More

  Latest Posts

  Horner a fost convocat la comisarii de cursă pentru o acuzație de potenţială dezonorare a sportului

  Directorul echipei Red Bull, Christian Horner, a fost chemat la comisarii de cursă din cauza unei acuzații de potenţială dezonorare a F1.

  La doar câteva minute după ce steagul în carouri a ieșit la Losail, lui Horner i s-a ordonat să viziteze biroul comisarilor pentru presupuse încălcări ale Codului Sportiv Internațional.

  Cele două elemente ale codului – articolul 12.2.1 f) și 12.2.1 k) se referă la standardele de conduită pe care concurenții trebuie să le urmeze.

  Se înțelege că acțiunea a fost luată după ce Horner și consilierul Red Bull, Helmut Marko, s-a luat de FIA pentru gestionarea penalizării de cinci locuri pe grila pe care Max Verstappen a primit-o pentru că a ignorat steagurile galbene în calificări.

  Vorbind cu Sky F1 înainte de cursă, Horner a spus: „Cred că este doar un comisar necinstit care a scos un steag și nu a fost instruit de FIA.

  „Trebuie să aibă controlul asupra comisarilor lor. Este la fel de simplu pentru că pentru noi aceasta este o lovitură crucială în acest campionat mondial. Începem P7 pe o pistă pe care nu poți depăși.”

  El a adăugat mai târziu: „Cred că trebuie să fie niște adulți care iau decizii pentru adulți.

  „Cred că directorul cursei ar trebui să aibă controlul asupra circuitului. El este arbitrul la sfârșitul zilei și, în caz contrar, primești un comisar care decide să scoată un steag galben. Cum funcționează?”

  Horner nu a fost singurul furios pe FIA, Marko fiind, de asemenea, extrem de critic față de organismul de conducere.

  Marko a declarat pentru DAZN: „Este ridicol. Știți că FIA nu poate organiza un sistem de triaj adecvat și își ascund incompetența pe umerii pilotului. De necrezut.”

  Cele două articole ale Codului Sportiv consideră că există o infracțiune dacă un concurent a emis: „Orice cuvinte, fapte sau scrieri care au cauzat prejudicii morale sau pierderi FIA, organelor acesteia, membrilor săi sau ofițerilor săi executivi și, în general, în interesul sportului cu motor și pe valorile apărate de FIA.”

  Articolul 12.2.1.k precizează mai târziu că este o infracțiune pentru orice abatere față de deținătorii de licențe, oficiali și ofițeri, sau membri ai personalului FIA, organizatori sau concurenți.

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss