More

  Latest Posts

  Horner ar fi vrut să vadă ce putea face da Costa în F1

  Directorul echipei Red Bull, Christian Horner, consideră că este „interesant” să luăm în considerare ce ar fi putut realiza campionul de Formula E, Antonio Felix da Costa în Formula 1. Da Costa a crescut în motorsport ca membru al academiei Red Bull și a finalizat testele cu F1 împreună cu Force India și Red Bull în 2010 și 2013.

  Pilotul portughez a terminat pe locul al treilea în campionatul de Formula Renault 3.5 din 2013 și a fost informat că va ajunge în F1 la Toro Rosso anul următor, însă locul a ajuns la campionul GP3 Daniil Kvyat.

  O serie de piloți care au trecut prin clasamentele juniorilor Red Bull au continuat să se bucure de succes în alte discipline, inclusiv de două ori campion la Formula E Jean-Eric Vergne și de trei ori câștigător al cursei de 24 de ore de la Le Mans, Sebastien Buemi.

  Întrebat dacă regretă că nu a semnat cu anumiți piloți pentru echipa Red Bull, din Formula 1, Horner a spus că ar fi fost interesant să vadă ce ar fi putut face da Da Costa.

  „Cred că e important faptul că Red Bull a dat această ocazie atât de multor băieți de acolo”, a spus Horner.

  „Fie că a fost Jean-Eric Vergne, da Costa, Sebastien Buemi – fantastic să-l văd câștigând cursa [de la Le Mans], și într-adevăr este încă susținut de Red Bull – deci toți piloții care nu ar fi avut ocazia asta, dacă nu ar fi existat sprijinul și patronajul Red Bull în zilele lor anterioare din carieră.”

  „Dar nu cred că există regrete reale. Spuma se ridică întotdeauna la suprafață.”

  “Cred că poate ar fi fost interesant să vedem ce ar fi putut face da Costa într-un monopost de Formula 1, dar această ocazie nu s-a ivit niciodată.”

  După ce a pierdut locul la Toro Rosso, da Costa s-a mutat în DTM pentru sezonul din 2014 cu BMW, înainte de a se alătura grilei pentru campania inaugurală de Formula E la Amlin Aguri.

  Da Costa s-a despărțit în cele din urmă de Red Bull la sfârșitul anului 2015, după ce a servit ca pilot de rezervă în F1, alăturându-se inițial lui Andretti în Formula E, înainte de a se transforma în echipa fabricii BMW. De asemenea, a apărut pentru BMW în Campionatul Mondial de Anduranță FIA ca parte a gamei sale GTE Pro.

  Trecerea la Techeetah pentru Formula E 2019-20 i-a adus lui da Costa titlul, marcând prima sa victorie majoră în campionat.

  Da Costa a terminat pe locul al doilea în clasa LMP2 la Le Mans luna trecută, concurând pentru JOTA Sport alături de Anthony Davidson și Roberto Gonzalez.


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss