Latest Posts

Hamilton primește de la FIA o scutire de două curse pentru bijuterii.

Vizualizări: 21799

Lewis Hamilton a primit o scutire de două curse din partea FIA în legătură cu bijuteriile pe care nu și le poate scoate cu ușurință, după ce a purtat vineri discuții cu personalul medical al acesteia.

Ca parte a măsurilor drastice luate de FIA împotriva piloților care poartă bijuterii în mașină, lucru interzis de Codul Sportiv Internațional, verificările efectuate de echipe au devenit parte a procesului de verificare înaintea Marelui Premiu de la Miami. Lewis Hamilton s-a prezentat vineri la conferința de presă a FIA purtând trei ceasuri, opt inele, brățări și un colier, și a afirmat că este „inutil” ca oficialii să se concentreze pe „un lucru atât de mic”.

„Este aproape ca un pas înapoi”, a declarat Lewis Hamilton. „Dacă te gândești la pașii pe care îi facem ca sport și la problemele și cauzele mai importante pe care trebuie să ne concentrăm”. Opinia lui Lewis Hamilton a fost susținută de mai mulți piloți, inclusiv de Sebastian Vettel, care a considerat că măsurile de reprimare a bijuteriilor îl „vizează” pe Lewis Hamilton.

Hamilton

 

Lewis Hamilton a explicat că purta cel puțin două bijuterii care nu puteau fi îndepărtate, inclusiv un piercing în nas, dar acestea erau din platină și nu a mai avut probleme până atunci. Întrebat dacă se va da la o parte și nu va concura în cazul unui conflict cu FIA, Lewis Hamilton a răspuns „Dacă mă opresc, atunci așa să fie. Avem un pilot de rezervă”. După conferința de presă, a devenit evident că Lewis Hamilton s-a întâlnit cu oficiali din comisia medicală a FIA pentru a discuta despre acest subiect.

În timpul discuțiilor, se pare că lui Lewis Hamilton i s-a explicat că această măsură nu are nimic de-a face cu eliminarea exprimării personale și că se bazează exclusiv pe motive de siguranță. Lewis Hamilton a fost de acord că își va scoate toate bijuteriile pe care le poate scoate pentru cursa din acest weekend de la Miami și a primit o derogare până la Monaco pentru obiectele pe care nu le putea scoate cu ușurință.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Pe lângă măsurile de reprimare a bijuteriilor, șoferilor li s-a reamintit, de asemenea, că trebuie să poarte lenjeria intimă corectă în mașină, tot din motive de siguranță. Accidentul lui Romain Grosjean de la Marele Premiu al Bahrainului din 2020 a fost citat în mod regulat ca un exemplu de accident în care fie agățarea bijuteriilor, fie îmbrăcămintea incorectă ar putea cauza probleme în cazul unui incendiu sau în timpul scoaterii piloților din cabina mașinilor lor.

Hamilton

Înaintea antrenamentelor de deschidere de la Miami, delegatul tehnic Jo Bauer a emis o actualizare privind verificarea tehnică, confirmând că echipa Mercedes AMG F1 a „prezentat acum o fișă de autoverificare complet completată pentru GP Miami 2022″. Documentul inițial de control tehnic spunea că echipa Mercedes AMG F1 nu a confirmat că Lewis Hamilton „respectă cerința de a nu purta bijuterii, sub formă de piercing pe corp sau lanțuri metalice la gât sau ceasuri” în timp ce se află în mașină.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss