More

  Latest Posts

  Hamilton senzațional, Mercedes vor pleca 1-2 pentru a cincea oară la rând în Abu Dhabi

  Hamilton a condus un al cincilea rezultat 1-2 (în ultimii cinci ani) în calificările din Abu Dhabi la Yas Marina Circuit. 

  Q1:

  q1.jpgPrima sesiune de calificări a fost una strânsă, în care Sebastian Vettel a reușit să obțină prima poziție pentru Ferrari. Pentru cei de la Toro Rosso însă a fost o sesiune de coșmar, ambii piloți fiind eliminați încă de la început, Gasly în special a avut parte de o doză serioasă de ghinion, motorul său dând rateu chiar înaintea ultimului viraj, lucru care l-a costat timp prețios, și cel mai probabil o apariție în Q2. Ceilalți piloți eliminați au fost cei doi piloți Williams: Lance Stroll P20 și Sergey Sirotkin P19; și Stoffel Vandoorne pentru McLaren în P18.

  Rezultatul sesiunii însă a fost faptul că Fernando Alonso a reușit, într-o mașină absolut oripilantă McLaren să se califice ca prin magie în Q2.

  Q2:

  q2.jpg

  În Q2 însă lucrurile s-au schimbat drastic, Ferrari și-au pierdut avantajul imediat ce Mercedes au decis să dea și ei drumul la motoare. De la un cuplu de timpi absolut mediocri din partea celor de la Mercedes în prima sesiune, Lewis Hamilton, care a ieșit pe gume Ultrasoft, precum au făcut toți piloții echipelor mari cât și Esteban Ocon, a reușit un timp imbatabil, terminând sesiunea în fața colegului său de echipă, Valtteri Bottas.

  Red Bull au avut parte de o sesiune cu peripeții, inițial, Max Verstappen și Daniel Ricciardo au ieșit pe gume ultrasoft, dar, Max a reușit un timp suficient de bun doar pentru un P10, lucru care i-a forțat pe cei din echipa austriacă să îl trimită pe tânărul olandez înapoi pe circuit pe un set nou de gume hypersoft. În final, turul lui Max a fost suficient pentru un loc 2, dar, acesta va fi încojurat de piloți care vor pleca de pe gume mai tari, mai exact, Ultrasoft, gume care sunt cel puțin la acest moment luate ca fiind cele mai bune pneuri de cursă. Acesta va avea un avantaj la startul cursei, dar, per total s-ar putea trezi cu probleme majore din cauza strategiei nesincronizate. Daniel Ricciardo a fost însă la un pas de a fi eliminat, turul său inițial de pe Ultrasoft a fost suficient pentru un loc patru, dar, de-a lungul sesiunii, mai toată lumea din spatele său și-a îmbunătățit timpul, ceea ce a dus la o ieșire pe Hypersoft, ieșire abandonată în ultimul moment, turul de pe Ultrasoft dovedindu-se suficient pentru a trece mai departe, dar, doar cu 2 sutimi mai rapid decât Carlos Sainz Jr., Daniel terminând sesiunea în P10.

  Piloții eliminați din această sesiune au fost Carlos Sainz Jr. P11, Marcus Ericsson P12. Kevin Magnussen P13. Sergio Perez P14. și Fernando Alonso, care a luat parte aici la ultima sa sesiune de calificări Formula 1 din carieră, P15.

  Q3:

  pole.png

  În Q3 lucrurile au fost destul de liniștite, ordinea piloților fiind stabilită în mare încă de la prima ieșire. Lewis Hamilton a stabilit cel mai bun timp inițial, fiind urmat de Valtteri Bottas, Sebastian Vettel, Kimi Raikkonen, Daniel Ricciardo și Max Verstappen.

  Toți șase și-au îmbunătățit timpul spre finalul sesiunii în al doilea tur rapid. Hamilton având un tur cu o jumătate de secundă mai rapid decât cel inițial și-a stabilit provisional pole-ul destul de rapid. Nimeni nu a reușit să se apropie suficient de timpul său.

  Ordinea finală a fost Lewis Hamilton în pole position cu un timp de 1m34.794s, la 0.162s în fața colegului de echipă, Valtteri Bottas. A doua linie a fost formată de cei doi piloți Ferrari, Sebastian Vettel și Kimi Raikkonen terminând P3 și P4 respectiv. Aceeași poveste în linia trei, unde sunt așezați cei doi piloți Red Bull, cu Ricciardo în P5 și Max în P6.

  Romain Grosjean a fost best of the rest în calificările de la Abu Dhabi pentru Haas, linia a patra fiind completată de Charles Leclerc care a reușit încă un rezultat fenomenal pentru Sauber. Esteban Ocon a luat locul 9 pentru Force India iar Nico Hulkenberg a completat top 10-ul.

  Vă amintim că în cursa de mâine, Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Sebastian Vettel, Kimi Raikkonen și Daniel Ricciardo vor pleca pe pneuri Ultrasoft. Restul piloților din top-10, inclusiv Max Verstappen din poziția a șasea vor pleca pe pneurile mai moi, Hypersoft.

  Cursa va avea loc mâine, Duminică, 25 Noiembrie, la ora 15:10 (ora României).

  Foto-credit: Mercedes AMG-F1; Scuderia Ferrari F1;


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss