Latest Posts

Helmut Marko: “L-am apreciat foarte mult pe Lando Norris până acum, dar…”

Vizualizări: 5251

Ce reproșează Helmut Marko, directorul sportiv al Red Bull, cu privire la comunicarea radio a lui Lando Norris, și de ce este Marko nemulțumit de comisarii FIA

A fost o “adevărată plăcere” să-i urmărim pe Max Verstappen și Lando Norris în “duelul lor intens” pentru poziția de lider în Marele Premiu al Austriei 2024 de la Spielberg, spune Helmut Marko, șeful Red Bull Sport. Pentru el, însă, acest duel a avut un defect: comentariile lui Norris în direcția postului de comandă McLaren.

Potrivit lui Marko, Norris a fost “mult prea plângăcios” atunci când s-a plâns de comportamentul lui Verstappen pe circuit. “L-am ținut pe Lando Norris în foarte mare respect până acum, dar este o ușoară dezamăgire pentru mine să se plângă așa la radio în timpul unui duel”, spune Marko. Într-un interviu acordat oe24.at, el a descris chiar comportamentul lui Norris drept “patetic”.

Iar Marko vede responsabilitatea pentru incident în primul rând în “regulile deja mult prea complicate din Formula 1”, după cum spune el. “Poate că totul s-ar fi putut termina diferit. De exemplu, mi-ar fi plăcut ca penalizarea pentru Norris pentru limitele de pistă să fi fost impusă mai repede, atunci nu ar fi degenerat așa.”

Helmut Marko: "L-am apreciat foarte mult pe Lando Norris până acum, dar..."

Marko: În Spania nu a existat niciun scandal

Marko crede că comisarii FIA au o datorie aici: “Cu toate resursele pe care organizatorii cursei le au la dispoziție, o decizie ar fi trebuit să fie luată mai repede”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Faptul că Verstappen a fost în cele din urmă penalizat pentru contactul cu Norris este discutabil în opinia sa, având în vedere “ceea ce s-a întâmplat în prealabil”, a spus Marko. El se referă la Marele Premiu al Spaniei de la Barcelona și spune: “Oamenii uită probabil că Norris nu este un copil al tristeții. La startul din Spania, el l-a împins pe Max în iarbă. Nu au existat proteste sau sancțiuni la momentul respectiv”.

Helmut Marko: "L-am apreciat foarte mult pe Lando Norris până acum, dar..."

Cum ar fi dacă piloții ar rezolva problema între ei?

Cu toate acestea, Red Bull ar fi putut, de asemenea, să acționeze mai bine la Spielberg, admite Marko. Poate că echipa ar fi trebuit să-l informeze pe Verstappen despre ancheta împotriva lui Norris și “că Norris este foarte probabil să primească o penalizare”. Atunci Verstappen l-ar fi putut lăsa pe Norris să plece. “Dar așa ceva nu se potrivește [de fapt] cu ADN-ul lui Max Verstappen”, spune Marko.

Concluzia sa: un duel plin de acțiune între doi piloți care au fost “la limită, uneori peste limită” este în cele din urmă preferabil unei “curse plictisitoare”, spune Marko. “Sunt un fan al motto-ului: lasă-i să se lupte”.

“Nu trebuie să uităm: Acolo s-a încetinit la viteză mică, nu a existat niciun adversar în apropiere, zona de decolare este mare, nu a existat niciun pericol real. Deci, de ce să nu-i lăsăm să se lupte?”

Helmut Marko

Norris regretă unele declarații

Chiar înainte de conferința de presă de astăzi, pilotul McLaren a vorbit la BBC despre Spielberg și a explicat: “Cred că adrenalina mea a pus stăpânire pe mine un pic cu unele comentarii”.

“Nu cred că tot ce am spus a fost atât de corect pe cât ar fi trebuit să fie”, recunoaște el și mai dezvăluie că cei doi au vorbit deja despre incident – cel puțin prin SMS.

Norris anunță: “Bineînțeles că vom avea o conversație, pentru că eu cred că este lucrul corect de făcut. Dar în afară de asta, rămâne între noi despre ce vorbim și cum merg lucrurile”. În orice caz, el se așteaptă ca buna relație să nu aibă de suferit din această cauză.

“Nu am de gând să las un incident ca acesta să arunce brusc totul în aer”, a spus britanicul.

Helmut Marko: "L-am apreciat foarte mult pe Lando Norris până acum, dar..."

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss