Latest Posts

Hamilton critică limitele pistei din Qatar: Lando ar trebui să stea aici

Vizualizări: 7925

Lewis Hamilton este supărat după calificările din Qatar. A ratat turul din Q3, limitele pistei sunt de neînțeles. De asemenea, riscă o penalizare pentru pilotaj lent.

Lewis Hamilton a beneficiat de două ori în calificările Formulei 1 din Qatar. Din cauza încălcării limitelor de pistă de către piloții McLaren Lando Norris și Oscar Piastri, duminică va fi cu două locuri mai sus pe grilă și va lua startul în cursă de pe locul trei. Cu toate acestea, campionul mondial en-titre ar fi preferat să câștige această poziție bună de start pe merite proprii. El consideră că penalizarea concurenței este inutilă. Datorită bordurilor instalate pe Circuitul Internațional Losail, în opinia sa, limitele de pistă de pe circuit sunt depășite. În plus, el riscă o penalizare pentru că a pilotat prea lent în Q1.

“Lando ar trebui de fapt să stea aici”, a declarat pilotul Mercedes după cea de-a 17-a sesiune de calificări a sezonului, în care au fost stabilite vineri seară pozițiile de start pentru Marele Premiu. De fapt, îi fusese suficient doar să termine al cincilea în Q3, dar la câteva minute după sesiune, grila a fost dată peste cap.

Confuzia a domnit în Parc Ferme, deoarece Lando Norris și Oscar Piastri și-au văzut cele mai rapide tururi anulate. Amândoi au trecut peste linia albă la ultima lor încercare din Q3, în virajele 10 și respectiv 14, ceea ce a determinat oficialii să le retragă timpii obținuți. Norris a alunecat de pe locul doi pe locul zece, iar Piastri de pe locul trei pe locul șase.

Lando

Hamilton consideră că acțiunile comisarilor de cursă sunt de neînțeles, după ce bordurile reproiectate în Qatar ar fi trebuit să creeze condiții clare în ceea ce privește limitele pistei. “Ele sunt de fapt foarte bune. Dacă depășești cel mai înalt punct al bordurii, pierzi timp. Așa că nu cred că mai avem nevoie de limite de pistă pe acest circuit”, a declarat britanicul.

De la marginea exterioară a bordurii și până la zona de scurgere a asfaltului, la Losail există o treaptă de aproximativ cinci centimetri, ceea ce face ca mașinile să atingă solul și piloții să piardă timp dacă folosesc bordurile prea agresiv. Hamilton consideră că nu este necesar ca oficialii să folosească în continuare linia albă ca limită a pistei.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

“Ar trebui să poți folosi bordurile la maximum, dar dacă le depășești pierzi timp. Nu ar mai trebui să fie nevoie de o linie albă”, a declarat pilotul de 38 de ani, care ar dori ca soluția din Qatar să fie aplicată și în alte locuri: “Cred că putem învăța din aceste borduri și să le folosim și pe alte circuite, mai ales că MotoGP este de acord cu ele”.

Hamilton, Toto

Hamilton este nemulțumit de sesiunea de calificări

Din punct de vedere sportiv, Hamilton nu a fost deosebit de mulțumit de performanța sa din Qatar. El a fost la un pas de a fi eliminat în Q1 pe locul 14, după ce Mercedes a încercat fără succes mai întâi pneurile medium. “Am ieșit un pic prea târziu și nu am reușit să facem un tur pe medium. Asta ne-a scos puțin din ritm și a fost un pic dificil cu traficul. A devenit destul de aglomerat spre finalul turului. Am fost fericit că am trecut”, a explicat el.

El a încheiat apoi, în mod neașteptat, partea a doua cu cel mai bun timp, luându-i o zecime de secundă lui Max Verstappen. “Am fost absolut surprins. Este un pic confuz când aproape că ești eliminat în Q1, ceea ce este foarte frustrant în acel moment, iar apoi, brusc, ești în față în Q2. Este foarte ciudat”, a declarat Hamilton, care nu a putut egala performanța din decisivul Q3.

Ultima sa cursă a fost cu mai mult de șase zecimi de secundă mai lentă decât cea a lui Verstappen, cel care a obținut pole position-ul. El a fost la puțin sub o zecime de secundă de coechipierul George Russell. “Pentru mine a fost o calificare destul de medie. Nu am reușit să fac turul în Q1 și Q3. Turul din Q2 a venit prea devreme, mi-ar fi plăcut să-l am în Q3”, spune el.

Norris, Piastri

Hamilton riscă o penalizare pentru că a rulat prea lent

Pe lângă nemulțumirea față de propria performanță, Hamilton se confruntă vineri seară și cu probleme din partea FIA. În Q1, el ar fi depășit timpul maxim de tur stabilit pentru Qatar. Între liniile Safety Car, a fost definit 1:46 minute. Britanicul și echipa sa trebuie să se prezinte în fața oficialilor la ora locală 22:40, ceea ce corespunde cu 21:40 CET.

Verstappen

Când și unde să urmărești Marele Premiu al Qatarului în acest weekend:

  • Sâmbăta 07.10.2023, 16:00 – 16:44, Sprint Shootout (Calificări pentru Cursa de Sprint)
    F1TVPro, Digisport 2, Orange Sport 4, Prima Sport 3
  • Sâmbăta 07.10.2023, 20:30 – 21:30, Cursa de Sprint
    F1TVPro, Digisport 2, Orange Sport 4, Prima Sport 3
  • Duminica 08.10.2023, 20:00 – 22:00, Cursa Principala
    F1TVPro, Digisport 2, Digisport 4K), Orange Sport 4, Prima Sport 2, Prima Sport 4K

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Pronocontest
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss