Latest Posts

Christian Horner: Mercedes l-a furat pe Hamilton de recordul său de campion mondial

Vizualizări: 17193

Șeful echipei Red Bull, Christian Horner, dă vina chiar pe Mercedes pentru înfrângerea de la Abu Dhabi 2021 cu noi declarații. Pentru Hamilton există doar cuvinte de laudă.

Chiar și după mai bine de trei ani, controversatul final al sezonului 2021 al Formulei 1 este încă actual. Oficial, după o anchetă de luni de zile a FIA, vinovatul pentru mizeria de la Abu Dhabi a fost găsit: Michael Masi. Directorul de cursă de la acea vreme, care potrivit comunicatului FIA, a comis o “eroare umană” în timpul procedurii Safety Car din ultimele tururi ale cursei, a fost eliberat din funcția de director de cursă în cadrul anchetei. Caz rezolvat atunci? Deloc.

Christian Horner, șeful echipei Red Bull și beneficiarul controversei de la Abu Dhabi, a atras acum atenția asupra sa cu noi declarații despre finalul sezonului. În vârstă de 50 de ani dă vina pe echipa însăși pentru înfrângerea Mercedes. O strategie prea prudentă i-ar fi răpit lui Lewis Hamilton al optulea titlu de campion mondial și, astfel, privilegiul de a fi singurul deținător al recordului.

Horner

Horner: Strategia Mercedes în Abu Dhabi a fost prea prudentă

“Acest sezon a fost o bătălie grea de la prima cursă din Bahrain până la ultima cursă din Abu Dhabi”, a introdus Horner subiectul în podcastul Secrets of Success de la Sky UK. “Au fost doi piloți și două echipe care s-au ridicat la un nivel pe care nu și-au dat seama că îl au. Faptul că am ajuns în ultima cursă la egalitate de puncte cu Mercedes și Lewis, a fost o mare realizare”.

Horner, care va intra anul acesta în cel de-al 19-lea sezon în calitate de director al echipei Red Bull, a abordat apoi strategia Mercedes, sugerând că Mercedes s-ar fi putut proteja în avans împotriva unui posibil safety car la Abu Dhabi, având în vedere avantajul lor de viteză, și că Hamilton ar fi putut monta un set de pneuri noi. Notă: În momentul accidentului lui Nicholas Latifi, care a declanșat controversa legată de mașina de siguranță, avansul lui Hamilton în fața lui Verstappen era de aproximativ 12 secunde.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

“Se vorbește mult despre ultimul tur, dar Mercedes a intrat în această cursă și a fost mai rapidă decât noi în Marele Premiu. Lewis a reușit să gestioneze destul de confortabil diferența față de Max”, a explicat Horner.

“Dar apoi a avut Mercedes o abordare foarte defensivă și conservatoare și l-au lăsat pe Lewis pe pistă cu un set de pneuri vechi de 43 de tururi. Așa că a fost în pericol serios doar atunci când a fost activată Safety-Car. Cred că s-au expus la situația care s-a întâmplat prin comportamentul lor defensiv.”

Horner

Respectuos și demn: Horner laudă comportamentul lui Hamilton

Scene remarcabile s-au desfășurat pe circuitul Yas Marina imediat după finalul dramatic al sezonului. În timp ce Red Bull și Max Verstappen sărbătoreau sub cerul nocturn luminat de artificii din Abu Dhabi, în garajul Mercedes au sărit toate siguranțele. Șeful echipei Mercedes, Toto Wolff, a avut o replică dedicată directorului de cursă Masi, care a primit toată furia vienezului.

În același timp, un Hamilton complet neîncrezător și uimit s-a așezat în mașina sa și a încercat să se obișnuiască cu ceea ce s-a întâmplat. După un scurt moment pentru a se aduna, s-a îndreptat spre proaspătul campion mondial Max Verstappen și l-a felicitat pentru triumf. Un gest pentru care Hamilton a primit o mare recunoaștere din partea lumii Formulei 1 – inclusiv din partea lui Christian Horner.

“Felul în care Lewis a gestionat dezamăgirea după cursă, jos pălăria pentru el. Recordul de campion mondial tocmai s-a dus, dar el a gestionat situația cu demnitate și respect”, a declarat șeful echipei Red Bull, lăudând comportamentul lui Hamilton. “I-am strâns mâna în salonul piloților după cursă și a avut decența de a ne felicita”.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss