Latest Posts

Helmut Marko ia în calcul o colaborare cu Volkswagen începând cu 2025

Vizualizări: 16759

Aflată la ultimul an de colaborare cu Honda, Red Bull Racing se gândește la posibile colaborări pe viitor. Începând cu 2022, echipa austriacă își va construi propriul power unit cu sprijinul tehnologiei deja existente la Honda.

Colaborarea dintre Red Bull Racing și Honda a început în 2019, după ce japonezii au revenit în Formula 1 în 2015 alături de McLaren. Cele două părți au avut o colaborare excelentă până acum, tradusă prin câteva victorii obținute de Max Verstappen. Cu toate acestea, la sfârșitul lui 2021, Honda se va retrage din nou din Formula 1, dar va asigura tehnologia necesară pentru ca Red Bull Racing să își construiască propriul power unit.

Despre situația power unitului echipei austriece a discutat și Helmut Marko. Oficialul austriac nu exclude o colaborare cu un alt furnizor de motorizare începând cu 2025, numele cel mai vehiculat fiind Volkswagen. Aparent, concernul german a fost aproape să preia activele echipei Red Bull Racing în 2015.

“Am avut discuții în trecut, unele mai ample, altele mai superficiale, însă nici una nu a condus înspre o direcție clară.” a declarat Helmut Marko în timpul unui interviu pentru Motorsport-Total. Austriacul a discutat și despre crearea power unit-ului propriu, misiune care va începe în 2022.

“Trebuie să mulțumim divinității că avem oameni deosebit de competenți la Red Bull Racing. Plafonul bugetar va elibera câteva locuri pentru unele persoane și încet, dar sigur îi vom muta în departamentul care va produce noul power unit.” a concluzionat același Helmut Marko.

Grație încetării colaborării dintre Red Bull Racing și Honda, echipa austriacă a putut utiliza cu un an mai devreme motorul pentru 2022. De altfel, Red Bull Racing a impresionat prin constanță în testele din presezon, fiind cea mai rapidă echipă, prin Max Verstappen, în prima și în cea de-a treia zi de teste din Bahrain.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Cu noul monopost RB16B și cu Max Verstappen și Sergio Perez, cei doi piloți ai echipei Red Bull Racing, ne vom reîntâlni weekend-ul viitor cu prilejul Marelui Premiu al Bahrainului, prima etapă din Formula 1.

Sursa: Motorsport-Total
Photocredit: Red Bull Pool Content
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport-Total

Latest Posts

Don't Miss