Latest Posts

Helmut Marko: Nici măcar nu menționez numele lui Alonso la Honda

Vizualizări: 13041

Șeful Red Bull Motorsport, Helmut Marko, spune că nemulțumirea celor de la Honda față de Fernando Alonso este de așa natură încât doar auzirea numelui spaniolului este suficientă pentru a le ridica părul de pe ceafa. Efectele criticilor incessante și adesea disprețuitoare ale lui Alonso la adresa Honda în timpul parteneriatului producătorului japonez cu McLaren, sunt încă foarte prezente în memoria furnizorului de motoare.

Într-un interviu de săptămâna aceasta cu revista AutoBild germană, Marko a dezvăluit că Liberty Media a întrebat vara trecută pe Red Bull Racing despre o posibilitate ca Milton Keynes să-l angajeze pe Alonso pentru 2020.

Dar inițiativa s-a dovedit a fi un punct mort pentru deținătorul dreptului comercial al Formulei 1, care era dornic să-l vadă pe Alonso întorcându-se pe grilă după ce a părăsit sportul la sfârșitul anului trecut. “Am spus imediat că nu avem nevoie de Alonso”, a spus Marko pentru AutoBild. “Nu va funcționa, deoarece nici partenerul nostru Honda nu va avea nevoie. Doar numele lui Alonso face ca părul să se ridice pe spatele gâtului.”

O figură populară în rândul fanilor, imaginea cunoscută a lui Alonso este una pe care Liberty încă speră să o valorifice. Potrivit AutoBild, șefii F1 nu renunță la ideea de a-l readuce în viitor pe dublul campionul pe grilă, chiar dacă spaniolul are deja 38 de ani. Dacă Lewis Hamilton decide ca în 12 luni să treacă de la Mercedes la Casa Maranello, Liberty ar îndemna probabil pe Silver Arrows să-l angajeze pe Alonso.

Potrivit AutoBild, un astfel de scenariu ar echivala cu o “mașină de tipărit bani puri” pentru Liberty, comparabilă cu “epoca de aur a marilor meciuri de box dintre Muhammad Ali și Joe Frazier”. Cu toate acestea, putem fi siguri că Max Verstappen și Charles Leclerc ar putea sări și ei în ring și să îi amestece cu bătrânii lor.

Sursa: AutoBild / GP24 Author, Adrian Gros
Photocredit: AutoBild
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

AutoBild / GP24 Author, Adrian Gros

Latest Posts

Don't Miss