GP24 Media

LATEST POSTS

Pirelli Report Hamilton pe Pole (cu numărul 100): Marele Premiu al Spaniei 2021 – Calificări – .

Hamilton
Vizualizări: 9872

Lewis Hamilton a obținut pole position – al 100-lea din cariera sa de F1 – la Marele Premiu al Spaniei la Barcelona pentru echipa sa Mercedes sâmbătă. Cursa la Barcelona este a patra rundă al Campionatul Mondial de Formula 1 din 2021.

Pirelli Report Hamilton pe Pole (cu numărul 100): Marele Premiu al Spaniei 2021 – Calificări – .

Posibile strategii de cursă:
Marele Premiu al Spaniei, de 66 de ture, va avea probabil 2 opriri pentru majoritatea echipelor, mai ales dacă este cald, așa cum a fost cazul în sesiunea de calificare de astăzi. Acest lucru se datorează nivelurilor relativ ridicate de uzură și degradare a anvelopelor observate la circuitul din Barcelona, cu asfaltul său abraziv și virajele cu energie ridicată.

Un alt motiv este faptul că nu se pierde atât de mult timp la boxe, ceea ce face ca o strategie cu 2 opriri să fie mult mai viabilă, precum și faptul că anvelopa tare este mai lentă aici. Depășirea poate fi dificilă la Barcelona – unul dintre motivele pentru care calificarea este atât de importantă – așa că strategia de cursă trebuie să acorde prioritate poziției pe pista mai presus de toate. Ca de obicei, strategia exactă va fi influențată și de temperaturile pistei în ziua cursei, care vor fi probabil similare cu cele observate astăzi.

Să fim atenți:

  • Lewis Hamilton a cucerit cea de-a 100-a pole-position din carieră, folosind anvelopa P Zero Red Soft C3 pentru a seta cel mai rapid timp al weekendului în timpul primului său încercare din Q3. S-a calificat în fața lui Max Verstappen și a coechipierului său Valtteri Bottas.
  • Mercedes a fost singura echipă care a folosit P Zero Yellow Medium în Q1. Toți piloții au folosit anvelopa moale în Q2, cu excepția lui Antonio Giovinazzi de la Alfa Romeo, care a început sesiunea pe mediu. Aceasta înseamnă că mâine toate primele 10 de pe grilă vor începe pe soft, cei de la P11 în jos având o alegere liberă la anvelope ca de obicei.
  • Temperaturile circuitului au atins astăzi vârful la 42 de grade: cele mai fierbinți din tot weekendul pana acum. Temperaturile ambiante au fost de asemenea calde la 28 de grade Celsius când a început sesiunea.

Formula 3 – Cursa 1 și 2:

Prima cursă de Formula 3 din weekend, cu cei mai buni 12 piloți calificați de ieri inversați, a fost câștigată de Alex Smolyar al echipei ART Grand Prix, care a trecut în fața Jonny Edgar (Carlin) care a plecat cursa din Pole Position în turul patru. Toți piloții au folosit anvelopa P Zero White Hard, care este singurul anvelopa nominalizat pentru F3 în acest weekend. Primii 12 clasați au fost inversați pentru a forma grila pentru a doua cursă, care a avut loc după calificarea la F1. Acest lucru a însemnat că pilotul echipei Charouz, Enzo Fittipaldi, se afla pe Pole Position, dar cursa plină de acțiune a fost câștigată de Olli Caldwell al echipei Prema.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Hamilton

Mario Isola – Head of F1 and Car Racing:
„Felicitări lui Lewis Hamilton pentru a 100-a sa pole position: o realizare de referință. Spre deosebire de Portugalia, nu am văzut utilizarea pe scară largă a anvelopei medii în Q2, ceea ce înseamnă că primele 10 vor începe toate pe anvelopa moale mâine. Acest lucru indică faptul că softul va forma o parte esențială a strategiei cursei, mulți piloți fiind pregătiți să ruleze o strategie de „sprint” care ar putea dura două stinturi pe anvelopa P Zero Red Soft C3”.

„Asta nu înseamnă că o strategia cu un singur oprire la boxe este imposibil aici cu o gestionare corectă a anvelopelor. Doar unii piloți au două seturi de medii disponibile: fie noi, fie folosite. Dacă ceilalți piloți, fără două seturi de medii, doresc să se concentreze pe o strategie în două opriri, trebuie să folosească un set de medii și două seturi de soft. Alternativ, pot viza un singur oprire, folosind hardul”.

Statistici din sesiunile de Calificări:

Pirelli Report Hamilton pe Pole (cu numărul 100): Marele Premiu al Spaniei 2021 – Calificări – . Pirelli Report Hamilton pe Pole (cu numărul 100): Marele Premiu al Spaniei 2021 – Calificări – .

Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 / Pirelli
Photocredit: Pirelli / Getty Images
Sponsor: Pirelli

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES