More

  Latest Posts

  Horner: F1 riscă o „cale periculoasă” cu măsurile drastice luate de FIA.

  Șeful echipei Red Bull Racing, Christian Horner, consideră că Formula 1 riscă să meargă pe o „pistă periculoasă” în care FIA dictează set-up-urile mașinilor, în contextul în care a luat măsuri drastice în ceea ce privește pornirile.

  După ce a efectuat o colectare de date cu privire la porpoising în weekendul Marelui Premiu al Canadei prin intermediul unei directive tehnice, FIA a amânat planurile de a utiliza un sistem de măsurare a gradului de oscilație verticală a mașinilor până la Marele Premiu al Franței, care va avea loc la sfârșitul acestei luni. Formula complexă va stabili o limită pentru cât de mult pot sălta mașinile, FIA încercând să răspundă preocupărilor legate de siguranță exprimate de unii piloți și echipe. Orice mașină care nu respectă limitele va risca să fie exclusă din Grand Prix.

  În cadrul conferinței de presă de sâmbătă a FIA, Christian Horner s-a declarat mulțumit că au avut loc consultări adecvate cu echipele în legătură cu implementarea directivei tehnice, spunând că introducerea târzie de la Montreal „nu a fost corectă”. Însă Horner și-a exprimat îngrijorarea cu privire la complexitatea sistemului de măsurare propus de FIA, precum și la influența pe care autoritatea de reglementare ar putea să o aibă asupra modului în care echipele își vor configura mașinile în viitor.

  Horner, FIA

  „Sistemul de măsurare despre care vorbesc este destul de complicat, asta este problema: pe ce perioadă se face măsurarea, cazuri individuale și tot felul de lucruri”, a spus Horner.„Când te uiți la ea dintr-un punct de vedere purist, nu este ideală, pentru că se pare că dăm din ce în ce mai multă influență FIA să dicteze care este configurația ta. În ce moment spun ei că trebuie să rulezi această aripă spate sau o anumită înălțime de rulare? Este o cale periculoasă pe care să o urmezi”.

  „Înțeleg că, din motive de siguranță, acest lucru este introdus, deoarece porpoisingul pe un număr limitat de mașini este evident la un nivel extrem, iar ei analizează posibilitatea de a avea acest mecanism pentru a controla acest lucru. Dar că, sperăm, este doar ceva care va fi acolo pentru acest an și sperăm că este ceva la care toate echipele vor fi la curent, deoarece sunt sigur că toate mașinile vor converge anul viitor. Cu siguranță nu este un precedent pe care dorim să îl urmăm, altfel setările vor fi dictate de directivele FIA”.

  Echipele s-au confruntat cu diferite niveluri de ricoșeu până acum în acest sezon. Mercedes AMG F1 a fost una dintre cele mai afectate echipe, iar luna trecută, la Baku, nu ar fi reușit să se încadreze în sistemul metric din cauza mișcărilor suferite de mașina sa. Echipa Red Bull Racing și-a exprimat clar îngrijorarea cu privire la schimbarea regulilor la jumătatea sezonului pentru o problemă care nu afectează toate echipele în aceeași măsură, ceea ce a dus la ciocniri pe marginea directivei tehnice pe parcursul weekendului din Canada.

  Horner, FIA

  Directiva tehnică urmează să fie discutată în continuare de echipe la reuniunea Comisiei F1 de săptămâna viitoare. De asemenea, acestea vor putea folosi următoarele două curse de la Silverstone și Red Bull Ring pentru a se pregăti înainte ca directiva tehnică să fie aplicată începând cu Marele Premiu al Franței.

  Șeful echipei Williams Racing, Jost Capito, a împărtășit gândurile lui Christian Horner cu privire la complexitatea sistemului de măsurare, spunând: „Nu este o problemă: Propunerea este mult prea complicată. Trebuie să găsim soluții mai simple care să permită totuși echipei să lucreze și să facă set-up-ul și să respecte regulamentul”.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Formula 1 Fans Romania


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss