Latest Posts

Horner a plătit cuvintele grele aduse la adresa comisarilor de cursă din Qatar

Vizualizări: 10978

Directorul echipei Red Bull Racing, Christian Horner, și-a îndeplinit obligația de a participa la programul de pregătire al comisarilor de cursă FIA.

Horner a acceptat să participe la eveniment ca parte a sentinței sale, după ce a făcut comentarii controversate în urma penalizării lui Max Verstappen la GP-ul din Qatar din noiembrie anul trecut. Verstappen a primit o penalizare de cinci locuri pe grilă și două puncte de penalizare pe superlicență pentru că nu a respectat steagurile galbene duble în calificări, după ce AlphaTauri-ul lui Pierre Gasly s-a oprit pe linia boxelor.

Vorbind cu Sky F1, Hornerul frustrat a dat vina pe un „comisar necinstiți” pentru că a folosit incorect un steag galben dublu. După ce comentariile sale au fost raportate pe scară largă, FIA a luat problema foarte în serios, iar Horner a fost chemat să vadă comisarii în ziua cursei, conform prevederilor Codului Sportiv Internațional.

ISC precizează că „orice cuvinte, fapte sau scrieri care au cauzat prejudicii morale sau pierderi FIA, organismelor acesteia, membrilor săi sau ofițerilor săi executivi și, mai general, asupra interesului sportului cu motor și asupra valorilor apărate de FIA” reprezintă o încălcare a regulilor. Ulterior, Horner a primit un avertisment oficial, iar în decizia lor, comisarii au remarcat că Horner „a explicat că reacția sa a fost una care a fost făcută sub presiunea competiției în urma sancțiunii impuse pilotului mașinii 33.

„Comisarii au explicat că respectivul comisar de cursă își făcea treaba exact în modul prescris în Codul Sportiv Internațional. Horner s-a oferit să-și ceară scuze comisarului în cauză și să explice presei că nu a vrut să ofere nicio ofensă. „De asemenea, s-a oferit să participe la Programul FIA International Stewards 2022 la începutul lunii februarie. Comisarii acceptă fără rezerve oferta domnului Horner.”

Horner

La programul de două zile din acest weekend au fost prezenți virtual comisari din întreaga lume și din multe discipline diferite de sport cu motor și a fost conceput ca un curs de pregătire pentru a-i ajuta să-și facă treaba mai eficient. Vorbitorii prezenți au inclus comisarii de cursă din F1 Garry Connelly și Tim Mayer. Într-o sesiune de întrebări și răspunsuri, Horner a vorbit despre rolul său de director al echipei RBR și despre relația echipei sale cu FIA.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

El a participat, de asemenea, la un panel al concurenților, prezidat de directorul de curse F1 Michael Masi. De asemenea, în panel au participat Charles Leclerc de la Ferrari, fostul campion de Formula E Antonio Felix da Costa, șeful Toyota WRC, Jari-Matti Latvala, și pilotul Ford WRC, Adrien Fourmaux. Programul de două zile a fost precedat săptămâna trecută de un seminar separat al directorilor de cursă, cu vorbitori printre care Masi, Scot Elkins de la Formula E și noul vicepreședinte al FIA, Robert Reid.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI!
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss