Merpano Banner ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner KMS Banner Yato Banner
More

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  Hamilton spune că halo-ul „mi-a salvat gâtul” la Monza şi vorbeşte despre penaizarea lui Verstappen

  Lewis Hamilton s-a declarat „mândru” de administratorii care i-au acordat lui Max Verstappen o pedeapsă pe trei poziţii pe grilă pentru viitorul Mare Premiu al Rusiei, în urma prăbușirii dramatice a perechii la Marele Premiu al Italiei care a văzut Red Bull-ul lui Verstappen lansat pe Mercedes-ul lui Hamilton – și a lăudat dispozitivul de halo pentru a-l menține în siguranță în accident.

  Hamilton tocmai ieșise din boxe după oprirea sa din turul 26 din 53, când Verstappen a venit alături de el și a încercat să ocolească exteriorul Mercedes-ului prin primul viraj pentru a revendica apoi interiorul în virajul 2, ducând la contactul perechii – cu Red Bull-ul lui Verstappen aruncat apoi în aer și peste Mercedes, oprindu-se deasupra W12-ului, cu imagini care arată că anvelopa din spate dreaptă a lui Verstappen lovind casca lui Hamilton.

  Și vorbind cu mass-media după incident, Hamilton a lăudat treaba pe care a făcut-o halo-ul în protejarea lui – în timp ce a dezvăluit că va căuta ajutor medical de specialitate pentru durerea de gât ca urmare a accidentului.

  „Sincer, mă simt foarte fericit astăzi”, a spus Hamilton. „Mulțumesc lui Dumnezeu pentru halo-ul, că, în cele din urmă, cred că m-a salvat și mi-a salvat gâtul… Nu cred că am mai fost lovit vreodată în cap de o mașină și este un şoc pentru mine, pentru că nu știu dacă ați văzut imaginea, dar capul meu este destul de departe. Și am concurat de mult, de mult, așa că sunt atât de, atât de recunoscător că sunt încă aici.

  „Cred că Angela [Cullen, kinetoterapeutul personal al lui Hamilton] va călători cu mine zilele următoare, dar probabil că va trebui să văd un specialist, doar pentru a mă asigura că sunt ok pentru următoarea cursă, pentru că devine din ce în ce mai strâns… Cu siguranță se simte ca se înrăutățește puțin, deoarece adrenalina se pierde, dar voi colabora cu Angela pentru a o remedia… voi trăi!”

   

  Ulterior, lui Verstappen i s-ar fi acordat o scădere în grilă de trei locuri și două puncte de penalizare pentru rolul său în accident, după ce a fost considerat „de vină predominant” pentru prăbușire – Hamilton sperând că hotărârea va constitui un precedent pentru viitoarele bătălii ale perechii, după o serie de incidente între ei în acest an.

  „Cred că sunt în cele din urmă mândru de administratori”, a spus Hamilton despre hotărâre. „Am nevoie de ceva timp pentru a reflecta cu adevărat la asta, dar cred că sigur creează un precedent și cred că este important pentru noi să mergem înainte, pentru siguranța piloţilor, că există reguli stricte.

  „În ceea ce privește incidentul real… dacă te uiți la începutul cursei, a fost similar când am încercat să ocolesc exteriorul lui Max [la virajul 4 din turul 1]”, a adăugat Hamilton. „Acum, amândoi suntem piloți de top, bine experimentați. Știu că nu pot ocoli exteriorul lui Max; l-ai văzut în Imola, te scoate din drum, l-ai văzut în virajul 4, te scoate din drum.

  „Așadar, în toate cazurile, m-am îndepărtat pentru a evita incidentele și am trecut peste borduri. Astăzi, eram în față în primul viraj, am lăsat suficient spațiu, ca o lățime de mașină în exterior, mergând în viraj, dar am pătruns cu un fel similar de viteză în viraj și am fost înainte mergând în 2. Și în cele din urmă, şi-a pierdut controlul trecând peste bordură și a intrat în mine. Deci nu mă simt vinovat, pentru că am fost lovit din spate.

  „În cele din urmă, există un moment în care trebuie să recunoașteți că nu veți face virajul și trebuie să treceți peste [run-off]”, a conchis el. „În general, toată lumea a trecut peste acele borduri și nu sunt sigur de ce Max nu a făcut-o astăzi.”

  Fără niciunul dintre cei doi piloți care să înscrie în Marele Premiu al Italiei, Verstappen se îndepărtează de Monza cu un avans de cinci puncte în clasamentul piloților asupra lui Hamilton, cu opt runde care urmează să vină anul acesta.

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

   

  Sursa: Formula 1

  Photocredit: Formula 1


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  License-1 License-2 Your Banner Nankang-1 Nankang-2

  Don't Miss