More

  Latest Posts

  Hartley: A treia victorie la Le Mans 24 la fel de frumoasă ca prima cu Porsche

  Pilotul de la Toyota, Brendon Hartley, a catalogat a treia sa victorie de la Le Mans 24 Hours de la sfârșitul săptămânii trecute ca fiind la fel de specială ca și prima sa victorie din 2017.

  Brendon Hartley a recunoscut că emoțiile l-au lovit în mașina pe care a împărțit-o cu Sebastien Buemi și Ryo Hirakawa în momentul în care a luat steagul în carouri, din cauza intensității bătăliei cu Toyota soră pe parcursul cursei de la banda albastră a Campionatului Mondial de Anduranță. „Aceasta se simte la fel de bine ca și prima”, a declarat Brendon Hartley, care a obținut prima sa victorie la Le Mans cu Porsche în 2017 și apoi a urmat-o cu o a doua în 2020 cu Toyota, după ce a revenit în WEC după un stagiu de 25 de curse în Formula 1.

  „Am fost cu adevărat copleșit de emoții când am trecut linia de sosire; emoțiile au ieșit la iveală astăzi. A fost o cursă extraordinară, pentru că ne-am împins reciproc atât de tare. Dădeam totul: nu a mai rămas nimic pe masă, pentru că a fost atât de echilibrat”. Revenirea unei mulțimi pline la Le Mans după un an fără spectatori și unul cu un număr limitat de fani a fost de asemenea importantă, a dezvăluit Brendon Hartley.

  Hartley

  „Al doilea în 2020 a fost un sentiment ciudat fără mulțime”, a spus el. Brendon Hartley a recunoscut că a vărsat lacrimi în mașină când a trecut linia de sosire. „Soția mea și fiica mea, care are șase luni, sunt aici, iar inginerul meu a transmis prin radio și a spus că tocmai le-a văzut: M-am pierdut și mai tare și am avut și mai multe lacrimi”, a explicat el.

  Brendon Hartley le-a adus un omagiu lui Kamui Kobayashi, Mike Conway și Jose Maria Lopez, la bordul mașinii surori Toyota GR010 HYBRID, care a pierdut timp în a 16-a oră din cauza unei probleme tehnice minore. „Mă gândesc la ei că au avut acea mică problemă tehnică”, a spus el. „Până în acel moment a fost o cursă extraordinară. Avem o relație bună între mașini, deci un respect masiv”.

  Brendon Hartley a sugerat că Ryo Hirakawa, care l-a înlocuit pe Kazuki Nakajima la volanul Toyota #8 pentru campania WEC din acest an, va deveni un multiplu câștigător la Le Mans. „Mă bucur foarte mult pentru el; deja îl iubim, face parte cu adevărat din echipă și are un simț al umorului extraordinar”, a declarat Brendon Hartley, care a obținut Pole Position-ul la volanul Toyota #8. „Muncește din greu, este un pilot adevărat și sunt sigur că acesta va fi primul din multe altele”.

  Hartley

  Cele două Toyota au condus în fiecare tur al celei de-a 90-a ediții a cursei de la Le Mans, mașinile schimbând pozițiile de 20 de ori pe parcursul primelor două treimi ale cursei. Bătălia a fost tranșată în favoarea lui Brendon Hartley, Sebastien Buemi și Ryo Hirakawa doar atunci când liderul cursei, Lopez, a fost nevoit să oprească pe pistă și să repornească sistemele electronice ale mașinii sale Toyota cu puțin timp înainte de ora 08:00 duminică dimineața.

  Pilotul argentinian a fost nevoit să repete procedura de două ori după ce a reușit să revină la boxe, întârzierea lăsând Toyota #7 la aproape trei minute în urma eventualilor câștigători. Marja finală de victorie în favoarea lui Brendon Hartley și a coechipierilor săi a fost de puțin peste două minute.

  • Mai multe știri despre Campionatului FIA World Endurance Championship (WEC) găsiți AICI.

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Getty Images


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss