More

  Latest Posts

  Hamilton și Mercedes se impun în prima zi de antrenamente F1 2019

  Să fie acesta un semn rău pentru celelalte echipe? Mercedes se distanțează la opt zecimi de secundă peste restul plutonului în antrenamentele Marelui Premiu al Australiei de Vineri de la Albert Park.

  Actualul campion mondial Formula 1, Lewis Hamilton a stabilit cel mai rapid timp atât în prima sesiune de antrenamente cât și în a doua, într-o zi în care Mercedes s-au distanțat la 8 secimi de secundă de restul plutonului într-o prestație dominantă a echipei germane.

  Timpul lui Hamilton din FP2 a fost cel mai rapid de până acum, a fost completat pe pneuri Soft și a fost cu 0.048s mai rapid decât al colegului său de echipă, Valtteri Bottas. Amândoi piloți rămânând la trei sferturi de secundă înaintea rivalilor.

  Max Verstappen a termiant ziua best of the rest pentru Red Bull, dar a reușit un timp cu 8 zecimi mai lent decât al lui Hamilton – o diferență colosală care restul echipelor vor spera că se va micșora de-a lungul ultimelor două zile din Australia.

  Pierre Gasly a luat locul patru în cea de-a doua mașină Red Bull. Vettel a terminat ziua doar pe cinci pentru Ferrari, cu 0.873s mai lent decât Hamilton. Colegul său de echipă, Charles Leclerc a reușit doar locul 9, cu un ritm cu 1.1s mai lent decât al liderului. Leclerc de asemenea a avut parte de un mic incident spre finalul celei de-a doua sesiuni, ajungând pe iarbă în virajul patru, dar, a reușit să revină cu mașina la boxe fără avarii prea grave.

  Kimi Raikkonen și echipa sa Alfa Romeo au avut parte de o primă zi foarte impresionantă. Pilotul Finlandez a terminat ziua pe șase înaintea celor doi piloți Renault, Nico Hulkenberg și Daniel Ricciardo. Pilotul Australian a ratat prima parte a sesiunii în timp ce anumite ajustări au fost făcute la scaunul său de cursă, dar a revenit mai târziu și a luat locul 8 per ansamblu.

  În spatele lui Leclerc, Romain Grosjean a completat top 10-ul penhtu Haas, colegul său de echipă, Kevin Magnussen terminând ziua pe 12. Daniil Kvyat i-a despărțit pe cei doi piloți ai echipei americane, Rusul a terminat ziua pe 11.

  Lance Stroll a fost cel mai rapid dintre cei doi piloți Racing Point. Canadianul a terminat pe 13 în fața lui Carlos Sainz Jr. (McLaren) și a lui Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo).

  Sergio Perez a terminat pe 16 în cea de-a doua mașină Racing Point, terminând ziua în fața lui Alexander Albon. Albon a avut parte de două incidente în două sesiuni astăzi. Probabil nu tocmai ziua de debut la care visa pilotul Tailandez.

  Lando Norris a terminat pe locul 18 pentru McLaren. Tânărul pilot fiind mai rapid doar decât cei doi piloți Williams, George Russell și Robert Kubica, care au terminat ziua la 1.7 secunde mai lenți decât restul plutonului, o zi foarte slabă, cum era de fapt și de așteptat din partea echipei Britanice.

  Rezultate complete FP1 aici.

  Rezultate complete FP2 aici.

  Foto-credit: F1.com


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss