen, era în proces de prelungire a contractului până în 2026.

„În întreaga echipă, sau cel puțin în pozițiile de vârf, vrem să avem stabilitate pentru anii de tranziție care urmează, când vor intra noile reglementări pentru motor și când vor veni noile reglementări privind șasiul, astfel încât să avem o echipă solidă pentru asta.”

Surse Red Bull au confirmat că prelungirea contractului lui Horner a fost deja semnată, angajându-l în echipă pe termen lung.

Următorul contract major de reînnoit pentru Red Bull va fi al lui Verstappen, contractul său existent urmând să expire la sfârșitul sezonului 2023.

Întrebat despre comentariul lui Verstappen despre dorința de a rămâne la Red Bull în următorii 10-15 ani, Marko a spus: „Cuvintele lui nu au ajuns încă la propria conducere. Discutăm despre asta în acest moment.”

Verstappen a adăugat că a fost „foarte fericit unde sunt acum și sper să putem face asta împreună încă 10 sau 15 ani”.

Verstappen a vorbit şi despre contractul lui Hamilton cu Mercedes, care expiră la sfârșitul anului 2023, spunând: „Nu-mi pasă cu adevărat ce se întâmplă de cealaltă parte”.

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES