Latest Posts

Horner: “Foarte ușor” pentru Red Bull Powertrains să lucreze cu un nou producător

Vizualizări: 12051

Christian Horner spune că ar fi „foarte ușor” pentru Red Bull Powertrains să se adapteze pentru a lucra cu un nou furnizor de motoarele în Formula 1, pe fondul legăturilor continue cu Porsche.

Grupul Volkswagen a confirmat joi seară că este interesat să intre în F1 cu mărcile sale Audi și Porsche în cadrul următoarei generații de reguli privind unitățile de propulsie, în 2026. Însă Volkswagen a precizat că rămâne în „faza finală de evaluare” și că nu se va angaja să intre în F1 până când nu va fi anunțat noul regulament al motoarelor.

În cazul în care se va da aprobarea finală, este de așteptat ca Porsche să se asocieze cu Red Bull Racing, care nu are un partener de motoare de uzină de la ieșirea Honda la sfârșitul anului trecut. Se înțelege că discuțiile dintre cele două părți sunt într-un stadiu avansat.

Horner

Red Bull Racing și-a înființat deja propria divizie de grupuri motopropulsoare pentru a gestiona modelele de motoare Honda înghețate până la intrarea în vigoare a noilor reguli pentru motoare.

Întrebat de publicația Autosport din Melbourne despre anunțul făcut de Grupul Volkswagen, Horner a declarat că este „o veste grozavă pentru Formula 1 că două mărci de acest gen doresc să intre în Formula 1”. Horner a adăugat că ar fi „firesc să purtăm discuții cu ei” și a explicat că ar fi un proces simplu să ajustăm planurile Red Bull Powertrains pentru a lucra cu un posibil nou partener.

„Ar fi foarte ușor, dar ar trebui să fie cu partenerul potrivit, bineînțeles”, a spus Christian Horner. „Prin urmare, ar fi logic pentru noi să purtăm discuții cu ambii producători de mașini, sau cu orice producător auto serios. Pentru noi, Red Bull Powertrains este în curs de desfășurare, este în grafic și suntem foarte entuziasmați de talentul pe care am reușit să-l atragem în această afacere”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Red Bull Racing și-a extins rapid campusul de la Milton Keynes pentru a înființa divizia Powertrains, despre care Christian Horner a spus că este în „formă bună” și „în plan”, dar că nu a depins niciodată de atragerea unui nou posibil partener de motoare.

Horner

„Primul motor cu un singur cilindru va rula iminent pentru regulamentul din 2026”, a declarat Christian Horner. „Ne mutăm în noua facilitate la sfârșitul lunii mai. În ceea ce privește recrutarea, am atras câteva talente fantastice în cadrul grupului. Așa că da, suntem mulțumiți de progres”. În cazul în care se va încheia un acord între Red Bull Racing și Porsche începând din 2026, instalația de la Milton Keynes ar oferi flexibilitate constructorului german în ceea ce privește locul în care are loc dezvoltarea unității de propulsie.

Pilotul echipei Red Bull Racing, Max Verstappen, a declarat că perspectiva ca Porsche și Audi să se alăture F1 într-o formă sau alta este „foarte interesantă” și „foarte importantă” pentru serie. „Avem 10 echipe grozave, dar și să avem mărci cu adevărat mari, să vedem acest angajament, aștept cu nerăbdare ceea ce viitorul va aduce echipelor”, a declarat Max Verstappen.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss