GP24 Media

LATEST POSTS

Helmut Marko încântat: Unde este limita lui Max Verstappen?

Marko
Vizualizări: 8054

Helmut Marko este încântat după următoarea performanță de gală a lui Max Verstappen și crede că, în ciuda faptului că are doar 25 de ani, este deja unul dintre cei mai buni.

Max Verstappen este la o cursă distanță de următorul record: olandezul a sărbătorit a opta victorie consecutivă în Marele Premiu la cursa de Formula 1 de la Spa-Francorchamps și mai are nevoie doar de o singură victorie în cursa de casă de la Zandvoort, după pauza de vară, unde are o rată de victorie de 100%, pentru a egala recordul lui Sebastian Vettel.

Weekendul din Belgia a fost din nou dominat: primul în calificări, primul la trageri, primul la sprint și primul în cursă. A recuperat cu ușurință chiar și penalizarea de cinci poziții în 17 tururi.

Acest lucru l-a entuziasmat pe Helmut Marko, consultantul în motorsport de la Red Bull: “Întregul weekend a fost o performanță incredibilă și, așa cum se spune, cu o ușurință și un anumit stil”, a declarat el pentru “Sky”. “Acest lucru îl plasează deja pe Max acolo sus, alături de marile personalități ale sportului”.

În termeni pur statistici, este puțin probabil ca nimeni să nu fie de acord cu el. În multe liste, Verstappen este cel puțin cu mult în față, dacă nu chiar în top – și asta în ciuda faptului că este încă relativ tânăr. “Trebuie să vă amintiți că va împlini 26 de ani pe 30 septembrie. De fapt, nu se prevede niciun sfârșit pentru dezvoltarea sa”, spune Marko.

“Găsește ușor limita, este incredibil de blând cu pneurile. Așa că nu putem decât să ne scoatem pălăria în fața lui. Întreaga echipă este în armonie. Ne place asta și vrem să continuăm să avem asta”, spune el. “Cât de departe va merge asta, nu știu”.

Marko

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Poate că ar trebui să conducă fără aripă față …
Întrebarea este: cine îl poate opri pe olandez și cum? “Ai putea spune că Max Verstappen trebuie să piloteze tot weekendul pe pneuri dure sau fără aripă față”, glumește fostul pilot Timo Glock pentru “Sky”. În caz contrar, pur și simplu nu îl poate opri nimeni.

“Este foarte dominant din toate punctele de vedere și găsește mereu noi modalități de a depăși limitele. Trebuie să vedeți întreaga echipă și cooperarea dintre Max și echipă. Întotdeauna perfecțiunea la maxim, fiecare oprire la boxe se potrivește. Este o realizare în fața căreia trebuie să îți scoți pălăria”.

La Spa a fost, de asemenea, pentru prima dată de la Miami încoace când Red Bull a realizat o dublă, întrucât Sergio Perez a terminat și de această dată pe poziția a doua. Pentru Marko, a fost o “performanță impunătoare din partea întregii echipe”, după cum subliniază el însuși. “Așa că suntem mai mult decât mulțumiți.

Marko

Laude pentru Perez: “Foarte puternic
Perez a fost “foarte puternic” pe tot parcursul weekend-ului, dar acest lucru nu este o surpriză pentru austriac: “Știam că este unul dintre cei mai buni piloți”, subliniază el. “Și repet din nou: nimeni nu arată bine împotriva lui Verstappen”.

Fiecare pilot ar concura pentru a câștiga, “dar nu poți face asta împotriva lui Max Verstappen.” Și trebuie să faci față la acest lucru din punct de vedere psihologic, adaugă el.

Locul al doilea ar trebui să îi dea din nou lui Perez un pic mai multă încredere, chiar dacă Marko a subliniat întotdeauna că nu vede necesitatea de a acționa. “Își face treaba foarte bine și și-a consolidat poziția numărul 2 în campionat. Așa că se încadrează”, spune Marko.

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Marko
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Lucian Sandu

Lucian Sandu

RELATED ARTICLES