Latest Posts

Herta consideră că ar putea fi competitiv în F1 după primul test cu McLaren.

Vizualizări: 27172

Colton Herta, pilotul IndyCar spune că se simte suficient de rapid pentru Formula 1 după ce a terminat un test de două zile cu McLaren la circuit de Portimao.

Colton Herta, care a adunat șapte victorii și opt Pole Position-uri de când s-a alăturat cu normă întreagă Seriei IndyCar în 2019, a testat McLaren F1 MCL35M de anul trecut în conformitate cu regulile TPC (testarea mașinii anterioare), parcurgând 162 de tururi pe Autodromo Internacional do Algarve la Portimao de 4,653 kilometri în două zile. Deși a rulat mașina pe o pistă pe care McLaren F1 avea datele, datorită faptului că circuitul a găzduit Marile Premii ale Portugaliei din 2020 și 2021, Colton Herta a declarat că ar fi dificil să se facă comparații cu timpii pe tur ai piloților obișnuiți ale echipei McLaren F1, Lando Norris și Daniel Ricciardo, anul trecut.

„Aceasta este o pistă care este atât de greu de înțeles acest aspect din cauza vânturilor și a atâtor factori diferiți”, a spus el. „Este un pic mai rece astăzi decât ar fi fost în weekendul cursei. Am fost mulțumit de timpul pe tur, dar avem un pneu puțin diferit față de cel pe care l-am fi avut într-un weekend de cursă. Și dacă te uiți înapoi la citatele multor băieți de acum un an, ei vorbeau despre cât de mult vânt bate aici și cât de mult poate schimba mașina aici de la un viraj la altul. Deci, în ceea ce privește timpii pe tur, este cam greu de spus. Cred că inginerii vor ști, uitându-se la date, dacă ești rapid sau nu”.

Herta

Cu toate acestea, când a fost întrebat dacă este încrezător că va fi competitiv în F1, Herta a răspuns: „Da. Nu poți spune nu la această întrebare, altfel nu ai fi un pilot profesionist. Așa că da, cred că sunt suficient de rapid. Dacă sunt de acord sau nu, cred că timpul va spune, și sper să am mai multe șanse în mașină și sper să pot demonstra asta”. Herta a adăugat că ar fi interesat să ia parte la sesiunile FP1 mai târziu în cursul anului, deși a recunoscut că acestea ar fi mai puțin utile în ceea ce privește timpul disponibil pe circuit.

„Antrenamentul de vineri este cu siguranță ceva la care aș fi deschis”, a declarat tânărul de 22 de ani din Valencia, California. „În ceea ce privește zilele de teste de la TPC, nu poți obține ceva mai bun decât asta, deoarece ai toată pista pentru tine, ai tot acest timp în interiorul mașinii pe care, evident, în FP1 în 60 de minute nu l-ai avea. Dar ar fi grozav să gustăm din mașinile 2022 și să vedem cum se compară cu această mașină. Așa că da, aș fi de acord”.

„Cred că primul lucru a fost că, atunci când am ieșit din limita de viteză de pe pitlane, tot cuplul este destul de incredibil”, a spus el. „Chiar și atunci când ești la o turație atât de mică, tot trage. Acesta a fost cel mai important lucru pentru mine – viteza în linie dreaptă, accelerația și frânarea. Evident, vitezele în viraje au fost mai mari decât cele pe care le-ai avea în IndyCar, dar nu mi-a atras atenția atât de mult cât a fost impresionantă accelerația și cât de ușor este să ai toți acești cai putere imediat ce apeși accelerația”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Herta

În ceea ce privește răspunsul în viraje, Herta a recunoscut: „Este o senzație complet diferită. Sentimentul pe care îl ai la un IndyCar este foarte diferit din cauza lipsei servodirecției, astfel încât reculul general al roții nu se compară cu cel pe care îl ai la o mașină de Grand Prix”. Herta a declarat că trecerea la F1 „este un obiectiv al meu, a fost de ceva timp” și că momentul trebuie să fie peste doi sau trei ani, mai degrabă decât peste zece. „Cu siguranță, cred că dacă ar fi să aștept atât de mult, nu s-ar întâmpla”, a spus el. „Cred că în ziua de azi, Formula 1 este cu siguranță un joc pentru tineri pentru a intra în ea”.

„Din fericire, mai am puțin timp la dispoziție dacă se ivește ocazia, dar nu sunt prea îngrijorat de asta în acest moment. Voi încerca doar să merg cât mai repede posibil și sper să deschid niște uși la un moment dat”. Întrebat dacă Colton Herta este un pretendent serios la un loc în McLaren F1 în 2024, directorul McLaren, Andreas Seidl, a răspuns: „Nu, nu sunt sigur: Obiectivul pentru acest test de astăzi a fost, așa cum a menționat Colton, să îi oferim lui Colton Herta șansa de a experimenta pentru prima dată o mașină de F1 și de a-i explora performanțele”.

„Acesta a fost obiectivul și ceea ce urmează este ceva ce luăm pas cu pas, ne luăm și noi timp. Aici ne aflăm. Trebuie să spun că echipa a fost foarte impresionată de modul în care Colton a făcut față tuturor acestor provocări și de abordarea sa profesională. Și ceea ce a fost grozav de văzut, de asemenea, pregătirea sa fizică i-a permis să continue cu adevărat pe parcursul celor două zile, știind cât de dificil poate fi acest lucru în mașina de Formula 1 pe un circuit precum Portimao”.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss