More

  Latest Posts

  Hamilton ia pole position în timp ce Verstappen îşi loveşte monopostul de parapet în calificările din Arabia Saudită

  Lewis Hamilton ocupă pole position-ul pentru Marele Premiu inaugural al Arabiei Saudite, după ce rivalul său la titlu, Max Verstappen, părea pregătit să-l învingă dar şi-a izbit monopostul de parapet în ultimul viraj…

  A fost fo diferenţă foarte mică între cei doi protagoniști ai titlului pe parcursul calificărilor, Verstappen părând să aibă un avantaj ușor, Hamilton s-a plâns de lipsa de aderență.

  Verstappen a zburat pe circuit și a realizat un timp care a fost cu patru zecimi mai rapid decât restul plutonului, sub luminile circuitului Jeddah Corniche.

  Hamilton a cerut o schimbare a aripii din față când a intrat în boxe, în timp ce căuta să găsească o soluție la comportamentul subvirator, apoi a mers cel mai rapid cu 0,142 secunde la a doua alergare pe soft-uri.

  Verstappen era încă acolo, totuși. Părea totul pierdut când a accelerat prea devreme în Virajul 2 și a ieşit larg, dar a recuperat impresionant și a fost scăzut cu o zecime de secundă în primul sector în ultima sa rundă. Apoi a introdus un al doilea sector senzațional pentru a-l pune cu un sfert de secundă în fața lui Hamilton.

  Dar s-a blocat la colțul final și, când a pus piciorul pe accelerație, a alunecat în perete, provocând atât de multe pagube încât l-a forțat să se oprească.

  Drept urmare, Hamilton a ocupat pole-ul, iar colegul de echipă Valtteri Bottas P2 pentru un blocaj Mercedes în primul rând, Verstappen fiind pregătit să înceapă de pe locul al treilea, cu condiția ca prejudiciul suferit să nu necesite modificări care să declanșeze o penalizare pe grilă.

  Charles Leclerc a fost un P4 genial pentru Ferrari, înaintea celui de-al doilea Red Bull al lui Sergio Perez, Pierre Gasly continuându-și forma excelentă de calificare cu un P6.

  Lando Norris a ocupat locul șapte pentru McLaren, Yuki Tsunoda aducând două AlphaTauri în top opt, în timp ce Esteban Ocon și Antonio Giovinazzi au completat top 10.

  Hamilton

  Q1

  Verstappen a stabilit ritmul timpuriu, Hamilton alergând larg în primul viraj în primul său tur lansat, înainte de a răci anvelopele și de a încerca din nou pentru a depăși rapid clasamentul cu două zecimi de secundă.

  Pista evolua rapid, în timp ce piloţii descopereau că pot face mai multe tururi pe același set de anvelope și, ca urmare, timpii s-au prăbușit fără încetare. Bottas a încercat să stea destul de sus, dar mai târziu s-a întors șchiopătând la boxe raportând o defecţiune la motor.

  Cu două minute rămase până la final, atât Sebastian Vettel, cât și Lance Stroll s-au trezit adânc în zona de drop și trebuiau să găsească cel puțin șapte zecimi de secundă pentru a avea vreo speranță de a scăpa.

  Dar a existat o frustrare pentru Stroll – și pentru mulți alții – deoarece numărul mare de mașini care au ieșit pe pistă târziu a însemnat că mergeau foarte încet în secvența finală de viraje pentru a obține spațiu – ceea ce, la rândul său, i-a forțat pe alții să se retragă din tur.

  Nici Aston Martin nu a putut face suficient pentru a ieși din zona de drop, ceea ce înseamnă că au fost excluși din calificări împreună cu Nicholas Latifi și duo-ul Haas format din Mick Schumacher și Nikita Mazepin.

  Eliminați: Latifi, Vettel, Stroll, Schumacher, Mazepin

  Hamilton

  Q2

  Vânătorii de pole position au început această sesiune folosind anvelopa medie, Verstappen stabilind ritmul timpuriu la 1m27.953s în fața lui Perez cu 0.222s și lui Bottas cu 0.277s.

  Hamilton a alergat din nou și a sărit la 0,115 secunde de ritmul lui Verstappen. Perez a făcut același lucru și a ajuns în vârf cu 1m27.946s – 0.007s mai rapid decât coechipierul său, lider în campionat.

  Hamilton a făcut un al treilea tur de împingere și a ocupat locul 1 aproape de sfârșitul sesiunii cu 1m27.712s, în fața lui Perez, Verstappen, Bottas și Yuki Tsunoda (AlphaTauri).

  În acest moment, au fost eliminati Daniel Ricciardo (McLaren), Kimi Raikkonen (Alfa, care s-a lovit de Bottas în ultimul său tur), Fernando Alonso (Alpine) și George Russell (Williams).

  Sainz a fost cel mai lent dintre toţi, după ce a suferit o învârtire uriașă în virajul 10 și a periat peretele cu aripa din spate. În ultima sa cursă, a avut un alt moment masiv – declarând mașina „de necondus”.

  Eliminaţi: Ricciardo, Raikkonen, Alonso, Russell

  Hamilton

  Q3

  Hamilton și Verstappen s-au dus cap la cap tot sezonul, așa că era potrivit ca acest tipar să continue până în penultima cursă a sezonului și în ultimul segment de calificări.

  Hamilton a stabilit punctul de referință timpuriu, pe care Verstappen l-a depășit confortabil. Hamilton a lovit înapoi pentru a se strecura înaintea lui, dar Verstappen era gata să-l depăşească, doar ca să greșească în virajul final, cu monopostul Red Bull lovind peretele.

  Aceasta a însemnat că Hamilton a ocupat pole-position-uri consecutive pentru prima dată în 2021, Mercedes blocând primul rând pentru a patra oară în acest sezon, Bottas fiind aliniat al doilea în fața lui Verstappen.

  P4-ul lui Leclerc a fost cea mai bună performanță a sa în Q3 din Turcia, Perez ajungând înapoi în ultima parte a calificărilor – după ce a ratat ultima dată în Qatar – cu P5.

  Gasly a fost al șaselea, Tsunoda continuându-și traiectoria ascendentă, asigurându-și a cincea apariție în Q3 în șase curse.

  Ocon a ajuns pe locul 9 pentru a doua cursă consecutivă, Giovinazzi ajungând în Q3 pentru a patra oară anul acesta, în penultimul său weekend în Formula 1.

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

  Sursa: Formula 1

  Photocredit: Formula 1


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss