Latest Posts

Horner: De ce varianta Ford este mai bună pentru Red Bull decât cea cu Honda

Vizualizări: 11891

Christian Horner, șeful echipei Red Bull, explică beneficiile noului parteneriat cu Ford și de ce nu mai funcționează modelul Honda

Echipa mai are la dispoziție doi ani și jumătate pentru a se dezvolta și a învăța înainte de a intra în Formula 1 ca producător propriu de motoare. Deși motoarele actuale funcționează și sub marca Red Bull Powertrains, acestea sunt tot motoare dezvoltate și construite de Honda, pe care le gestionează cu ajutorul japonezilor.

Pentru 2026, echipa s-a asociat cu compania americană Ford și va dezvolta apoi propriul motor în parteneriat. Potrivit șefului echipei, Christian Horner, acest lucru aduce echipei multe avantaje și a fost exact pasul potrivit.

“Cred că echipa a depășit rolul de client”, spune el. “Adică, am avut o relație excelentă cu Honda, în care am fost tratați ca o echipă de fabrică, dar am plătit fiecare bănuț din factura motorului și vom continua să facem acest lucru până la sfârșitul anului 2025.”

Dar la Red Bull s-au gândit că, în loc să plătească altcineva pentru motoare, ar putea folosi fondurile pe plan intern. “Prin parteneriatul cu Ford, povara asupra acționarilor a fost practic redusă la jumătate. Iar într-un mediu în care costurile sunt plafonate, acest lucru chiar are sens.”

Horner

Red Bull se bazează pe experiența electrică
Încă de la anunț, mulți s-au întrebat, cât de mult se va implica Ford. Horner insistă că aceștia se implică din ce în ce mai mult și sunt deosebit de importanți pentru experiența lor în domeniul vehiculelor electrice: “Cred că investiția pe care o fac în tehnologia lor de electrificare și de celule, aduce multe cunoștințe interesante”, spune el.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

“Combustia este o nișă în F1, dar cred că pe partea electrică ne întâlnim săptămânal cu cei de la Ford și vedem evoluții foarte interesante”.

El spune: “Pe măsură ce relația noastră se dezvoltă din punct de vedere tehnologic, ei aduc din ce în ce mai multe lucruri, ceea ce este cu adevărat foarte interesant. Așadar, este o interacțiune foarte pozitivă.”

“Ei nu încearcă să ne spună cum să ne conducem afacerea și nu sunt implicați din perspectiva acționariatului”, spune șeful echipei. “A fost o relație foarte, foarte benefică până acum.”

Horner

Probleme cu schimbarea la nivel de vârf?
Acordul cu Red Bull a fost condus de directorul executiv al Ford, Jim Farley, care este un pasionat de sporturile cu motor și care a participat el însuși la curse. Opinia asupra proiectului ar putea, desigur, să se schimbe în cazul unei schimbări la vârf, dar Horner nu este îngrijorat de acest lucru: “Nu poți niciodată să planifici atât de departe”, spune el.

“Avem un acord până în 2030. Bill Ford a fost unul dintre principalii responsabili pentru acest acord. Așadar, vine din partea familiei Ford și, de asemenea, din entuziasmul lui Jim Farley pentru acest proiect”, spune Horner.

Acest lucru oferă liniște echipei, a spus el, la fel ca și faptul că Ford a mai fost implicat la locația din Milton Keynes – și anume cu echipele predecesoare ale Red Bull, Stewart și Jaguar. “Ei știu cât de complex și complicat este”, spune britanicul.

Horner

Lucrările la infrastructură sunt în curs de desfășurare
Red Bull lucrează în prezent la dezvoltarea în continuare a facilităților sale de Formula 1. Principalele facilități de cercetare și dezvoltare și platformele de testare, sunt deja funcționale în Milton Keynes, iar în prezent se lucrează la clădirile care vor găzdui departamentele de producție și electricitate.

“Cred că este cel mai mare campus din Formula 1”, spune Horner. “Suntem acum pe un teren de 50 de acri cu 18 clădiri. Așadar, echipa a crescut, a evoluat. Nu este o clădire Norman Foster. Aici nu există sticlă și nici apă. Dar trebuie să fie practică”.

“Cred că ceea ce am dezvoltat prin partea de șasiuri, acum replicăm pe partea de motoare și pe partea de tehnologie avansată, este o facilitate de lucru și una interactivă pentru personal.”

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Horner
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss