More

  Latest Posts

  Hartley: A treia victorie la Le Mans 24 la fel de frumoasă ca prima cu Porsche

  Pilotul de la Toyota, Brendon Hartley, a catalogat a treia sa victorie de la Le Mans 24 Hours de la sfârșitul săptămânii trecute ca fiind la fel de specială ca și prima sa victorie din 2017.

  Brendon Hartley a recunoscut că emoțiile l-au lovit în mașina pe care a împărțit-o cu Sebastien Buemi și Ryo Hirakawa în momentul în care a luat steagul în carouri, din cauza intensității bătăliei cu Toyota soră pe parcursul cursei de la banda albastră a Campionatului Mondial de Anduranță. „Aceasta se simte la fel de bine ca și prima”, a declarat Brendon Hartley, care a obținut prima sa victorie la Le Mans cu Porsche în 2017 și apoi a urmat-o cu o a doua în 2020 cu Toyota, după ce a revenit în WEC după un stagiu de 25 de curse în Formula 1.

  „Am fost cu adevărat copleșit de emoții când am trecut linia de sosire; emoțiile au ieșit la iveală astăzi. A fost o cursă extraordinară, pentru că ne-am împins reciproc atât de tare. Dădeam totul: nu a mai rămas nimic pe masă, pentru că a fost atât de echilibrat”. Revenirea unei mulțimi pline la Le Mans după un an fără spectatori și unul cu un număr limitat de fani a fost de asemenea importantă, a dezvăluit Brendon Hartley.

  Hartley

  „Al doilea în 2020 a fost un sentiment ciudat fără mulțime”, a spus el. Brendon Hartley a recunoscut că a vărsat lacrimi în mașină când a trecut linia de sosire. „Soția mea și fiica mea, care are șase luni, sunt aici, iar inginerul meu a transmis prin radio și a spus că tocmai le-a văzut: M-am pierdut și mai tare și am avut și mai multe lacrimi”, a explicat el.

  Brendon Hartley le-a adus un omagiu lui Kamui Kobayashi, Mike Conway și Jose Maria Lopez, la bordul mașinii surori Toyota GR010 HYBRID, care a pierdut timp în a 16-a oră din cauza unei probleme tehnice minore. „Mă gândesc la ei că au avut acea mică problemă tehnică”, a spus el. „Până în acel moment a fost o cursă extraordinară. Avem o relație bună între mașini, deci un respect masiv”.

  Brendon Hartley a sugerat că Ryo Hirakawa, care l-a înlocuit pe Kazuki Nakajima la volanul Toyota #8 pentru campania WEC din acest an, va deveni un multiplu câștigător la Le Mans. „Mă bucur foarte mult pentru el; deja îl iubim, face parte cu adevărat din echipă și are un simț al umorului extraordinar”, a declarat Brendon Hartley, care a obținut Pole Position-ul la volanul Toyota #8. „Muncește din greu, este un pilot adevărat și sunt sigur că acesta va fi primul din multe altele”.

  Hartley

  Cele două Toyota au condus în fiecare tur al celei de-a 90-a ediții a cursei de la Le Mans, mașinile schimbând pozițiile de 20 de ori pe parcursul primelor două treimi ale cursei. Bătălia a fost tranșată în favoarea lui Brendon Hartley, Sebastien Buemi și Ryo Hirakawa doar atunci când liderul cursei, Lopez, a fost nevoit să oprească pe pistă și să repornească sistemele electronice ale mașinii sale Toyota cu puțin timp înainte de ora 08:00 duminică dimineața.

  Pilotul argentinian a fost nevoit să repete procedura de două ori după ce a reușit să revină la boxe, întârzierea lăsând Toyota #7 la aproape trei minute în urma eventualilor câștigători. Marja finală de victorie în favoarea lui Brendon Hartley și a coechipierilor săi a fost de puțin peste două minute.

  • Mai multe știri despre Campionatului FIA World Endurance Championship (WEC) găsiți AICI.
  Sursa: Motorsport Network
  Photocredit: Getty Images

  Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

  Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

  Motorsport Network

  Latest Posts

  Don't Miss