GP24 Media

LATEST POSTS

Horner – „Ne-a încurcat Tsunoda!” – despre incidentul care a distrus încercările Red Bull în Mexic

Horner
Vizualizări: 10389

Echipa Red Bull a lui Christian Horner a îndurat o după-amiază nefericită la Autodromo Hermanos Rodriguez, fiind învinşi confortabil de rivalii Mercedes – și pe o pistă pe care se aștepta să domine.

Red Bull nu au fost ajutaţi în calificări de Yuki Tsunoda, pilotul echipei soră AlphaTauri, care a fugit de pe pistă în Virajul 10 în ultimele momente ale Q3, exact când Sergio Perez și Max Verstappen se apropiau în tururi rapide – Perez urmându-l pe japonez în zona de ieşire în decor, în timp ce Verstappen în spate a frânat.

Acest sughiț l-a lăsat pe Valtteri Bottas să pretindă pole-ul pentru Mercedes în fața coechipierului Lewis Hamilton, cu Verstappen și Perez în spate în P3 și P4 – acțiunile lui Tsunoda fiind cu atât mai supărătoare, având în vedere atât legăturile sale cu Red Bull, cât și faptul că era pregătit să înceapă oricum din spatele grilei după ce ai luat o nouă unitate de putere.

„Cred că Tsunoda ne-a încurcat!” a spus un Horner trist după șesiune, când a fost întrebat despre incident. „Amândoi piloții au urcat în ultima tură, Max a urcat cu două zecimi și jumătate, cred că Checo a fost cu mai puțin de două zecimi mai sus și nu înțeleg de ce Tsunoda mergea în acea parte a circuitului.

„Deci este dezamăgitor, deoarece a afectat ambii piloţi. Amândoi sunt destul de enervați, dar suntem încă pe al doilea rând al grilei și putem avea o cursă grozavă de acolo.”

Dezamăgirea Red Bull a fost cu atât mai mare cu cât dominaseră antrenamentele libere 2 și 3 înaintea calificărilor, Perez cu 0,651 secunde mai rapid decât fusese Hamilton în antrenamentele finale.

Horner - „Ne-a încurcat Tsunoda!” – despre incidentul care a distrus încercările Red Bull în Mexic

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Dar au existat și alte griji în boxa Red Bull sâmbătă, echipa optând să efectueze reparații de consolidare la aripile din spate ale mașinilor lui Perez și Verstappen înainte și în timpul calificărilor, după cum a explicat Horner…

„Am văzut ceva în P3 și am vrut doar să adăugăm un pic de protecție în aripile din spate”, a spus el. „A fost mai mult precauţie decât orice altceva, deci nimic care să afecteze performanța.

Horner își va îndrepta acum atenția către Marele Premiu din Mexico City de duminică, unde credea că Red Bull mai are o șansă bună să răstoarne avantajul Mercedes – cu pole-sitter-ul nefiind câștigător pe pistă din 2016.

„Trebuie să fii atent pe aici pentru că nu poți urmări prea mult timp, pentru că toate temperaturile încep să scape de sub control”, a spus Horner, întrebat dacă Red Bull ar încerca în mod ideal să treacă de Mercedes în deschiderea cursei.

„Încă îl ai pe Valtteri înaintea lui Lewis”, a adăugat Horner. „Lewis este pe partea murdară, Max este pe partea curată. După cum am spus, totul va fi despre locul în care se află după primul tur, iar apoi, desigur, strategia va intra în joc. Credem că ar trebui să avem o mașină de curse rapidă aici, atât de dezamăgiți de astăzi, dar încă optimiști pentru mâine. Putem avea încă o cursă bună.”

Mai multe ştiri despre Campiontul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: Formula 1
Photocredit: Formula 1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES