GP24 Media

LATEST POSTS

Hammertime împotriva lui Lewis Hamilton: descalificare în Brazilia

Hamilton
Vizualizări: 20461

Max Verstappen poate face un salt uriaș spre primul său titlu de campion mondial, în acest weekend. Principalul său adversar în lupta pentru titlu, Lewis Hamilton a fost descalificat din sesiunea de calificări ca urmare a faptului că sistemul DRS al monopostului său a fost declarat ilegal de către stewarzi. Max Verstappen s-a ales cu o amendă de 50.000€.

În cazul lui Lewis Hamilton, descalificarea înseamnă că timpul scos în sesiunea de calificări a fost șters. Lewis reușise cel mai bun timp din calificări și trebuia să plece în sesiunea de sprint de pe primul loc al grilei. În cazul în care echipa va trebui să aducă modificări monopostului lui Hamilton, acesta va lua startul cursei de sprint din pit lane, iar dacă nu sunt necesare modificări aduse monopostului, va lua startul din spatele plutonului.

Hamilton

A durat foarte mult timp până arbitri au ajuns la o decizie. Max Verstappen s-a prezentat în fața comisiei sâmbătă dimineața deoarece a inspectat monopostul lui Lewis Hamilton imediat după ce a parcat după sesiunea de calificări, acest lucru fiind interzis de regulament!

Dragi fani Formula 1 și Motorsport,

Pentru a continua să îmbunătățim experiența urmăritorilor noștri pe această rețea de socializare, am decis că, din cauza numeroaselor cazuri în care oamenii sunt blocați de pe chat-urile comunității, ar trebui să oferim o alternativă pentru aceste grupuri de chat.

Vă invităm pe toți să aruncați o privire la https://chat.gp24.ro/ în timpul viitorului weekend de cursă pentru Marele Premiu al Statelor Unite, care va avea un grup dedicat pe aplicația noastră de chat. Există, de asemenea, câteva grupuri pentru echipele de top, dacă doriți să discutați acolo cu fani care gândesc la fel.

În acest moment, chat-ul este accesibil din orice browser mobil, laptop și desktop prin intermediul următorului link: https://chat.gp24.ro/ Participarea la chat nu necesită crearea unui cont, iar singurul dezavantaj este că setările de profil nu vor fi salvate și unele vor trebui completate de fiecare dată când vă conectați.

Așteptăm cu nerăbdare să vă primim în grupul (grupurile) de chat cu moderare umană, unde vom încerca să reducem moderarea la strictul necesar pentru a maximiza libertatea de opinie și de exprimare în limitele bunului simț.

 

Olandezul a fost in cele din urmă amendat cu 50.000€ pentru faptul că a inspectat și atins aripa spate a monopostului cu nr.44, fără a se constata că ar fi adus modificări aripii prin gestul său! Piloții folosesc deschiderea DRS-ului în zonele de detecție pentru a prinde o viteză mai mare pe liniile drepte iar deschiderea flapsului DRS nu trebuie să depășească 85mm, dar fanta din DRS ul englezului era mai mare de 85mm ceea ce a dus la descalificarea sa.

Și monopostul lui Max Verstappen și cel al lui Valtteri Bottas au fost de asemenea inspectate însă nu s-au descoperit încălcări de regulament! Ca de obicei, Mercedes AMG F1 are dreptul la apel. Conform reprezentanților Mercedes, ceva a mers prost. De altfel nici arbitri nu cred că a fost cu intenție ceea ce s-a întâmplat in calificările de vineri din Brazilia, dar acest lucru este total irelevant! Monopostul n-a trecut testul.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Hamilton

Lewis Hamilton va încerca tot posibilul să obțină cel mai bun loc la finalul cursei de sprint (sâmbătă 21:30 ora României) pentru a obține un loc cât mai bun pentru cursa de duminică. Dar chiar și așa pare o misiune imposibila ținând cont de faptul că are si o penalizare de 5 locuri pe grilă în urma desigilării motorului cu combustie internă cu nr.5.

Max Verstappen începe cursa de sprint de pe prima poziție si astfel își poate adăuga încă 3 puncte avans față de Lewis Hamilton. Între cei doi adversari este o diferență de 19 puncte în favoarea olandezului. În cazul în care Verstappen reușește să plece din Brazilia cu o diferență mai mare de 26 de puncte față de Hamilton, teoretic, în Qatar ar putea deveni noul campion mondial din F1!

Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24.ro / Cosmin Blejan
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Cosmin Blejan

Cosmin Blejan

RELATED ARTICLES