More

  Latest Posts

  Horner spune că ghinionul Red Bull se va „echilibra” în a doua jumătate a sezonului

  Șeful Red Bull, Christian Horner, spune că pierderea conducerii celor două campionate este pur și simplu un ghinion – dar insistă asupra faptului că norocul echipei se va echilibra pe parcursul sezonului.

  Red Bull a avut un avantaj de 44 de puncte aparent confortabil în campionat după ce Max Verstappen a câștigat Marele Premiu francez, stirian și austriac – dar incidentele controversate din turul 1 din Marele Premiu britanic și maghiar l-au văzut pierzând teren în timp ce rivalul Lewis Hamilton începea să se ridice. Hamilton câștigă acasă, apoi ia P3 la Hungaroring. Hamilton conduce acum clasamentul cu opt puncte, în timp ce Mercedes este cu 12 puncte înainte în clasamentul constructorilor.

  Când i s-a cerut să evalueze prima jumătate a sezonului, Horner a răspuns: „În niciun moment nu simțim că [am fost] absolut în control. Am câștigat șase curse în prima jumătate a anului. Cursele la care nu am marcat: Azerbaidjanul nu a fost vina lui Max [o problemă a anvelopelor l-a scos târziu în timp ce conducea], Silverstone nu a fost vina lui Max, aici [Ungaria] nu a fost vina lui Max, așa că norocul nostru se va schimba.

  „Pe durata unui sezon se va echilibra”, a menționat el, „și aștept cu nerăbdare a doua jumătate a anului. Întreaga echipă merită o pauză bine câștigată, piloții vor avea timp liber și să mă creadă că vom ieși luptând în a doua jumătate a campionatului, așa că da, va fi interesant”, a adăugat Horner.

  Ungaria l-a văzut pe Verstappen colectat într-o coliziune din primul tur provocată de Valtteri Bottas de la Mercedes – cu coechipierul lui Verstappen, Perez, forțat să se retragă ca urmare. Și după retragerea olandezului la Silverstone și Azerbaidjan, Horner a reiterat că roata se va întoarce în a doua jumătate a sezonului.

  „Am avut un mare ghinion în ultimele două curse, a fost destul de brutal în părți, în avarii, în motoare”, a spus el, „dar știi că ne vom aduna și vom ieși la luptă în a doua jumătate a campionatului.

  „Evident, au fost câteva săptămâni grele, dar lucrurile se pot întoarce foarte repede, așa cum tocmai ați văzut, și există un drum lung de parcurs în acest campionat”, a adăugat el.

  În pofida curselor pline de coliziuni, Red Bull și echipa-soră AlphaTauri rămân singurele două echipe care au înscris în fiecare sfârșit de săptămână din acest sezon, datorită victoriei din cursa de Sprint a lui Verstappen. Oare această consistență le va servi bine în această luptă strânsă de campionat?

  Mai multe ştiri despre Campionatul de Formula 1 găsiţi AICI!

  Sursa: Formula 1

  Photocredit: Formula 1


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss