Latest Posts

Hamilton îl acuză pe Sirotkin de o manevră lipsită de respect în Q2

Vizualizări: 11334

Lewis Hamilton îl acuză pe Sergey Sirotkin în legătură cu evenimentul ce a avut loc pe pista de la Interlagos între cei doi în cea de-a doua sesiune de calificări, englezul fiind de părere că pilotul williams a făcut „o manevră lipsită de respect” care a fost „complet inutilă”.

Pilotul Mercedes se pregătea de un hot-lap, ieșind din penultimul viraj, când pilotul Williams l-a ajuns din urmă, la o viteză mult mai mare, forțând manevre evazive din partea ambilor piloți.

Contactul părea iminent când ambii piloți au ales să tragă spre stânga, dar pilotul Rus a reușit să iasă parțial pe iarbă și să evite mașina campionului mondial.

Reacția lui Hamilton, imediat după ce și-a adjudecat al 10-lea pole position al anului 2018, a fost să dea vina în întregime pe începătorul pilot Rus, care era de asemenea într-un out-lap, și simte că acesta nu a respectat spațiul pe care fiecare pilot îl acordă celorlalți la începerea unui tur rapid.

„Toată lumea era în out-lap, eu, Sergey, și toată lumea din fața mea,” spune Hamilton. „Când ești în out-lap, Valtteri era în fața mea, mergea lent pentru a își asigura spațiu liber în față, așa că a trebuit să încetinesc și eu.

„Mă asiguram că am și eu spațiul necesar, dar dintr-o dată am văzut o mașină venind foarte tare spre mine, reacția a mea a fost „o doamne, e cineva într-un tur rapid?” așa că m-am dus la stânga, dar și el a luat-o tot la stânga.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Dar, nu era într-un tur rapid, deci nu știu la ce se gândea. Toți știm să păstrăm spațiu.

„A fost o manevră lipsită de respect. Încercam să mă dau din calea lui, dar apoi ajuns la viraj și a încetinit. A fost ciudat. A fost inutil totul, pentru că în spatele său era ceva spațiu, iar din cauza situației nici turul meu, nici al său nu au fost grozave. Să sperăm că poate învăța din asta.”

Nici unul dintre piloți nu a fost investigat de FIA pentru acest incident.

Hamilton de asemenea a evitat investigarea FIA în urma unui incident cu Kimi Raikkonen tot din Q2.

Foto-credit: Mercedes AMG F1 Petronas

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss