Latest Posts

Honda „trebuie să își schimbe modul de gândire” pentru a pune capăt căderii din MotoGP

Vizualizări: 17351

Alberto Puig, șeful echipei Honda, a declarat că marca trebuie „să își schimbe modul de gândire” pentru a pune capăt crizei actuale din MotoGP.

Constructorul japonez a obținut doar 85 de puncte în campionatul constructorilor până acum în 2022, după 11 curse, adunând doar un singur podium, grație locului trei obținut de Pol Espargaro în Qatar. De atunci, cel mai bun rezultat al său a fost un al patrulea loc pentru Marc Marquez la Jerez, iar sextuplul campion mondial este în continuare cel mai bun pilot al său în clasament, deși a ratat ultimele trei curse din cauza unei a patra operații majore la brațul drept pe care și l-a rupt grav în 2020.

Honda

Marc Marquez, care se află pe locul 13 cu 60 de puncte, a fost înlocuit de pilotul de testare Stefan Bradl, care este probabil să vadă sezonul în timp ce Marc Marquez își continuă recuperarea. Honda și-a revizuit RC213V pentru 2022 pentru a îmbunătăți problemele de tracțiune spate care au afectat-o în anii precedenți, dar se pare că a făcut puține progrese, făcând în același timp ca motocicleta să fie mai greu de anticipat pe partea din față.

Luptele echipei Honda au fost atât de grave în 2022 încât în Germania a înregistrat primul rezultat fără puncte de când a boicotat Marele Premiu al Franței din 1982. Vorbind înainte de pauza de vară, Alberto Puig recunoaște că Honda „în mod clar nu este suficient de competitivă” și spune că trebuie să-și schimbe abordarea pentru a reveni la victorii”.

„Ei bine, nu este un sezon bun pentru noi și nu există nimic pentru a merge mai adânc în situație”, a spus Alberto Puig. „Este clar că nu suntem competitivi și trebuie să ne îmbunătățim. Asta este ceea ce încercăm să facem. Poți să o spui în multe feluri diferite, dând o explicație lungă, dar adevărul este că trebuie să ne îmbunătățim și trebuie să ne schimbăm procedurile. Asta este ceea ce încercăm să facem. În istoria Honda, am avut mai multe momente bune decât momente proaste, în ceea ce privește rezultatele. Dar acum ne aflăm într-unul rău, așa că acum trebuie să îl reparăm”.

Honda

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Istoria celor de la Honda este că nu renunță niciodată. Putem lua acest timp sau acel timp sau acel timp sau acel timp, vom ajunge acolo. Dar probabil că trebuie să ne schimbăm puțin modul de gândire, iar punctul cheie este să nu renunțăm la urmărirea, la dorința de a găsi soluții mai bune”.

În ceea ce privește linia sa de piloți, Honda va merge într-o nouă direcție în 2023, deoarece se pregătește să renunțe la Espargaro și la ambii piloți LCR – Alex Marquez și Takaaki NakagamiAlex Marquez, care se va muta la Gresini Ducati, va fi înlocuit de Alex Rins de la Suzuki – care încă nu a fost confirmat oficial – în timp ce campionul mondial din 2020, Joan Mir, îi va lua locul lui Pol Espargaro la echipa Honda a uzinei. Nakagami se pare că și-ar putea pierde locul în favoarea liderului Moto2, Ai Ogura, în timp ce Pol Espargaro ar urma să se întoarcă la Tech3 și KTM.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial MotoGP pot fi găsite AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss