More

  Latest Posts

  Hamilton speră că Whitmarsh l-a iertat pentru că a plecat de la McLaren

  Lewis Hamilton spune că, speră că fostul șef de la McLaren, Martin Whitmarsh, l-a iertat pentru că a plecat de la echipă și li s-a alăturat celor de la Mercedes, în 2012. Britanicul a făcut parte din programul de juniori McLaren, debutând în F1 cu formația, în 2007. Acesta a obținut primul titlu în 2008. Hamilton a decis să treacă de la McLaren, la Mercedes, în 2012, pe vremea când echipa reușise să câștige o singură cursă, de la revenirea sa în padoc, din 2010. Dar acest pas, s-a dovedit a fi corect, deoarece pilotul britanic se îndreaptă acum către cel de-al 7-lea titlu.

  Lewis a obținut 70 de victorii cu Mercedes, ultima ajutandu-l să egaleze performanța lui Michael Schumacher. În comparație, McLaren, nu a mai reușit să câștige vreo etapă, de la plecarea lui Hamilton, clasandu-se pe podium, doar de 5 ori, în ultimele 8 sezoane.

  Decizia lui Hamilton de a veni la Mercedes a fost puternic contestată, în acea perioadă, chiar el recunoscând, înaintea GP-ului eifel, că a fost „unul dintre cele mai dificile momente”, din viața lui.

  „Fară ajutorul lor, împreună cu Mercedes, nu aș fi ajuns în F1, fiind atât de costisitor, nu ar fi existat o altă cale, pentru că familia mea nu avea banii pe care alte familii puteau să îi aducă în sport,” a declarat Hamilton.

  „Deci le-am fost loial lor, dar la vremea aceea, a trebuit să iau în considerare evoluția mea. Am vrut să fac parte dintr-o echipă, care deși nu avea atât de mult succes, creștea de la o zi la alta, mi-am dorit această călătorie, prin care să reușim să construim ceva nou.”

  „A fost o adevărată provocare, mai ales că nu știam cât va dura până să începem să obținem victorii. Dar eram sigur că vom ajunge în punctul acela.”

  Hamilton spune că discuția cu Whitmarsh, în care îi explica în 2012, că vrea să plece de la McLaren, a fost dificilă: „Momentul în care mi-am anunțat șeful, pe Martin, în mod special, a fost unul dintre cele mai dificile pentru mine. Sper că a reusit să mă ierte până la urmă! Pentru că știu că într-un fel înțelege, și că a fost decizia corectă. Știam că de asta am nevoie, și așa e în viață: nu poate să iți zică nimeni ce să faci, numai tu poți să știi ce iți trebuie.”

  „Nu poți lăsa pe altcineva să iți influențeze deciziile. Atât timp cât iți faci temele, ești obligat să ții cont de ce ai nevoie, și asta am făcut eu atunci.”


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss