Latest Posts

Honda va continua să furnizeze unităţi de putere pentru Red Bull până în 2025

Vizualizări: 11607

Honda va continua să furnizeze unități de putere către Red Bull direct din Japonia până la sfârșitul actualului regulament de Formula 1, într-o schimbare dramatică de planuri.

Honda și-a încetat implicarea oficială în acest sport la sfârșitul sezonului trecut, iar de acum încolo Red Bull plătește pentru serviciile sale, inclusiv dezvoltarea unității de putere din acest an pentru trecerea de la combustibilul E5 la E10. Strategia inițială, așa cum a fost anunțată la sfârșitul anului trecut, a fost ca noua divizie Red Bull Powertrains să preia unități de putere complete de la Honda, cu suport ingineresc complet la piste, abia în 2022.

Odată ce RBP a ajuns la viteză, va construi motoarele din piesele Honda la unitatea sa din Milton Keynes în 2023, 2024 și 2025, în timp ce lucra simultan la propriul proiect pentru noile reguli de F1 care intră în vigoare în 2026. Cu toate acestea, șeful Red Bull Motorsport, Helmut Marko, a dezvăluit că planul s-a schimbat, iar acum intenția este ca Honda să continue să furnizeze motoare complete din Japonia către Red Bull și AlphaTauri până la sfârșitul anului 2025.

Decizia elimină orice îngrijorare cu privire la probleme precum controlul calității care ar putea rezulta din mutarea clădirii unităților de putere în Regatul Unit, eliberând totodată RBP să se concentreze mai mult pe proiectul său din 2026. Schimbarea a fost făcută parțial pentru a se asigura că RBP va fi în continuare un nou participant atunci când propriul său motor va fi introdus în 2026. Va beneficia astfel de concesiile care se discută în principal pentru a ajuta Grupul VW să se angajeze în sfârșit în F1, cum ar fi un plafon bugetar mai mare pentru unitatea de putere.

Honda

Se înțelege că detaliile noilor aranjamente nu au fost încă finalizate și nu este încă clar dacă motoarele vor fi în continuare marcate Honda până în 2025, deși o astfel de mișcare ar fi logică, având în vedere dorința de a se asigura că RBP este un nou participant în 2026.

„Am găsit acum și o soluție complet diferită de cea prevăzută inițial”, a declarat Marko. „Motoarele vor fi fabricate în Japonia până în 2025, nu ne vom atinge deloc de ele. Asta înseamnă că drepturile și toate aceste lucruri vor rămâne la japonezi, ceea ce este important pentru 2026 pentru că ne face noi veniți. Marko a sugerat că şi câștigarea campionatului mondial din 2021 a încurajat Honda să rămână mai aproape de F1 decât se așteptase.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„În cursul succeselor noastre din ce în ce mai mari, a avut loc o anumită regândire în rândul japonezilor. Și, de asemenea, că ar putea folosi, desigur, cunoștințele legate de unitatea de putere pentru faza lor de electrificare. Inițial a fost planificat ca ei să ne producă motoarele doar pentru 2022. Acum s-a decis că acest lucru va continua până în 2025, ceea ce este, desigur, un avantaj enorm pentru noi. Aceasta înseamnă că trebuie doar să facem ajustări fine și calibrări.”

În ceea ce privește construirea unității RBP, el a adăugat: „Precondiția pentru acest acord a fost ca dezvoltarea motoarelor să fie înghețată. Pentru că prima fază ar fi fost să facem totul singuri. De aceea am început în Milton Keynes și am cumpărat de la [furnizor dyno] AVL. Uzina va intra în plină exploatare în mai/iunie. Decizia finală de a o face noi înșine a fost condiționată de înghețarea totală. Pentru că altfel nu am fi avut nicio șansă cu chestia asta complexă.”

Între timp, după cum a raportat miercuri, fostul șef Honda F1, Masashi Yamamoto, a părăsit producătorul pentru a-și înființa propria consultanță pentru a oferi o punte între Red Bull și Japonia, extinzând și mai mult continuitatea dintre parteneri.

  • Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss