GP24 Media

LATEST POSTS

Horner: F1 riscă o „cale periculoasă” cu măsurile drastice luate de FIA.

Horner, FIA
Vizualizări: 12185

Șeful echipei Red Bull Racing, Christian Horner, consideră că Formula 1 riscă să meargă pe o „pistă periculoasă” în care FIA dictează set-up-urile mașinilor, în contextul în care a luat măsuri drastice în ceea ce privește pornirile.

După ce a efectuat o colectare de date cu privire la porpoising în weekendul Marelui Premiu al Canadei prin intermediul unei directive tehnice, FIA a amânat planurile de a utiliza un sistem de măsurare a gradului de oscilație verticală a mașinilor până la Marele Premiu al Franței, care va avea loc la sfârșitul acestei luni. Formula complexă va stabili o limită pentru cât de mult pot sălta mașinile, FIA încercând să răspundă preocupărilor legate de siguranță exprimate de unii piloți și echipe. Orice mașină care nu respectă limitele va risca să fie exclusă din Grand Prix.

În cadrul conferinței de presă de sâmbătă a FIA, Christian Horner s-a declarat mulțumit că au avut loc consultări adecvate cu echipele în legătură cu implementarea directivei tehnice, spunând că introducerea târzie de la Montreal „nu a fost corectă”. Însă Horner și-a exprimat îngrijorarea cu privire la complexitatea sistemului de măsurare propus de FIA, precum și la influența pe care autoritatea de reglementare ar putea să o aibă asupra modului în care echipele își vor configura mașinile în viitor.

Horner, FIA

Dragi fani Formula 1 și Motorsport,

Pentru a continua să îmbunătățim experiența urmăritorilor noștri pe această rețea de socializare, am decis că, din cauza numeroaselor cazuri în care oamenii sunt blocați de pe chat-urile comunității, ar trebui să oferim o alternativă pentru aceste grupuri de chat.

Vă invităm pe toți să aruncați o privire la https://chat.gp24.ro/ în timpul viitorului weekend de cursă pentru Marele Premiu al Statelor Unite, care va avea un grup dedicat pe aplicația noastră de chat. Există, de asemenea, câteva grupuri pentru echipele de top, dacă doriți să discutați acolo cu fani care gândesc la fel.

În acest moment, chat-ul este accesibil din orice browser mobil, laptop și desktop prin intermediul următorului link: https://chat.gp24.ro/ Participarea la chat nu necesită crearea unui cont, iar singurul dezavantaj este că setările de profil nu vor fi salvate și unele vor trebui completate de fiecare dată când vă conectați.

Așteptăm cu nerăbdare să vă primim în grupul (grupurile) de chat cu moderare umană, unde vom încerca să reducem moderarea la strictul necesar pentru a maximiza libertatea de opinie și de exprimare în limitele bunului simț.

 

„Sistemul de măsurare despre care vorbesc este destul de complicat, asta este problema: pe ce perioadă se face măsurarea, cazuri individuale și tot felul de lucruri”, a spus Horner.„Când te uiți la ea dintr-un punct de vedere purist, nu este ideală, pentru că se pare că dăm din ce în ce mai multă influență FIA să dicteze care este configurația ta. În ce moment spun ei că trebuie să rulezi această aripă spate sau o anumită înălțime de rulare? Este o cale periculoasă pe care să o urmezi”.

„Înțeleg că, din motive de siguranță, acest lucru este introdus, deoarece porpoisingul pe un număr limitat de mașini este evident la un nivel extrem, iar ei analizează posibilitatea de a avea acest mecanism pentru a controla acest lucru. Dar că, sperăm, este doar ceva care va fi acolo pentru acest an și sperăm că este ceva la care toate echipele vor fi la curent, deoarece sunt sigur că toate mașinile vor converge anul viitor. Cu siguranță nu este un precedent pe care dorim să îl urmăm, altfel setările vor fi dictate de directivele FIA”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Echipele s-au confruntat cu diferite niveluri de ricoșeu până acum în acest sezon. Mercedes AMG F1 a fost una dintre cele mai afectate echipe, iar luna trecută, la Baku, nu ar fi reușit să se încadreze în sistemul metric din cauza mișcărilor suferite de mașina sa. Echipa Red Bull Racing și-a exprimat clar îngrijorarea cu privire la schimbarea regulilor la jumătatea sezonului pentru o problemă care nu afectează toate echipele în aceeași măsură, ceea ce a dus la ciocniri pe marginea directivei tehnice pe parcursul weekendului din Canada.

Horner, FIA

Directiva tehnică urmează să fie discutată în continuare de echipe la reuniunea Comisiei F1 de săptămâna viitoare. De asemenea, acestea vor putea folosi următoarele două curse de la Silverstone și Red Bull Ring pentru a se pregăti înainte ca directiva tehnică să fie aplicată începând cu Marele Premiu al Franței.

Șeful echipei Williams Racing, Jost Capito, a împărtășit gândurile lui Christian Horner cu privire la complexitatea sistemului de măsurare, spunând: „Nu este o problemă: Propunerea este mult prea complicată. Trebuie să găsim soluții mai simple care să permită totuși echipei să lucreze și să facă set-up-ul și să respecte regulamentul”.

• Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES