GP24 Media

LATEST POSTS

Horner susține că Mercedes a obținut câștiguri „fenomenale” cu noua unitate de putere

Vizualizări: 11560

Christian Horner de la Red Bull i-a urmărit pe piloții săi Max Verstappen și Sergio Perez împărțind podiumul doar pentru a doua oară în acest an la Marele Premiu al Turciei. Dar, vorbind după cursă, Horner a susținut că rivalii Red Bull, Mercedes, au făcut „un pas semnificativ” cu unitatea lor de putere, oferindu-le un avantaj de viteză liniară față de Red Bull.

Lewis Hamilton – care se află la șase puncte de Max Verstappen în clasamentul piloților după Marele Premiu al Turciei, după ce a terminat P5 vs P2 al lui Verstappen – a fost obligat să ia o penalizare de 10 locuri pe grilă la Istanbul după ce Mercedes a montat un al patrulea motor cu combustie internă W12.

Dar vorbind după Marele Premiu – câștigat de Valtteri Bottas de la Mercedes – Horner și-a dezvăluit surpriza despre plusul aparent de performanței al unităţii de putere Mercedes.

„Viteza lor în linie dreaptă a făcut recent un pas semnificativ”, a spus Horner, „și cred că, deși am putea plusa cu aripi spate mai mici, acum nu ne putem apropia.

„Am văzut asta în special pe acest circuit în care Lewis avea în special un avantaj semnificativ pe linia dreaptă, cu o aripă spate mai mare pe mașină. Trebuie să ne maximizăm pachetul cât mai bine și, așa cum spun, este surprinzător faptul că au făcut un pas aşa de mare cu unitatea de putere.”

Horner susține că Mercedes a obținut câștiguri „fenomenale” cu noua unitate de putere

În ciuda comentariilor lui Horner, directorul echipei Red Bull a subliniat că nu a existat niciun protest oficial depus de Red Bull împotriva Mercedes – care furnizează și unități de alimentare pentru McLaren, Williams și Aston Martin – cu Horner spunând: „Doar pentru claritate, nu am făcut-o”. Am ridicat câteva întrebări, așa cum fac toate echipele.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Și apropo, nu a fost doar Red Bull, au existat și alți producători care ridicau întrebări care continuă să fie ridicate. Este o problemă pe care FIA ​​o are în vedere, este datoria lor să facă poliție. Dar când aveți o viteză mare pe linie dreaptă, care este mai mare decât cu DRS-ul deschis, este destul de impresionant.

„Adică, dacă te uiți la viteza în linie a lui Lewis în special în cursă, a fost cu 15 până la 20 km/h mai mare pe dreaptă. Este fenomenal. Trebuie să găsim un pic de viteză liniară – poate că aveau o configurație diferită a forțeit. Și avem câteva piste care, sperăm, ni se potrivesc, dar știm că Austin este teritoriu Hamilton, așa că va trebui să avem un joc de nota 10.”

Horner susține că Mercedes a obținut câștiguri „fenomenale” cu noua unitate de putere

Mercedes a câștigat victoria în ultimele două curse – Red Bull acum nu a câștigat de la Marele Premiu al Olandei – șeful tehnic al echipei Andrew Shovlin a recunoscut că echipa a fost pur și simplu fericită de a avea încă o mașină care ar putea provoca pole-uri și victorii în această etapă a sezonului.

“Arată ca o mașină care poate câștiga campionate”, a spus Shovlin. „Dacă vă întoarceți la începutul anului, deciziile pe care le luăm în privința dezvoltării, încercând să echilibrăm cei doi ani [2021 și 2022], una dintre grijile noastre a fost la acest sfârșit de an.

„Și este foarte liniștitor că intrăm acum în ultimele șase curse, că am demonstrat că avem un pachet care poate exclude calificarea monoposturilor Red Bull într-o sâmbătă și le poate depăși într-o duminică.”

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial De Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: Formula 1
Photocredit: Formula 1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES