GP24 Media

LATEST POSTS

Helmut Marko: Vettel nu va fi dictat de Ferrari.

Vizualizări: 11214

Ferrari ar putea avea o luptă pe mâinile sale în acest sezon încercând să-l păstreze pe Sebastian Vettel în linie, spune Helmut Marko. Campionatul 2020 va fi sezonul final al campionului mondial de patru ori, cu Ferrari anunțând luna trecută că cei doi nu mai au o „dorință comună” de a lucra împreună.

Că anunțul a venit chiar înainte de prima cursă a sezonului a fost o surpriză pentru șefii rivali cu Toto Wolff al Mercedes spunând de mai multe ori că nu ar fi fost un apel pe care l-ar fi făcut. Consilierul Red Bull, Helmut Marko, consideră că ar putea provoca câteva dureri de cap cu Vettel, care nu ar putea dori să joace jocul echipei.

„Sebastian nu se va lăsa manipulat”, a spus Helmut Marko pentru televizorul german RTL. De asemenea, austriacul și-a exprimat opinia despre motivul pentru care crede că Vettel s-a îndepărtat de Ferrari. După cinci ani la Ferrari fără un titlu mondial, 2020 – cel puțin în funcție de rezultatele testelor – nu pare că va fi anul în care va da o a cincea coroană pentru Vettel.

Ferrari s-a luptat în testare, determinând mulți membri ai echipei să admită că începutul campionatului 2020 va fi unul dificil. Marko a adăugat: „Faptul că Sebastian nu și-a reînnoit contractul se datorează probabil faptului că nu a văzut potențialul tehnic care l-ar ajuta să câștige un alt titlu”.

„Dacă presupun că orele de testare de la Barcelona [din februarie] au o anumită semnificație, atunci nu cred că Ferrari va aparține absolut echipelor de top”. Marko ar dori să-l vadă pe Vettel îndreptându-se către Mercedes, deși echipa din Brackley i-a spus lui Valtteri Bottas că germanul nu se opune pentru locul său de cursă.

Însă, indiferent dacă este doar pentru 2021 sau pentru totdeauna, Marko consideră că Vettel ar putea lua o perioadă sabatică în campania de anul viitor și să se întoarcă în 2022 la o „echipă câștigătoare”. „Asta ar fi grozav pentru sportul cu motor”, a spus el. „Vettel versus Hamilton, ambele într-un Mercedes”, ce ar putea fi mai bun?

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„În urmă cu doi ani, ei aveau întotdeauna locul 1 și 2. Sper că noi [Red Bull] suntem atât de aproape acum pentru a preveni acest lucru”. „Dacă nu primește scaunul Mercedes, are sens să iei un an liber”. „Urmărește ce se întâmplă timp de un an”. „Pentru 2022 va exista un set complet nou de reglementări și limita bugetară”. „Deci va fi o reorganizare completă și văd situația lui ca o oportunitate pentru el de a se alătura unei echipe câștigătoarei”.

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES