Latest Posts

Hamilton riscă să fie sancționat pentru o încălcare tehnică în Brazilia – Verstappen fiind, de asemenea, chemat la comisarii de pistă

Vizualizări: 11822

Lewis Hamilton ar putea fi expus riscului unei penalizări suplimentare la Marele Premiu de la Sao Paulo din acest weekend, după ce mașina sa a fost înaintată comisarilor pentru o încălcare tehnică după calificări.

Hamilton l-a depășit pe Max Verstappen vineri cu peste patru zecimi pentru a ocupa locul 1 pentru Sprintul de sâmbătă, dar are deja o penalizare de cinci locuri pe grilă pentru Marele Premiu de duminică, după ce a luat un nou motor Mercedes în acest weekend.

Însă grijile lui pot fi agravate după ce Jo Bauer, delegatul tehnic al FIA, a găsit ceva în neregulă cu sistemul său de reducere a rezistenței, vineri după-amiază, la Interlagos.

„Pozițiile reglabile ale elementului aripii din spate cele mai de sus au fost verificate pe mașina numărul 44 pentru conformitatea cu articolul 3.6.3 din Regulamentul Tehnic de Formula 1 2021. Cerința privind distanța minimă a fost îndeplinită”, se arată în raportul lui Bauer după calificare.

„Dar cerința de maxim 85 mm, atunci când sistemul DRS este implementat și testat în conformitate cu TD/011-19, nu a fost îndeplinită”, a adăugat el.

Bauer a sesizat acum chestiunea pentru comisarii care vor da o judecată și vor aplica o penalizare dacă este necesar. Un reprezentant Mercedes a fost chemat să-i vadă pe stewards la ora locală 19.15, în Brazilia.

Cu puțin înainte de ora locală 22:00, comisarii au anunțat că nu vor lua nicio decizie până sâmbătă și au chemat un reprezentant Mercedes să apară din nou în fața lor la ora locală 10:30, în Brazilia.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Comisarii au amânat audierea referitoare la Documentul 18 din Marele Premiu FIA de Formula 1 São Paulo 2021, în timp ce așteaptă dovezi suplimentare care nu vor fi disponibile până dimineață”, a declarat un purtător de cuvânt al FIA.

Ei au confirmat, de asemenea, că ansamblul aripilor din spate al mașinii lui Hamilton va fi îndepărtat și confiscat peste noapte.

Hamilton riscă să fie sancționat pentru o încălcare tehnică în Brazilia – Verstappen fiind, de asemenea, chemat la comisarii de pistă

Povestea a luat apoi o altă întorsătură, deoarece la ora locală 22.30, stewarzii au anunțat că l-au chemat pe Max Verstappen și un reprezentant Red Bull să se prezinte în fața lor sâmbătă, la ora locală 9:30, pentru o „presupusă încălcare a articolului 2.5.1 din FIA. Codul Sportiv Internațional”.

În acel articol se precizează că „în Parcul Ferme pot intra doar funcționarii desemnați. Nicio operare, verificare, reglare sau reparare nu este permisă decât dacă sunt autorizate de către funcționari sau de reglementările aplicabile”.

Verstappen a fost văzut apropiindu-se de mașina lui Hamilton în Parc Ferme după calificări, cu un videoclip filmat de un fan de pe circuit, în care se pare că atinge aripa din spate a Mercedesului – posibil presupusa încălcare pentru care a fost chemat.

Înseamnă că ambii pretendenți la titlu s-ar putea confrunta cu penalizări în acest weekend, dar nicio decizie nu va fi luată până sâmbătă.

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: Formula 1
Photocredit: Formula 1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Formula 1

Latest Posts

Don't Miss