More

  Latest Posts

  Helmut Marko consideră că noul motor Honda va pune Red Bull pe picior de egalitate cu Mercedes

  2021 va aduce ultimul sezon al colaborării directe dintre Honda și Red Bull Racing. La sfârșitul anului, Honda se va retrage din Formula 1, urmând să pornească o colaborare de la distanță cu echipa austriacă.

  Red Bull Racing se află înaintea ultimului sezon al colaborării directe cu Honda. După finalul sezonului 2021, austriecii vor își vor crea propriul motor pe baza tehnologiei celor de la Honda, dar fără implicarea motoristului japonez, care se va retrage din Formula 1.

  Astfel, datorită regulamentului tehnic care urmează să intre în vigoare în 2022, Red Bull Racing a primit o derogare de la FIA. Astfel, Honda va propulsa gruparea austriacă cu motoarele noii generații, care vor fi disponibile pentru restul echipelor abia din sezonul viitor.

  Red Bull RB16B

  Despre această situație a vorbit și Helmut Marko, una dintre figurile centrale ale proiectului Red Bull Racing. Oficialul austriac consideră că echipa sa va fi pe picior de egalitate cu Mercedes încă din 2021, tocmai datorită folosirii noului propulsor produs de cei de la Honda.

  “Honda a construit un motor nou nouț. E o adevărată capodoperă și e foarte compact și se pliază perfect pe noul nostru monopost. Motorul are mai multă putere, este îmbunătățit și ne aduce la același nivel cu Mercedes.” a declarat Helmut Marko în cadrul unui interviu pentru o televiziune din Austria.

  “Știm și faptul că cei de la  Mercedes nu s-au culcat pe o ureche. Sper doar ca dezvoltarea lor să nu fie așa mare, mai ales că motorul lor este în al optulea an de dezvoltare. Perioada de dezvoltare de regulă se oprește la un moment dat. Sunt foarte încrezător în noul motor Honda.” a concluzionat oficialul echipei austriece.

  Cu noul motor al celor de la Honda dar și cu echipa Red Bull Racing ne vom reîntâlni vineri atunci când debutează testul din Bahrain. Primul grand prix în care vom avea ocazia să vedem noul propulsor al japonezilor în acțiune va fi tot în Bahrain, pe 28 martie.

  Sursa: Racing News 365

  Photocredit: Red Bull Content Pool


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss