More

  Latest Posts

  Hammertime împotriva lui Lewis Hamilton: descalificare în Brazilia

  Max Verstappen poate face un salt uriaș spre primul său titlu de campion mondial, în acest weekend. Principalul său adversar în lupta pentru titlu, Lewis Hamilton a fost descalificat din sesiunea de calificări ca urmare a faptului că sistemul DRS al monopostului său a fost declarat ilegal de către stewarzi. Max Verstappen s-a ales cu o amendă de 50.000€.

  În cazul lui Lewis Hamilton, descalificarea înseamnă că timpul scos în sesiunea de calificări a fost șters. Lewis reușise cel mai bun timp din calificări și trebuia să plece în sesiunea de sprint de pe primul loc al grilei. În cazul în care echipa va trebui să aducă modificări monopostului lui Hamilton, acesta va lua startul cursei de sprint din pit lane, iar dacă nu sunt necesare modificări aduse monopostului, va lua startul din spatele plutonului.

  Hamilton

  A durat foarte mult timp până arbitri au ajuns la o decizie. Max Verstappen s-a prezentat în fața comisiei sâmbătă dimineața deoarece a inspectat monopostul lui Lewis Hamilton imediat după ce a parcat după sesiunea de calificări, acest lucru fiind interzis de regulament!

  Olandezul a fost in cele din urmă amendat cu 50.000€ pentru faptul că a inspectat și atins aripa spate a monopostului cu nr.44, fără a se constata că ar fi adus modificări aripii prin gestul său! Piloții folosesc deschiderea DRS-ului în zonele de detecție pentru a prinde o viteză mai mare pe liniile drepte iar deschiderea flapsului DRS nu trebuie să depășească 85mm, dar fanta din DRS ul englezului era mai mare de 85mm ceea ce a dus la descalificarea sa.

  Și monopostul lui Max Verstappen și cel al lui Valtteri Bottas au fost de asemenea inspectate însă nu s-au descoperit încălcări de regulament! Ca de obicei, Mercedes AMG F1 are dreptul la apel. Conform reprezentanților Mercedes, ceva a mers prost. De altfel nici arbitri nu cred că a fost cu intenție ceea ce s-a întâmplat in calificările de vineri din Brazilia, dar acest lucru este total irelevant! Monopostul n-a trecut testul.

  Hamilton

  Lewis Hamilton va încerca tot posibilul să obțină cel mai bun loc la finalul cursei de sprint (sâmbătă 21:30 ora României) pentru a obține un loc cât mai bun pentru cursa de duminică. Dar chiar și așa pare o misiune imposibila ținând cont de faptul că are si o penalizare de 5 locuri pe grilă în urma desigilării motorului cu combustie internă cu nr.5.

  Max Verstappen începe cursa de sprint de pe prima poziție si astfel își poate adăuga încă 3 puncte avans față de Lewis Hamilton. Între cei doi adversari este o diferență de 19 puncte în favoarea olandezului. În cazul în care Verstappen reușește să plece din Brazilia cu o diferență mai mare de 26 de puncte față de Hamilton, teoretic, în Qatar ar putea deveni noul campion mondial din F1!

  Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

  Sursa: GP24.ro / Cosmin Blejan

  Photocredit: Getty Images


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss