Latest Posts

Horner crede că sistemul DAS l-a ajutat pe Hamilton la restart

Vizualizări: 15341

Șeful echipei Red Bull, Christian Horner crede că sistemul DAS le-a oferit celor de la Mercedes un avantaj crucial, la finalul GP-ului Eifel. În timpul Safety Car-ului de la sfârșitul cursei de la Nurburgring, atât Lewis Hamilton cât și Max Verstappen au avut probleme cu viteza cu care mergea acesta, deoarece la viteze mici este foarte greu să menții pneurile la o temperatură optimă.

Restartul (cu 11 tururi rămase de parcurs) a însemnat o ultimă șansă pentru Verstappen să îl întreacă pe britanic, dar pilotul Mercedes a avut un avantaj și s-a folosit de acesta. Horner spune că sistemul DAS a fost conceput ca un ajutor pentru a aduce pneurile din față la temperatura bună, iar în astfel de situații, face cu adevărat diferența.

„Cred că deoarece Safety Car-ul a așteptat prea mult recompactarea plutonului, și a mers cu o viteză foarte mică, a creat o problemă în ceea ce privește temperatura pneurilor. Și mai consider că sistemul DAS i-a ajutat pe cei de la Mercedes să gestioneze mai bine situația decât am făcut-o noi.”

„Restartul a fost mai complicat, Max s-a descurcat bine, și apoi a fost destul de simplu până la final. A avut o performanță bună și a reușit să obțină și punctul bonus. Și la un moment dat Lewis și Max erau cu 50 de secunde înaintea lui Ricciardo (P3) și se pregăteau să îl întreacă cu un tur pe cel de pe 4.”

„Pare că am făcut un progres weekend-ul acesta. Ne-am apropiat mai mult de Mercedes aici. Ne bucuram de locul 2, în mod clar.”

„Pe primul sector am fost cei mai buni, în timp ce, pe sectorul 3 am fost mai slabi. Dar în general a fost un weekend reușit.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss