More

  Latest Posts

  Helmut Marko: Vettel nu va fi dictat de Ferrari.

  Ferrari ar putea avea o luptă pe mâinile sale în acest sezon încercând să-l păstreze pe Sebastian Vettel în linie, spune Helmut Marko. Campionatul 2020 va fi sezonul final al campionului mondial de patru ori, cu Ferrari anunțând luna trecută că cei doi nu mai au o „dorință comună” de a lucra împreună.

  Că anunțul a venit chiar înainte de prima cursă a sezonului a fost o surpriză pentru șefii rivali cu Toto Wolff al Mercedes spunând de mai multe ori că nu ar fi fost un apel pe care l-ar fi făcut. Consilierul Red Bull, Helmut Marko, consideră că ar putea provoca câteva dureri de cap cu Vettel, care nu ar putea dori să joace jocul echipei.

  „Sebastian nu se va lăsa manipulat”, a spus Helmut Marko pentru televizorul german RTL. De asemenea, austriacul și-a exprimat opinia despre motivul pentru care crede că Vettel s-a îndepărtat de Ferrari. După cinci ani la Ferrari fără un titlu mondial, 2020 – cel puțin în funcție de rezultatele testelor – nu pare că va fi anul în care va da o a cincea coroană pentru Vettel.

  Ferrari s-a luptat în testare, determinând mulți membri ai echipei să admită că începutul campionatului 2020 va fi unul dificil. Marko a adăugat: „Faptul că Sebastian nu și-a reînnoit contractul se datorează probabil faptului că nu a văzut potențialul tehnic care l-ar ajuta să câștige un alt titlu”.

  „Dacă presupun că orele de testare de la Barcelona [din februarie] au o anumită semnificație, atunci nu cred că Ferrari va aparține absolut echipelor de top”. Marko ar dori să-l vadă pe Vettel îndreptându-se către Mercedes, deși echipa din Brackley i-a spus lui Valtteri Bottas că germanul nu se opune pentru locul său de cursă.

  Însă, indiferent dacă este doar pentru 2021 sau pentru totdeauna, Marko consideră că Vettel ar putea lua o perioadă sabatică în campania de anul viitor și să se întoarcă în 2022 la o „echipă câștigătoare”. „Asta ar fi grozav pentru sportul cu motor”, a spus el. „Vettel versus Hamilton, ambele într-un Mercedes”, ce ar putea fi mai bun?

  „În urmă cu doi ani, ei aveau întotdeauna locul 1 și 2. Sper că noi [Red Bull] suntem atât de aproape acum pentru a preveni acest lucru”. „Dacă nu primește scaunul Mercedes, are sens să iei un an liber”. „Urmărește ce se întâmplă timp de un an”. „Pentru 2022 va exista un set complet nou de reglementări și limita bugetară”. „Deci va fi o reorganizare completă și văd situația lui ca o oportunitate pentru el de a se alătura unei echipe câștigătoarei”.


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss