More

  Latest Posts

  Hamilton vs Verstappen – Cum se compară bătălia lor cu cele mai apropiate lupte pentru titlul F1 din 2010

  Cu doar două curse rămase până la final, Max Verstappen de la Red Bull este în faţa lui Lewis Hamilton de la Mercedes cu doar opt puncte. Așadar, pe măsură ce tensiunea crește, aruncăm o privire la cele mai strânse înfruntări la titlul de campionat al piloților de când s-a schimbat sistemul de puncte în 2010…

  2014

  Lewis Hamilton l-a condus pe Nico Rosberg cu 24 de puncte

  Campion: Hamilton

  Victoria în Marele Premiu al Statelor Unite a fost cel de-al cincilea triumf consecutiv al lui Hamilton, a 10-a victorie din sezon și a 32-a din carieră, îndepărtându-se de Nigel Mansell drept cel mai de succes pilot britanic al tuturor timpurilor.

  Coechipierul Rosberg a fost singurul pilot aflat în acel moment între Hamilton și primul succes în campionat cu Mercedes. Germanul a păstrat bătălia interesantă câștigând următorul eveniment din Brazilia, pentru a reduce diferența la 17 puncte, cu o recompensă dublă de 50 de puncte disponibilă în Abu Dhabi.

  Dar victoria lui Hamilton la Yas Marina, după ce cursa lui Rosberg a fost distrusă de o problemă cu sistemul hibrid, i-a dat titlul – la șase ani după primul, deoarece a încheiat anul la 67 de puncte de restul clasamentului.

  2016

  Nico Rosberg l-a condus pe Lewis Hamilton cu 19 puncte

  Campion: Rosberg

  Campionatul lui Rosberg din 2016 a fost construit pe o fundație care a dat un șir de victorii după o concediere, deoarece a câștigat primele patru curse ale sezonului și a urmat cu trei victorii la rând când sezonul a fost reluat în Belgia după pauza de vară.

  Victoria din Japonia l-a pus pe scaunul din boxă, iar în timp ce Hamilton a câștigat următoarele două curse, Rosberg s-a îndreptat către ultimele două Grand Prix-uri ale sezonului știind că o pereche de secunde ar fi de ajuns.

  Și a făcut exact asta, urmându-l pe Hamilton acasă în Brazilia și apoi în Abu Dhabi – unde Hamilton a încercat să-l încurce cu Sebastian Vettel de la Ferrari într-o ultimă aruncare a zarurilor – pentru a emula realizarea tatălui său Keke.

  2010

  Fernando Alonso l-a condus pe Mark Webber cu 11 puncte

  Campion: Vettel (care a trecut cu 25 de puncte)

  Aceasta a fost una dintre cele mai deschise lupte de campionat pe care le-a văzut F1 în ultimii ani, cu patru piloți îndreptându-se în ultimele două curse încă în cursă cu o șansă de titlu în ceea ce a fost primul an cu sistemul actual de puncte.

  Fernando Alonso a avut vântul în vele, după ce a ajuns în fruntea clasamentului campionatului cu o victorie pe vreme umedă în Coreea. Vettel a fost pe piciorul din spate, deoarece defecțiunea motorului în cursa respectivă l-a forțat să iasă din frunte și să se retragă.

  Alonso a spus atunci că „orice se poate întâmpla în următoarele două curse” – și nu a greșit. Vettel a revenit pentru a câștiga următoarea cursă din Brazilia – înaintea lui Webber (care, împreună cu Hamilton, a avut și o șansă la titlu) cu Alonso pe locul al treilea – și apoi a câștigat și în Abu Dhabi, ceea ce a fost suficient pentru a smulge locul de lider în campionat pentru prima dată în acel sezon și a obținut primul său titlu de piloți.

  2012

  Sebastian Vettel l-a condus pe Fernando Alonso cu 10 puncte

  Campion: Vettel

  Tenacitatea este o trăsătură pe care o au toți campionii de F1, iar Vettel a demonstrat-o din abundență, inclusiv în Abu Dhabi în 2012, când și-a revenit de la începutul unui start din pit-lane – în urma descalificării sale din calificări pentru că nu avea suficient combustibil în mașină pentru a oferi o probă – să ocupe locul al treilea și să-și păstreze conducerea în campionat, cu două Grand Prix-uri rămase până la finalul sezonului respectiv.

  El și-a extins acest avantaj învingându-l pe Alonso pe locul al doilea data viitoare la Austin, iar apoi a livrat o altă replică impresionantă de la ultimul până pe locul 6 în Brazilia, fiind mai întâi etichetat de Kimi Raikkonen și apoi lovit de Bruno Senna în turul 1.

  Cu Alonso al doilea și neputând să-l provoace pe Jenson Button pentru victoria la Interlagos, asta a fost suficient pentru ca Vettel să devină cel mai tânăr campion mondial multiplu al F1.

  2021

  Max Verstappen îl conduce pe Lewis Hamilton cu opt puncte

  Campion: ?

  Această luptă pentru titlu a fost tensionată, tânărul pretendent Verstappen amenință cu adevărat domnia de lungă durată a lui Hamilton ca numărul unu al campionatului.

  În cea mai mare parte, Red Bull a avut mașina mai puternică, dar Mercedes s-a agățat pentru a crea o confruntare uimitoare – cea mai strânsă în F1 de când noul sistem de puncte a fost introdus în 2010.

  Hamilton și Mercedes au avânt, după ce au câștigat ultimele două Mari Premii, dar Verstappen este cel care are conducerea – cu opt puncte – iar olandezul este singurul dintre cei doi care poate părăsi Arabia Saudită ca şi campioan.

  Hamilton

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

   

  Sursa: Formula 1

  Photocredit: Formula 1


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss