More

  Hamilton în Pole Position pentru primul F1 Sprint

  Lewis Hamilton a făcut un tur senzațional de calificare pentru a ilumina Silverstone și a se asigura că va începe primul F1 Sprint din P1, înaintea rivalului la titlu Max Verstappen.

  Această sesiune istorică de calificare de vineri seară, care stabilește grila pentru primul Sprint F1 de sâmbătă, spre deosebire de Marele Premiu al Marii Britanii de duminică, a văzut piloţii dându-și totul pentru P1 doar pe anvelopele moi – conform reglementărilor din acest weekend experimental.

  Este posibil ca Mercedes să fi luat nouă din ultimele nouă pole position disponibile pe această pistă, dar Verstappen a lansat primul șut pentru Red Bull, depășind Q1 cu 0,035s în fața lui Hamilton. Dar Hamilton a revenit în Q2, timpul său fiind cu aproape o jumătate de secundă mai rapid decât al lui Verstappen. Acest lucru a lăsat mulțimea de 90.000 de oameni să saliveze pentru Q3 în soarele englezesc.

  Și în segmentul final, Hamilton a mers cel mai rapid cu primul său efort – 1m26.134s – pentru P1 provizoriu. Ar putea Verstappen să răspundă de data aceasta? În ultima sa cursă, Hamilton a stabilit două sectoare violete, dar nu a reușit să se îmbunătățească. Cu toate acestea, olandezul a fost mai lent în sectorul 2, iar al treilea sector nu a fost suficient de bun; mulțimea a înnebunit în timp ce a ratat P1 cu 0.075s la pavilion, asigurându-se că Hamilton a ocupat primul loc.

  Valtteri Bottas de la Mercedes a ocupat locul P3, la 0,194s de coechipierul său, în timp ce Sergio Perez și-a pierdut timpul de P4 pentru o infracțiune cu limitele de pistei la Stowe și a terminat pe locul cinci în general, promovându-l pe Charles Leclerc în P4 pentru Ferrari.

  Perechea McLaren, Lando Norris și Daniel Ricciardo, au ajuns în Q3 și s-au situat la aproximativ șapte zecimi de ritmul de conducere, ocupând P6 și respectiv P7.

  George Russell, un al șaptelea stelar în Q2 pentru o a doua apariție consecutivă în Q3, a reușit să se califice în P8 general pentru Williams cu un singur tur lansat, singur pe pistă în segmentul final, în timp ce mulțimea sa de acasă și-a înveselit fiecare mișcare într-o atmosferă electrică la Silverstone. El i-a învins pe Carlos Sainz de la Ferrari, care a terminat P9, și pe Sebastian Vettel – de patru ori campion care a încheiat top 10 pentru Aston Martin.

  Surpriza a scăzut în Q2, a fost Pierre Gasly de la AlphaTauri în P12 și ambii piloţi Alpine – Fernando Alonso a pierdut la mustață față de McLaren-ul lui Norris în timp ce începe P11 pentru primul Sprint F1 de sâmbătă.

  Mai multe ştiri despre Campionatul de Formula 1 găsiţi AICI!

  Sursa: Formula 1

  Photocredit: Formula 1


  Crezi că poți prezice rezultatele curselor următoare?
  Dacă reușești, noi te premiem!

  Primii 3 participanți care prezic corect rezultatele vor primi gadget-uri cool după fiecare cursă, iar la finalul sezonului punem la bătaie 2 bilete la Marele Premiu al Ungariei din 2022, un voucher Pirelli în valoare de 1500 RON și un abonament de un an la F1TV.

  Ce mai aștepți? Înscrie-ți predicțiile în GP24 PRONOCONTEST începând cu data de 9.07.2021!


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.