More

  Latest Posts

  Honda – Prea mult respect reciproc a dus la probleme de comunicare la McLaren

  Honda crede că sentimentul puternic de respect reciproc a fost unul dintre motivele pentru care ultimul său parteneriat de Formula 1 cu McLaren a eșuat.

  Producătorul japonez s-a bucurat de o perioadă extrem de reușită cu echipa din Woking la sfârșitul anilor 1980 și începutul anilor 1990, înainte de a părăsi sportul în 1992.

  Cele două companii s-au reunit în 2015, când Honda a revenit în F1 pentru era hibrid.

  Cu toate acestea, parteneriatul s-a încheiat prematur după trei sezoane dezamăgitoare, Honda trecând la Toro Rosso (acum AlphaTauri) și McLaren trecând la motoarele Renault.

  Atât Honda, cât și McLaren au recunoscut că provocarea din parteneriatul lor s-a dovedit a fi comunicarea, iar Masashi Yamamoto consideră că sentimentul de prea mult respect reciproc a fost unul dintre motivele din spatele problemei.

  „Începând cu McLaren, am învățat multe de la ei, dar credem că am avut prea mult respect reciproc”, a spus Yamamoto.

  „De aceea am avut poate probleme de comunicare și atunci a fost păcat că proiectul nu a mers bine”.

   

  Honda

  Honda și-a unit forțele mai întâi cu Toro Rosso și apoi cu Red Bull, parteneriatul său s-a încheiat cu Max Verstappen câștigând campionatul piloţilor din acest sezon.

  Dar Honda decisese deja că acesta va fi ultimul an în F1, Red Bull preluând conducerea motoarelor sale.

  În ciuda succesului din acest an, Yamamoto a spus că o regândire a ieșirii sale nu a fost niciodată luată în considerare.

  „Părăsirea F1 a fost o decizie foarte mare pentru Honda și a fost pentru carbon neutru și, de asemenea, pentru clienții din întreaga lume”, a adăugat Yamamoto.

  „Deși avem rezultate bune anul acesta, nu am avut niciodată o discuție pentru a rămâne aici”.

  În timp ce Honda va ajuta Red Bull cu motorul său, Yamamoto a spus că dezvoltarea „va fi controlată în totalitate de Red Bull şi în conformitate cu cererea Red Bull”.

  Culegând amintirile sale preferate din ultimele momente ale producătorului în F1, Yamamoto a spus că primul podium al lui Verstappen cu Honda în cursa de deschidere a sezonului din 2019 a fost pe primul loc.

  “Cel mai bun moment pentru mine este Marele Premiu al Australiei din 2019, primul podium cu Red Bull Racing. De asemenea, desigur, Austria 2019, prima victorie cu Red Bull.”

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss