Latest Posts

Honda va reveni oficial în Formula 1 alături de Aston Martin Racing

Vizualizări: 13196

Honda va reveni oficial în Formula 1 alături de Aston Martin Racing de la începutul anului 2026, a anunțat miercuri, la Tokyo, producătorul japonez.

După ce a anunțat în octombrie 2020 că va părăsi sportul la sfârșitul sezonului următor, Honda a rămas furnizorul unității de propulsie a Red Bull Racing, în cadrul unui acord pur comercial, și va rămâne alături de compania austriacă până la sfârșitul anului 2025.

După această dată, Red Bull Racing va alerga cu propriile unități de propulsie, în colaborare cu Ford, astfel că Honda a găsit un nou partener pentru a reveni oficial în Formula 1, acum că este clar că sportul merge în aceeași direcție ca și Honda, în ceea ce privește electrificarea motoarelor și utilizarea de carburanți cu emisii neutre de carbon de la începutul anului 2026.

Honda

Vorbind cu un număr restrâns de instituții media, inclusiv Chunichi Sports, înainte de anunț, președintele Honda Racing Corporation, Koji Watabane, a declarat:  „Honda a decis să participe în Formula 1 ca furnizor de unități de propulsie începând cu sezonul 2026 și a convenit asupra unui parteneriat de lucru cu Aston Martin Aramco Cognizant Formula 1 Team”.

Watabane-san a explicat apoi că: „În urmărirea obiectivului său de a atinge neutralitatea emisiilor de carbon până în 2030, începând cu sezonul 2026, FIA va impune utilizarea unui combustibil 100% neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon, iar implementarea energiei electrice va fi crescută semnificativ de trei ori față de reglementările actuale.

Având în vedere această creștere masivă a puterii electrice, cheia pentru a câștiga în noua F1 va fi un motor compact, ușor și de mare putere, împreună cu bateria de înaltă performanță, capabilă să gestioneze rapid o putere mare, precum și tehnologia de gestionare a energiei”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Honda

„Credem că tehnologia și know-how-ul obținut în urma acestei noi provocări are potențialul de a fi aplicat direct la viitoarele noastre vehicule electrice de serie. De asemenea, F1 introduce o structură de plafonare a costurilor de dezvoltare a unităților de propulsie, ceea ce va facilita o participare continuă și pe termen lung în F1”.

El a adăugat apoi că, „începând cu sezonul 2026, diverși producători de automobile plănuiesc să intre în F1, ceea ce ne așteptăm să intensifice și mai mult competiția. În plus, vom face schimbări în structura proiectului nostru de F1 pentru sezonul 2026. HRC este filiala 100% a Honda, responsabilă de dezvoltarea tehnologiei pentru sporturile cu motor și de managementul curselor, atât pentru cursele de motociclete, cât și pentru cele de automobile.

HRC va conduce activitățile Honda în domeniul F1 și va stabili un ciclu în care toate tehnologiile și expertiza legate de F1 sunt agregate și acumulate și utilizate în mod constant pentru următoarea cursă”.

Honda

Decizia de a-și uni forțele cu Aston Martin a fost, potrivit lui Koji Watanabe, una logică, având în vedere similitudinile dintre spiritul și obiectivele celor două echipe: „Echipa de Formula 1 Aston Martin și Honda împărtășesc același spirit și, împreună, vom face față acestei noi provocări. În cadrul acestui proiect, HRC va proiecta, dezvolta și produce unitatea de propulsie optimizată pentru configurația șasiului Aston Martin de F1 și o va furniza celor de la Aston Martin. Iar echipa Aston Martin F1 va proiecta, dezvolta și fabrica șasiul, precum și se va ocupa de managementul echipei”.

Aston Martin F1 este o echipă cu mult avânt, inclusiv cu o construcție a unei noi fabrici, iar în prezent lucrează la diverse măsuri pentru a consolida echipa și a lupta pentru câștigarea titlului de campion de F1. Întrucât au acordat note mari tehnologiei unității noastre de propulsie F1, iar noi ne putem identifica cu atitudinea AMR și, de asemenea, cu o pasiune puternică pentru victorie, am decis să lucrăm împreună și să ne străduim pentru titlul de campion ca Aston Martin Honda”.

Vorbind în numele Aston Martin Racing, Martin Whitmarsh, CEO al grupului Aston Martin Whitmarsh, a fost încântat de acest anunț, fiind fundamental pentru stabilirea acordului McLaren-Honda în 2014, deși nu mai lucra pentru echipa britanică atunci când cele două companii au început colaborarea pe circuit: „Sunt foarte încântat să vă vorbesc de la Tokyo despre viitorul nostru parteneriat cu Honda. Aston Martin construiește o echipă pentru a câștiga în Formula 1. În ultimele 18 luni, cred că am recrutat oamenii potriviți, am investit în facilitățile necesare și am dezvoltat cultura și procesele potrivite pentru a câștiga”.

Honda

„Știm că avem nevoie de parteneriate puternice. Am fost încântați anterior să ni se alăture Cognizant și Aramco. Astăzi, este o mare oportunitate de a fi partenerul unui titan global al sporturilor cu motor precum Honda ca echipă de uzină. Acesta este un nou pas extrem de interesant și important pentru echipă. Ambele organizații împărtășesc aceeași dorință reciprocă, determinare și ambiție neobosită de a reuși pe circuit”.

„Am văzut cum Honda, de-a lungul multor lacrimi, a obținut un mare succes. Noi încă mai construim. Suntem foarte mândri, foarte recunoscători, foarte onorați să punem în aplicare acest parteneriat. Este clar pentru noi și pentru Honda că regulamentul F1 din 2026 va necesita integrarea completă a șasiului și a PU pe care doar o relație completă cu o echipă de uzină o oferă. Faptul că avem acest parteneriat ne pune în poziția de a concura pentru campionate. Este clar din tot ceea ce am văzut de la Honda în trecut, din învățăturile noastre recente, din discuțiile din ultimele săptămâni”.

„Au o pasiune uriașă, sunt piloți, vor să câștige. Pentru asta sunt în acest sport. Și asta este fantastic, pentru că exact acesta este obiectivul nostru. Avem multe de învățat de la Honda, care a avut succes de-a lungul multor, multor decenii în acest sport. Suntem deja încrezători că acesta va fi un parteneriat fantastic pentru viitor. Așa că așteptăm cu nerăbdare”.

Honda

În următoarele două luni va deveni clar câte resurse va avea HRC pentru a recupera timpul pierdut în fața unei competiții care nu a încetat niciodată să își dezvolte unitățile de putere pentru 2026, în timp ce producătorul japonez a păstrat doar un schelet din echipa tehnică de sporturi cu motor care mai lucrează la acest proiect după omologarea unităților de putere 2022-2025 în luna martie a anului trecut.

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Honda
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.
  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss